Jouw toekomst met Elektrotechniek

Je hebt je diploma van je Elektrotechniek hbo op zak? En wat dan? Je specialisatie bepaalt natuurlijk de richting van je carrière, maar we kunnen je beloven: je bent veelgevraagd als engineer elektrotechniek. Ontdek de beroepen op deze pagina!


Dit staat er op je visitekaartje  Beroepen

Met onze opleiding Elektrotechniek kun je alle kanten op. Van de energiesector en industriële automatisering tot het Internet of Things: er staan genoeg vacatures elektrotechniek open!

 • Systeem-engineer

  Het opwekken van energie haalbaar en zichtbaar maken: dat is je taak. Komt er een nieuw vakantiepark met eigen stroomvoorziening? Jij bedenkt de beste energievorm. Hoe dik de kabels moeten zijn. Hoe je voorkomt dat kortsluiting de boel platlegt. Jij bent in charge! 
 • Service-engineer

  Is er storing, bijvoorbeeld in een windmolenpark? Met een kapotte windturbine loop je zo 3 megawatt per uur mis: evenveel als het daggebruik van 6000 huishoudens. Als service-engineer los je ter plekke vakkundig het probleem op. En je stelt ook proactief technische verbeteringen voor. 
 • Commercieel engineer

  Je checkt constant of de wensen van klanten haalbaar zijn. Moet een industriële machine technisch worden verbeterd? Jij achterhaalt waar de spanning vandaan moet komen. Hoeveel motoren er nodig zijn. Hoe het zit met veiligheidsnormen. Jouw advies maakt opdrachtgevers blij. 
 • Hardware engineer

  Ontwikkelen betekent afwegen. Bij een e-bike bijvoorbeeld kun je de motor bij het voorwiel, achterwiel of de trapas plaatsen. Op meerdere plekken kan ook. Wat kies je en waarom? Als engineer ga je voor gebruiksvriendelijk, maar ook voor technisch verantwoord en financieel haalbaar. 
 • Back-end developer

  Als ‘tolk’ maak je data bruikbaar. De politie wil bijvoorbeeld camerabeelden van een tijd of locatie opvragen. Of juist specifieke info uit camerabeelden filteren. Beide vragen om verschillende manieren van dataverwerken. Jouw programmeerskills maken het allemaal mogelijk. 
 • Embedded software / hardware engineer

  Voor een smartphone kun verschillende zwaartekrachtsensors gebruiken. Voor de kompasfunctie of om je telefoon als waterpas te gebruiken bijvoorbeeld. Wat moet de sensor meten? Iedere keuze bepaalt de balans tussen software en hardware. Als embedded engineers werken jullie daarom altijd nauw samen. 

Doorstuderen

 • Master Embedded Systems

  Algoritmen, performance, hardware, ontwerp- en documentatiemethoden: het komt allemaal aan bod in de Engelstalige masteropleiding Embedded Systems. Voor nóg meer verdieping en specialisme.
 • Master Sustainable Energy

  De energiesector staat voor een enorme opgave: zorgen voor een duurzame energievoorziening. Deze master aan de HAN leidt je op tot ingenieur van de toekomst. Je onderzoekt en ontwikkelt energiesystemen die efficiënter, betrouwbaarder en klimaatvriendelijker zijn. Met jouw deskundigheid draag je straks bij aan een duurzame toekomst. 
 • Master Control Systems

  Wil jij Elektrotechniek inzetten voor industriële automatisering en optimaliseren van productie? Leer hoe je de nieuwste inzichten in meet- en regeltechniek toepast met deze Engelstalige master. In voltijd en deeltijd. 
 • Master Automotive Systems

  Voel jij je thuis in de autowereld? Goed nieuws, want de branche is booming. Met deze Engelstalige master sla je een brug tussen research, development, design en marketing in automotive. In voltijd en deeltijd

Volgende paginaDit is je studie

Wat leer je tijdens de opleiding? Bekijk de opbouw van Elektrotechniek.