Jouw toekomst met communicatie

Nudging, framing en tone-of-voice zijn voor jou straks gesneden koek. Je gaat aan de slag als specialist op het gebied van online, marketing en communicatie of public relations. Of je komt terecht bij een communicatie- of reclamebureau. Met een Bachelor of Arts kun je alle kanten op.

studeren-op-campus

Wat kun je allemaal worden met Communicatie?Beroepen

Communiceren doen we overal in de maatschappij. Bedrijven, de overheid, goede doelen organisaties, allemaal communiceren ze met een eigen kleur. In welke communicatierol voel jij je thuis?

 • Adviseur Social Media

  Je helpt organisaties verder op Facebook, LinkedIn, Snapchat of YouTube. Een leuke post maken? Je draait er je hand niet voor om. Adviseren op basis van data en statistieken? Jij weet er alles van.

 • Medewerker Marketingcommunicatie

  Je weet hoe je verschillende groepen mensen kunt overtuigen. Je schrijft teksten voor websites, social media en nieuwsbrieven. Je werkt samen met andere specialisten om pakkende teksten en beelden te maken.

 • Voorlichter

  Jij zorgt voor een goede band tussen organisaties en de media. Je schrijft persberichten, regelt interviews en zorgt voor beelden. Je geeft voorlichting op scholen, bij ziekenhuizen of gemeenten.

 • Communicatieadviseur

  Sparring partner, klankbord, adviseur? Medewerkers en management weten jou te vinden. Jij bent op de hoogte van de laatste trends en adviseert over communicatiestrategie en communicatiemiddelen.

Op de bank met studenten:†Wat wil je later worden?

Een vliegende start voor alumnus Naomi

Direct na de opleiding Communicatie is Naomi Beusink haar eigen bedrijf begonnen. Naomi: "Ik liep al langer met de gedachte rond om voor mezelf te beginnen. Ik ben opgegroeid in een ondernemersgezin en ik ben een echte aanpakker. Mijn minor Online marketing en communicatie is de springplank geweest voor Beusink Marketing! Nu help ik mkb’ers om online te groeien."†

CO Naomi Beusink testimonial

Werkgever Bram Jeurissen vertelt Merken ťn studenten laten vlammen

Bram Jeurissen is de bevlogen oprichter van PR-bureau FNKE. Sinds 2018 stopt Bram veel tijd, liefde en aandacht in zijn samenwerking met de HAN. Bram vertelt gepassioneerd over zijn mooie vak. "Goede PR creŽert vonkjes tussen merken en consumenten. Daardoor gaat het vlammen. Dat krijg je niet voor elkaar met alleen boekenwijsheid. Wij nemen studenten mee de praktijk in. Dan gebeuren er mooie dingen."†

CO Bram Jeurissen 3 testimonial

Doorstuderen

Wil jij na je opleiding Communicatie verder studeren? Mogelijkheden genoeg:

 • Communicatie- en Informatiewetenschappen

  Heb je belangstelling voor talen? En wil je je ook verdiepen in bedrijfskunde? Kijk dan eens bij deze opleiding. Je leert effectief communiceren over landsgrenzen heen.
 • Master International Business Communication

  Tijdens deze Engelstalige master opleiding verdiep je je in communicatie op de internationale markt. Zie je jezelf al in het buitenland werken? Dan is deze master iets voor jou.
 • Bedrijfscommunicatie en Digitale Media

  Met deze master specialiseer je je verder in marketing-, interne of corporate communicatie. Je leert meer over de invloed van digitalisering op communicatie tussen klanten en bedrijven.
 • Journalistiek en Nieuwe Media

  Kriebelt het om journalist te worden? Deze master geeft je redactionele vaardigheden, een journalistieke houding en een forse academische bagage.

Volgende pagina:†Dit is je studie

Wat leer je tijdens de opleiding? Bekijk de opbouw van Communicatie.

studeren in de brew, FEM Communicatie