Je toekomst als chemicus

Wil je in de farma- of voedingsmiddelenindustrie aan de slag? Of liever bij een onderzoeksinstituut zoals TNO of VWA? Welke richting je ook kiest: de vraag naar chemisch analisten is groter dan het aanbod. Zoek maar eens op de vacatures hbo chemie.

chemie student docent computer

Banen in de Chemie: wat wil je later worden?Op de bank met studenten

Wat kun je worden met Chemie?

Je staat ervan te kijken waar je allemaal aan de slag kunt met een opleiding in de Chemie. Het vakgebied is belangrijk bij de ontwikkeling van nieuwe producten. En dus is er veel behoefte aan chemie.

 • Chemisch-fysisch analist

  Je werkt in een laboratorium van een bedrijf of instituut. Vaak werk je met de nieuwste test- en meetapparatuur. Afhankelijk van je specialisatie doe je onderzoek. Bijvoorbeeld hoe je organisch afval kunt verwerken in papier. Of je werkt mee aan een nieuw geneesmiddel.  

 • chemie zuurkast

  Chemicus in de polymeerindustrie

  In deze functie kun je helemaal kiezen. De industrie, onderzoeksinstellingen, er is veel behoefte aan chemici met verstand van polymeren: plastics, rubbers, verven, lijmen, kleding, schoenen, elektronica en auto-onderdelen.   

 • Docent geeft 1 op 1 uitleg

  Leraar scheikunde

  Vind je het leuk om je kennis over te dragen? Kun je goed omgaan met jongeren? Dan is een leraar scheikunde misschien iets voor jou. Met de kopopleiding Leraar Scheikunde aan HAN haal je binnen 1 jaar je bevoegdheid om te geven op het voortgezet onderwijs. 

Doorstuderen

Met een bachelordiploma Chemie heb je prima mogelijkheden om door te studeren. Binnen of buiten de HAN? Dat kan natuurlijk allebei!

 • Master Scheikunde

  Met deze Engelstalige master aan de Radboud Universiteit in Nijmegen ga je enorm de diepte in. Je kunt kiezen uit 5 specialisaties: Molecular Chemistry, Physical Chemistry, Science in Society, Science, Management and Innovation en Science and Education. Dat maakt nieuwsgierig, toch? 
 • Kopopleiding Leraar scheikunde

  Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een baan in het onderwijs. Wist je dat je bij de HAN in 1 jaar leraar Scheikunde kunt worden? Met de kopopleiding leraar Scheikunde haal je in korte tijd je 2e-graads lesbevoegdheid. 

Volgende paginaDit is je studie

Wat leer je tijdens de opleiding? Bekijk de opbouw van Chemie (HLO).

chemie zuurkast