Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Dagen
Meelopen, Proefstuderen etc.
 • 11nov
  12nov
  Open Dag
  Nijmegen - 10:00 - 15:00

Jouw toekomst met Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

Ben jij klaar om in het lab de gezondheid van mensen, planten en milieu te verbeteren? Misschien kweek je cellen waardoor het lichaam getransplanteerde weefsels niet afstoot, of kan door jouw onderzoek naar een ziekte een medicijn worden ontwikkeld. Als onderzoeker verleg je grenzen: je zet nét dat stapje extra.

biologie en medisch laboratoriumonderzoek student pipet laboratorium

Video

Waar zou je terecht kunnen komen?

Welk beroep past bij jou?

Jouw werkveld is de wereld om ons heen. Als expert zorg je dat mens, plant en milieu gezond worden – en gezond blijven. Bacteriën, eiwitten en DNA: je weet er alles van. In welke rol kom jij tot bloei?

 • biologie en medisch laboratoriumonderzoek student plantenpracticum laboratorium

  Moleculair plantenbiologisch onderzoeker

  Je geeft de wereld gezonder voedsel of mooiere bloemen. Planten kunnen beter tegen droogte, of ze produceren bio-olie. Jouw bloemen zijn goed voor de bijen, maar je oma wordt ook vast blij van zo'n mooie bos!

 • biologie en medisch laboratoriumonderzoek student samenwerken laboratorium

  Biomedisch onderzoeker

  Met onderzoek achterhaal je waar in het DNA de mutatie ontstaat van een genetisch zeldzame ziekte. Welk medicijn gaat daar uitkomst bieden? Dat zou het onderwerp van je volgende onderzoek kunnen zijn.

 • biologie en medisch laboratoriumonderzoek student samenwerken laboratorium

  Microbiologisch laborant

  Je doet in het laboratorium alles wat nodig voor medisch onderzoek en behandeling. Infectieziekten, cellen en bloed hebben door jouw tests geen geheimen meer. Na jouw analyse kunnen medici verder met hun diagnose.

 • biologie en medisch laboratoriumonderzoek student samenwerken laboratorium pipet

  Biotechnologisch onderzoeker

  Je onderzoekt micro-organismen. Welke kleine aanpassingen in het DNA zijn nodig om ze nuttige producten te laten maken? Zoals (meer) olie uit gist. Het is maar een voorbeeld.

Een master na Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek?

Bachelor BML op zak? Er zijn veel mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Bijvoorbeeld met een master. De HAN heeft haar eigen master, Molecular Life Sciences, in voltijd en deeltijd. Maar je kunt ook op andere scholen doorsturderen – in Nederland of juist daarbuiten.

 • Master Molecular Life Sciences (MSc)

  Bachelor BML op zak? Er zijn veel mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Bijvoorbeeld met een master. De HAN heeft haar eigen master, Molecular Life Sciences, in voltijd en deeltijd. Maar je kunt ook op andere scholen doorsturderen – in Nederland of juist daarbuiten. 

 • Master Medical Biology (MSc)

  In deze Engelstalige master draait alles om het menselijk lichaam. Ontwikkel jij je tot specialist? Of sla je de brug tussen wetenschap en patiënt? Het kan allemaal met Medical Biology in Nijmegen. 

 • Master Biomedical Sciences (MSc)

  Hoe worden mensen ziek? En hoe maak je ze weer beter? Vragen die jij als masterstudent Biomedical Sciences gaat beantwoorden. Zo draag je met onderzoek bij aan een fijn en gezond leven voor iedereen. 

 • Master Plant Sciences (MSc)

  Inspelen op klimaatverandering en de groei van de wereldbevolking? Met de tweejarige Engelse master Plant Sciences ontwikkel je nieuwe plantenrassen, bestrijd je plantenziektes die de oogst bedreigen en werk je aan innovatieve, duurzame teeltsystemen. 

Dit is je studie

Vakken en projecten, stages en minoren: dit ga je doen bij de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek. 

biologie en medisch laboratoriumonderzoek uitslagen noteren onderzoek
draw-cta-title