Jouw toekomst met Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

Ben jij klaar om in het lab de gezondheid van mensen, planten en milieu te verbeteren? Misschien kweek je cellen waardoor het lichaam getransplanteerde weefsels niet afstoot, of kan door jouw onderzoek naar een ziekte een medicijn worden ontwikkeld. Als onderzoeker verleg je grenzen: je zet nét dat stapje extra.

Welk biomedisch beroep past bij jou?

Jouw werkveld is de wereld om ons heen. Als expert zorg je dat mens, plant en milieu gezond worden – en gezond blijven. Bacteriën, eiwitten en DNA: je weet er alles van. In welke rol kom jij tot bloei?

 • Specialist moleculaire plantenbiologie

  Jij bent een echte vak-expert: als specialist doe je belangrijk onderzoek naar planten. Zo voorzie je de wereld van gezond voedsel, duurzame kleding, goede medicijnen en schone brandstof.  
 • Microbiologisch laborant

  Waarom bederft het ene brood sneller dan het andere? En wat kun je daaraan doen? Jij gaat op zoek naar antwoord, en vult de schappen in de supermarkt met veilig en milieuvriendelijk voedsel. 
 • Cytohistopathologisch laborant

  Een hele mond vol – en een hele belangrijke taak. Je legt weefsel van patiënten onder de microscoop. Is er sprake van een ziekte? In welk stadium? Jouw diagnose is het begin van een goede behandeling. 
 • Onderzoeker

  Met research kan je alle kanten op. Een diepgaand DNA-onderzoek bij een moordzaak – of een verbeterde beenmergtransplantatie. Elke dag brengt nieuwe uitdagingen: jij pakt ze aan. 

Doorstuderen na Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

Bachelor BML op zak? Er zijn veel mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Bijvoorbeeld met een master. Medische opleidingen aan de HAN, of aan een universiteit – in Nederland of juist daarbuiten.

 • Molecular Life Sciences (MSc)

  Aan de slag als projectleider? Met de Engelstalige master Molecular Life Sciences aan de HAN stoom je jezelf klaar. Er staan grote en uitdagende onderzoeksprojecten op het programma. 
 • Medical Biology (MSc)

  In deze Engelstalige master draait alles om het menselijk lichaam. Ontwikkel jij je tot specialist? Of sla je de brug tussen wetenschap en patiënt? Het kan allemaal met Medical Biology in Nijmegen. 
 • Biomedical Sciences (MSc)

  Hoe worden mensen ziek? En hoe maak je ze weer beter? Vragen die jij als masterstudent Biomedical Sciences gaat beantwoorden. Zo draag je met onderzoek bij aan een fijn en gezond leven voor iedereen. 
 • Plant Sciences (MSc)

  Inspelen op klimaatverandering en de groei van de wereldbevolking? Met de tweejarige Engelse master Plant Sciences ontwikkel je nieuwe plantenrassen, bestrijd je plantenziektes die de oogst bedreigen en werk je aan innovatieve, duurzame teeltsystemen. 

Volgende paginaDit is je studie

Vakken en projecten, stages en minors: dit ga je doen bij de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek.