Voor je begint met Automotive

Hoe zien lesdagen eruit als je kiest voor Automotive? Wat kun je verwachten van het studentenleven? Is Arnhem echt een toffe studentenstad? Deze pagina helpt je met je meest prangende vragen.


Neem in vogelvlucht een kijkjeVirtuele rondleiding met een drone!

Online Open DagNieuwsgierig? Race naar de HAN Open Dag!

Automotive beheerst het nieuws; voertuigen moeten lichter, veiliger én duurzamer. Volop kansen! Of je nu als ontwerper, tester of onderzoeker aan de slag gaat: bedrijven zitten te springen om een afgestudeerd engineer als jij!

Tja, waarom je geen automonteur wordt na 4 jaar Automotive? Of het scheelt dat je als kind al veel met technisch-LEGO speelde? Hoeveel tijd ben je kwijt aan studeren? Of er lekkere broodjes zijn in de kantine? Wij snappen dat een studie kiezen spannend is. Dus vraag maar raak!

Tijdens de Open Dag kom je alles te weten over de opleiding en over de HAN. Wat denk je van: 

 • Proeflessen. Ken jij al het verschil tussen een verbrandings- en elektromotor? 
 • Onze labs checken! Bezoek de wegdeksimulator, rollenbank of het unieke waterstoftestcentrum.  
 • Feel the speed: neem plaats in bijvoorbeeld de snelle Renault Clio 3 RS-rallyauto van HAN Automotive Rallyteam (HART)!
 • Kennismaken met het HAN 4L team met internationale studenten. In februari 2020 hebben ze met succes meegedaan aan de grote Renault 4L Trophy voor studenten. Een humanitaire rally die startte in Biarritz, Frankrijk en eindigde in Marrakech, Marokko!

TWIJFEL JE OF JE KIEST VOOR AUTOMOTIVE?
GA NAAR ONZE ONLINE OPEN DAG!

Vanwege de coronacrisis kunnen we geen fysieke Open Dag organiseren, maar kun je wel terecht op onze Online Open Dag pagina. 

Kom de lessen testenMeeloopdag: student voor 1 dag!

Benieuwd hoe het is om Automotive te studeren? Kom dan een dag meelopen! Je volgt samen met aankomende studiegenoten een aantal proefcolleges. Daarnaast staan er ook informatiesessies op het programma. 

Stel gerust al je vragen, bijvoorbeeld: 

 • Welke soort toetsen zijn er? 
 • Hoeveel dagen in de week heb ik les? 
 • Hoe is het om op kamers te wonen? 
 • Werk je veel in groepjes? 

OPGELET: MEELOOPDAGEN GAAN NIET DOOR

De meeloopdagen gaan door de coronacrisis niet door, zolang er geen fysiek onderwijs wordt gegeven op de HAN.

Wie verbruikt de minste energie?Ecomarathon: zelf je eigen voertuig bouwen

In het project HAN Ecomarathon bouwen studententeams Automotive in het 1e studiejaar zelf een voertuig om zo zuinig mogelijk te rijden. Hierbij moet een gemiddelde snelheid van minimaal 15 km/h worden behaald. Dat is best lastig!

Student Richenel Cornelissen kan hierover meepraten. "Bij de Ecomarathon is het team dat de minste energie verbruikt, de winnaar. Dat betekent lage rolweerstand, luchtweerstand, zuinige motor, licht gewicht et cetera." Maar ja, de bouw van een voertuig in deze tijd, dat is niet aan de orde en de rally op het circuit van Lelystad aan het eind van de periode is ook afgelast.

HAN Automotive in de Gelderlander

Overstap naar green mobility

De klassieke autotechniek verandert in rap tempo in smart automotive met specifieke aandacht voor green mobility. Denk aan de omschakeling van het rijden naar emissieloos verkeer met elektrische auto’s en voertuigen op waterstof of biobrandstoffen.

Auto wordt iPad op wielen

Door de opkomst van smart mobility gaat de auto de interactie aan met de bestuurder, de infrastructuur en andere verkeersdeelnemers. De auto is een iPad op wielen geworden.

Stof, zweet en studententranen

Een rally van Biarritz in Frankrijk naar Marrakesh in Marokko. In een oude Renault 4. Een team van de HAN-studie Automotive in Arnhem ging de uitdaging aan, als enige team uit Nederland.

Nieuws bij TV GelderlandStudenten bouwen gloednieuwe waterstofauto

Wat kun je worden?Toekomst van je baan met Carrièredag Automotive

Thuis op de bank met de feitenEen handige factsheet

Twijfel je nog ver jouw studie Automotive? Of wil je alles nog eens rustig nalezen? Download hieronder de factsheet (brochure) van Automotive. Ook handig als je opleidingen wilt vergelijken!   

Dit staat in de factsheet:  

 • Korte beschrijving van de opleiding
 • Voor welke beroepen je wordt opgeleid
 • Checklist of de opleiding bij je past; 
 • Suggesties voor andere opleidingen 
 • Voordelen van studeren aan de HAN

Vanaf september 2021Nieuw innovatielab gericht op energie en mobiliteit

In september 2021 moet het Innovatielab openen gericht op Energie en Mobiliteit. Momenteel wordt er druk gewerkt aan ontwerp en invulling. Maar tot het zover is, staan de hybride leeromgevingen op het IPKW in Arnhem, de locatie van het nieuwe lab op een externe campus van de HAN, allesbehalve stil.

In de hybride leeromgevingen werken studenten Automotive, Elektrotechniek, Industrieel Product Ontwerpen, Technische Bedrijfskunde en Werktuigbouwkunde samen met onderzoekers en ondernemingen aan maatschappelijke vraagstukken.

Direct contact

Vragen over de opleiding? Stel je vraag aan het HAN VoorlichtingsCentrum. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 09:00 tot 16:30 uur
Schoolvakanties: 09:00 tot 14:00 uur

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Klaar voor je nieuwe leven?Studeren is niet alleen studeren

Als je gaat studeren, wacht er een nieuw leven. Natuurlijk studeer je voor later. Maar je wilt het ook leuk hebben. Dat kan met HAN Automotive! Altijd gedacht dat Arnhem geen studentenstad is? Kom eens sfeerproeven. En check sowieso de HAN intro: een must! 

Hier gebeurt het!Samen op stap in Arnhem

Arnhem staat niet gelijk bekend als een studentenstad, maar je zult versteld staan. Er is veel te beleven. Stappen op de Korenmarkt, chillen in Sonsbeekpark, Koningsdag…Wat cultureler ingesteld? Ontdek de vele musea of het Modekwartier in Klarendal.  

Alweer een keuze: wij helpen je.Op kamers of thuis blijven wonen?

Meer vrijheid of minder kosten? Zelf bepalen wat en wanneer je eet of lekker thuis aanschuiven? De keuze tussen op kamers gaan en thuis blijven wonen is niet altijd gemakkelijk. Wij helpen je graag bij je keuze.

Praktische info

Alle facts & figures van de opleiding Automotive staan hier op een rijtje.