Jouw toekomst met Automotive

Sportmotors ontwerpen? Nieuwe milieuvriendelijke brandstoftechnieken onderzoeken? Je eigen autozaak runnen? Of liever doorstuderen? Het kan allemaal als Automotive-engineer. De HAN bereidt je voor op een toekomst in een dynamische sector. Die staat te springen om nieuw personeel!

Studenten team Hydromotive

Beroepen

Verdiep jij je graag in pure techniek? Houd je je liever bezig met onderzoek? Of ben je minder van de werkplaats en meer van de sales? Als Automotive-engineer kun je alle kanten op. Tijdens je opleiding bepaal je zelf jouw toekomstrichting. Welk beroep kies jij?

 • Studenten in werkplaats automotive

  Designer

  Je kunt aan de slag als designer. Je ontwerpt model en uiterlijk van een nieuwe auto of motor. Tegelijk ben je bezig met de laatste innovaties. 
 • Studenten team Hydromotive

  Productmanager

  Aan welke voertuigen hebben klanten behoefte? Wat moet er beter aan de huidige modellen om de verkoop te stimuleren? Daarmee houd je je als productmanager bezig.  
 • Student in werkplaats wegdeksimulator

  Test-engineer

  Is dat nieuwe materiaal bruikbaar? Hoe functioneert die andere brandstof? Op welke manier kan de wegligging beter? Die vragen onderzoek je als test-engineer.  
 • Studenten in leslokaal elektro practicum

  Warranty Reclaim Manager

  Misschien ben je straks Warranty Reclaim Manager. Je komt in aanraking met ontevreden klanten. Met creativiteit vind je oplossingen die goed zijn voor de klant én je eigen bedrijf.
 • Studenten in automotive lab streetdrone

  Custom Relation Manager

  Als Custom Relation Manager vind je het een uitdaging om dé perfecte offerte op te stellen. Je houd ervan om klanten binnen te halen én te houden. 

Wat wil je later worden?Op de bank met studenten

Een vliegende start Onze afstudeerders aan het woord

Lex Winder zoekt vanuit zijn functie bewust de samenwerking op met het onderwijs. Want, zo stelt hij, de combinatie onderwijs-bedrijfsleven kan voor alle partijen iets opleveren. "Studenten zorgen voor een bepaalde dynamiek binnen het bedrijf. Ik haal die frisse blik, die up to date kennis maar wát graag naar binnen."

Er is geen omschrijving beschikbaar

Doorstuderen

Geniet je van de studiebanken? Wil je je na de bachelor Automotive nog verder specialiseren? Genoeg doorstudeermogelijkheden! Aan de HAN of een universiteit.

 • Master Automotive Systems

  Als engineer een brug slaan tussen research, development, design en marketing? Tijdens deze Engelstalige master leer je alles over de laatste ontwikkelingen in Automotive Engineering.
 • Master Control Systems

  Tijdens de Engelstalige master Control Systems leer je als engineer de nieuwste inzichten in de regeltechniek in een industriële omgeving toepassen.
 • Master Human-Technology Interaction

  Doorstuderen kan ook buiten de HAN. Bijvoorbeeld aan de TU Eindhoven. Deze master benadrukt de interactie tussen technologie en haar gebruikers. Vaak moet je eerst een pre-master volgen.

Volgende paginaDit is je studie

Wat leer je tijdens de opleiding? Bekijk de opbouw van Communicatie.

Studenten in automotive lab streetdrone