HBO-programma Accountmanager SMA Sales A

Overleg in de hal
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • Proefstuderen
  Plan nu een afspraak in

De opleiding start10 november 2022

Om te verkopen is saleskennis hard nodig. Je gaat het tactisch en georganiseerd aanpakken. En op een creatieve manier je eigen salesvaardigheden benutten. Zo haal je nieuwe klanten binnen én bind je bestaande klanten aan je. Wil je direct aan de slag? Volg de opleiding Accountmanager Sales A!

In het kort

  5 maandenDuur
  18.30-21.30 uurLestijden (wekelijks)
  hboNiveau
  € 2.795,-Kostenbtw-vrij, incl. examen à € 399,-

Volg het hbo-programma Accountmanager Sales A

Met het hbo-programma Accountmanager Sales A leer je de basis van het salesvak kennen. Je doet actuele kennis en inzichten op het gebied van sales op. We praten niet alleen over sales vaardigheden, maar je gaat er ook nadrukkelijk mee aan de slag. Docenten uit het werkveld geven jou tips en handvatten om direct in de praktijk toe te passen. De verbinding tussen theorie en praktijk levert direct meerwaarde op. Voor jou én de organisatie waar je werkt. Na het volgen van deze opleiding ken jij de fijne kneepjes van het salesvak. Het geeft Je leert:

 • een account- of salesplan te maken en te implementeren;
 • prospects op te sporen; , telefonisch prospects op te warmen;
 • te overtuigen via sterke gesprekstechnieken;
 • creatieve technieken en social media in te zetten in het salesproces;
 • stapsgewijs nieuwe klanten binnen te halen;
 • meer omzet uit je bestaande klanten te halen.

Proefcollege Accountmanager Sales A bijwonen?

Wil je kennismaken met de opleiding en de docenten? We organiseren regelmatig online proefcolleges in de avonduren waarin de docenten je vertellen wat je kunt verwachten van de opleiding. Ook is er volop ruimte voor het stellen van je vragen. De proefcolleges vinden plaats via Teams. Heb je interesse? Meld je dan aan via onderstaand formulier en we houden je op de hoogte mbt het eerst volgende proefcollege.

32194 hoorcollege auditorium, FEM Food & Business

Voor wie is deze opleiding?

Het hbo-programma Accountmanager Sales A sluit goed aan als je een carrièreswitch overweegt naar het salesvak, beginnend accountmanager bent of basis saleskennis wilt opendoen of opfrissen. Sta jij aan het begin van een mooie salescarrière? Wil je de fijne kneepjes van het salesvak leren? Weten hoe je die klant binnenhaalt? Meer omzet realiseren met een goed plan? En wil je je verkoopskills aanscherpen? Meld je dan aan.

"De opleiding leverde mij meer zelfvertrouwen op als junior accountmanager. Met de handvatten die ik kreeg aangeboden kon ik me verder ontwikkelen. Ook na de opleiding ging deze ontwikkeling door. Zo ben ik uiteindelijk aan de slag gegaan als accountmanager. Dat ik deze groei kon maken is ook zeker mede dankzij deze opleiding."

Advies nodig?

Heb je nog vragen over het hbo-programma Accountmanager Sales A? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan! Tijdens het gesprek bespreken we of de opleiding aansluit bij jouw verwachtingen, ambities en mogelijkheden. Het adviesgesprek vindt plaats op een moment dat het jou uitkomt. Bij de HAN, telefonisch of via Teams.

33919 Overlegen en samenwerken

"Ik ben al wat jaren in de sales actief, toch heb ik van deze opleiding veel geleerd. Geen standaardlessen uit een theorieboekje. Maar wel: maximale interactie en aandacht, gekoppeld aan veel voorbeelden. Vooral de praktijkvaardigheden zijn boeiend en inspirerend. Je maakt een salesplan en verdedigt het, daardoor biedt de opleiding net dat beetje extra."

Wat maakt de opleiding Accountmanager Sales A uniek?

De opleiding Accountmanager Sales A aan de HAN biedt een uniek programma aan:

 • Inspirerende docenten uit het werkveld;
 • Erkend door de Sales Management Association (SMA), de vakvereniging voor salesprofessionals; 
 • Actieve werkvormen, waarbij de praktijkcase van deelnemers centraal staat;
 • In 5-6 maanden leer je alle relevante sales basisvaardigheden;
 • Geen schriftelijk tentamen, maar eigen casus.

Programma

Je werkt tijdens deze opleiding aan je saleskennis en verkoopvaardigheden. Om klanten en omzet binnen te halen is kennis belangrijk. Theorie en praktijk(voorbeelden) wisselen elkaar daarom af. Je sluit af met een mondeling examen en presenteert je operationele salesplan. Je gaat aan de slag met je saleskennis en salesvaardigheden.
 
Saleskennis (7 bijeenkomsten):
• verkoopanalyse en planning; 
• verkooporganisatie, -methoden en –systemen;
• werven en behouden van klanten; 
• verkoopinformatie en marktonderzoek; 
• account -en relatiemanagement; 
• social media in het sales proces.
 
Salesvaardigheden (7 bijeenkomsten): 
• telefonisch contact leggen;
• presentatietechnieken;
• adviserend verkopen;
• offertes maken;
• onderhandeltechnieken;
• afsluittechnieken.
 
Account- en salesplan, creatieve technieken en social media (6 bijeenkomsten) 
Je gaat aan de slag met een account- en salesplan. Wat is daarbij onmisbaar? Hoe zorg je dat het degelijk en toch praktisch blijft? Ook leer je in deze laatste bijeenkomsten over het toepassen van creatieve technieken. En weet jij al wat de rol van social media in het salesproces is? Je maakt een account-of salesplan voor je eigen organisatie. Je sluit af met een presentatie en verdediging hiervan. 

StudiekostenVraag het STAP-budget aan!

Schrijf je je in voor het hbo-programma Accountmanager Sales A? Dan kun je een STAP-budget van maximaal €1.000,- aanvragen. De volgende aanvraagperiode waarin je het STAP-budget voor de opleiding Accountmanager Sales A kunt aanvragen vind je in onderstaande tabel. Uiteraard kun je je wel al eerder inschrijven voor de opleiding. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarktpositie. Het is een subsidie van de overheid waarmee je je kunt blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan. Het STAP-budget vervangt de belastingaftrek voor scholingskosten.

31727 groep studenten tijdens hoorcollege

Tips voor het aanvragen van het STAP-budget

Wil je gebruik maken van het STAP-budget voor de opleiding Accountmanager Sales A? Dan is het belangrijk om met de volgende punten rekening te houden;

 • Check de startdatum van de opleiding die je wilt volgen en in welk tijdvak je dan een STAP-aanvraag kunt doen (zie overzicht aanvraagmomenten hieronder);
 • Meld je aan voor de opleiding die je wilt volgen. Je ontvangt dan een aanmeldbewijs die je nodig hebt voor het indienen van je STAP-aanvraag;
 • Het indienen van een STAP-aanvraag biedt geen garantie dat je het STAP-budget ook daadwerkelijk ontvangt. 
 • De ervaring leert dat het STAP-budget snel op is, zorg dat je goed voorbereid bent en meld je dus op tijd aan voor de opleiding!

Let op: krijg je geen STAP-budget, bijvoorbeeld omdat het budget in het tijdvak op is? Dan blijven de inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden van de HAN gelden. Je kunt dus niet kosteloos annuleren.

Tijdvak Eerst mogelijke startdatum Uiterste startdatum
1 maart t/m 30 april 2022 29 maart 2022 31 juli 2022
2 mei t/m 30 juni 2022 29 mei 2022 30 september 2022
1 juli t/m 31 augustus 2022 29 juli 2022 30 november 2022
1 september t/m 31 oktober 2022 29 september 2022 31 januari 2023
1 november t/m 31 december 2022 29 november 2022 31 maart 2023

 

Ervaringen van studenten

Verdere informatie

Volg ons op social media

Ontmoet je nieuwe netwerk!Open Avond 16 november

Is de post-hbo opleiding Accountmanager Sales A iets voor jou? Krijg een goed beeld tijdens de Open Avond en stel al je vragen! De eerste volgende Open Avond vindt plaats op woensdag 16 november.

Meer informatie over het programma en aanmelding volgt een aantal weken voor het event. 

 

317643 Low Resolution, Klas met deeltijd en duale studenten bij de HAN University of Applied Sciences studierichting Marketing, Sales en Communicatie op GWW1.

Contact

Heb je vragen over deze opleiding? Of kunnen we je helpen met het maken van een keuze? We helpen je graag verder.

Telefoons internationaal