Sales Management

Presentatie, presenteren, vergaderen
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • 2jun
  Open Avond
  18:00 - 21:00
 • Activiteiten
  Plan nu een afspraak in

De opleiding start 1 november 2021

De doelen zijn scherp. De concurrentie ligt op de loer. Jij weet je team te inspireren. Coacht ze richting jullie einddoel. Je haalt alles uit jezelf ťn je teamleden. De eindstreep nadert. Pakt jouw team de winst? Met het post-hbo-diploma Sales Management maak jij ze sterk. Meld je nu aan!

De bijeenkomsten voor deze opleiding vinden zo veel mogelijk op de HAN plaats behoudens de maatregelen. We werken met groepen van maximaal 12 deelnemers. We zorgen er ook†voor dat de lessen worden opgenomen. Zo kun je, als het nodig is, online meedoen. Als de docent klachten heeft of als de situatie erom vraagt, is het mogelijk dat we overschakelen naar volledig digitaal onderwijs.††

In het kort

  7 maandenDuur
  15.00-21.30 uurLestijden (tweewekelijks)
  hbo+Niveau
  € 4.995,-Kostenbtw-vrij, excl. examenkosten € 599,-

Voor wie is deze opleiding?

Geef jij leiding aan een salesteam? Wil je je managementvaardigheden versterken? Het maximale uit jezelf ťn je team halen? En pas je dit graag direct toe in je werk? Ga dan voor de post-hbo-opleiding Sales Management!†Kijk ook naar de toelatingseisen.

Programma

Je†gaat aan de slag metje†kennis†en†vaardigheden.†Het salesproces en de financiŽn komen uitgebreid aan bod. Je†oefent met coaching en inspiratie. En kijkt naar je eigen kwaliteiten en ontwikkelpunten.†Topdocenten uit de praktijk helpen je hierbij.†Ook werk je aan je eigen beroepsproducten†en vaardigheden.†Dit maakt de opleiding praktisch†en toepasbaar.†Het programma van de opleiding Sales Management bestaat uit†6 modules:

 • Module 1: Sales†procesmanagement
  ​Mooie bedrijfsresultaten beginnen met heldere doelen en een goed georganiseerd salesproces. Je gaat aan de slag met het analyseren, inrichten en innoveren van het salesproces binnen jouw eigen organisatie. Er is aandacht voor: financiŽle analyse, klantportfolio management, forecasting en performance & control. Je analyseert relaties met interne en externe stakeholders. En krijgt handvatten voor het optimaliseren hiervan.
 • Module 2: Introductie†in†digitaletransformatie†en social selling
  De digitale transformatie is op dit moment misschien wel het meest besproken onderwerp in organisaties wereldwijd. Het†heeft†een enorme impact op alle aspecten van leven en werken.†Digitalisering krijgt een groter strategisch belang en maakt van technologie de stuwende kracht achter een organisatie.†Ook verandert het distributiekanalen, bedrijfsprocessen, verdienmodellen en de cultuur. Hierdoor zijn ook†social media zijn niet meer weg te denken uit†de bedrijfsvoering.†De juiste inzet ervan kan je in het salesproces erg helpen.†Maar hoe zet je het goed in?†Je leert meer over de digitale transformatie, gaat kijken naar manieren om ‘socials’ te gebruiken ťn valkuilen hierbij.
 • Module 3:†Creatieve technieken
  Je bedenkt samen met je salesteam nieuwe oplossingen en ontdekt kansen. Je leert vaardigheden en technieken aan om dit creatieve proces in gang te zetten. Daarbij komt het hele proces aan bod: van probleemstelling tot aan uitvoering van je ideeŽn binnen de organisatie.
 • Module 4: Salesforce management
  ​Een goed draaiend salesteam is essentieel voor†het†initiŽren, onderhouden en uitbouwen van winstgevende klantrelaties.†We gaan†daarom dieper in op het effectief situationeel leiding geven. Zowel†aan een team†als†aan een individuele medewerker.†Je leert over†leiderschap, werving & selectie, teamrollen, coachen,†motiveren, conflicthantering en effectief vergaderen.Je neemt je†eigen casuÔstiek mee,†de toepassing in†de†praktijk†staat†centraal.
 • Module 5:†Persoonlijke effectiviteit
  Je wilt†anderen goed kunnen†begeleiden en leiden. Dan†is het van belang dat je inzicht hebt in†je†eigen kwaliteiten en ontwikkelpunten. Aan de hand van de†Insights†Discovery methodiek†leer je†jouw†gedragsstijl†kennen. Ook bekijk je†de invloed†ervan op de relatie met anderen. Je krijgt concrete handvatten om je†persoonlijke effectiviteit te verbeteren.

 • Module 6:†Finance†voor†non financials
  Inzicht in de financiŽn van de organisatie is voor jou als salesprofessional erg belangrijk. Je bent immers (mede)verantwoordelijk voor het verbeteren van het bedrijfsresultaat. Je krijgt in deze module meer inzicht in de financiŽn van een organisatie. Zo kun je er soepeler over meepraten. Ook ben je beter in staat financiŽle voorstellen te onderbouwen en te boordelen. Je gaat daarom aan de slag met financieel management en bedrijfseconomie.

Verdere informatie

Ervaringen van studenten

Snel antwoord

Vragen over de opleiding?
Stel je vraag aan HAN Deeltijdstudies. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 8.30 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 026 - 369 1300