Post-hbo Sales Management

Praktijk docent van de post-hbo opleiding Sales Management tijdens college in gesprek met deelnemers op de HAN campus Arnhem.
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Avond
Proefcollege, meelopen
 • Proefstuderen
  Plan nu een afspraak in

De opleiding start 8 november 2023

De doelen zijn scherp. De concurrentie ligt op de loer. Jij weet je team te inspireren. Coacht ze richting jullie einddoel. Je haalt alles uit jezelf én je teamleden. De eindstreep nadert. Pakt jouw team de winst? Met het post-hbo-diploma Sales Management maak jij ze sterk. Meld je nu aan!

In het kort

  7 maandenDuur
  15.00-21.30 uurLestijden (tweewekelijks)
  hbo+Niveau
  € 4.995,-Kosten inclusief certificering SMA en CPIONbtw-vrij, excl. examenkosten € 599,-

Voor wie is deze opleiding?

Geef jij leiding aan een salesteam? Wil je je managementvaardigheden versterken? Het maximale uit jezelf én je team halen? En pas je dit graag direct toe in je werk? Ga dan voor de post-hbo-opleiding Sales Management! Kijk ook naar de toelatingseisen. 

Open Avond 7 juniKom kennismaken

Is de opleiding Salesmanagement iets voor jou? Krijg een goed beeld tijdens de Open Avond op woensdag 7 juni 2023 en stel al je vragen! Deze opleiding biedt het volgende programma:

18:00 - 21:00 uur    Persoonlijk 1-op-1 gesprek met één van onze adviseurs
18:00 - 21:00 uur    Stand op de informatiemarkt 

Aanmelden? 

 • Via onderstaande link meld je je aan voor een 1-op-1 gesprek met één van onze adviseurs op de Open Avond.
 • Wil je gewoon langs komen om informatie in te winnen? Dan kun je via onderstaande link aan geven dat je langs komt voor post-hbo opleidingen en cursussen 'Sales Algemeen'. 
Oriëntatiegesprek HAN deeltijd student Commerciële Economie tijdens de Open Avond

Programma

Je gaat aan de slag met je kennis en vaardighedenHet salesproces en de financiën komen uitgebreid aan bod. Je oefent met coaching en inspiratie. En kijkt naar je eigen kwaliteiten en ontwikkelpunten. Topdocenten uit de praktijk helpen je hierbij. Ook werk je aan je eigen beroepsproducten en vaardighedenDit maakt de opleiding praktisch en toepasbaar. Het programma van de opleiding Sales Management bestaat uit 6 modules:

 • Module 1: Sales procesmanagement
  ​Mooie bedrijfsresultaten beginnen met heldere doelen en een goed georganiseerd salesproces. Je gaat aan de slag met het analyseren, inrichten en innoveren van het salesproces binnen jouw eigen organisatie. Er is aandacht voor: financiële analyse, klantportfolio management, forecasting en performance & control. Je analyseert relaties met interne en externe stakeholders. En krijgt handvatten voor het optimaliseren hiervan.
   
 • Module 2: Introductie in digitale transformatie en social selling
  De digitale transformatie is op dit moment misschien wel het meest besproken onderwerp in organisaties wereldwijd. Het heeft een enorme impact op alle aspecten van leven en werken. Digitalisering krijgt een groter strategisch belang en maakt van technologie de stuwende kracht achter een organisatie. Ook verandert het distributiekanalen, bedrijfsprocessen, verdienmodellen en de cultuur. Hierdoor zijn ook social media zijn niet meer weg te denken uit de bedrijfsvoering. De juiste inzet ervan kan je in het salesproces erg helpen. Maar hoe zet je het goed inJe leert meer over de digitale transformatie, gaat kijken naar manieren om ‘socials’ te gebruiken én valkuilen hierbij.
   
 • Module 3: Creatieve technieken
  Je bedenkt samen met je salesteam nieuwe oplossingen en ontdekt kansen. Je leert vaardigheden en technieken aan om dit creatieve proces in gang te zetten. Daarbij komt het hele proces aan bod: van probleemstelling tot aan uitvoering van je ideeën binnen de organisatie.
   
 • Module 4: Salesforce management
  ​Een goed draaiend salesteam is essentieel voor het initiëren, onderhouden en uitbouwen van winstgevende klantrelaties. We gaan daarom dieper in op het effectief situationeel leiding geven. Zowel aan een team als aan een individuele medewerker. Je leert over leiderschap, werving & selectie, teamrollen, coachen, motiveren, conflicthantering en effectief vergaderen. Je neemt je eigen casuïstiek mee, de toepassing in de praktijk staat centraal.
   
 • Module 5: Persoonlijke effectiviteit
  Je wilt anderen goed kunnen begeleiden en leiden. Dan is het van belang dat je inzicht hebt in je eigen kwaliteiten en ontwikkelpunten. Aan de hand van de Insights Discovery methodiek leer je jouw gedragsstijl kennen. Ook bekijk je de invloed ervan op de relatie met anderen. Je krijgt concrete handvatten om je persoonlijke effectiviteit te verbeteren.

   
 • Module 6: Finance voor non financials
  Inzicht in de financiën van de organisatie is voor jou als salesprofessional erg belangrijk. Je bent immers (mede)verantwoordelijk voor het verbeteren van het bedrijfsresultaat. Je krijgt in deze module meer inzicht in de financiën van een organisatie. Zo kun je er soepeler over meepraten. Ook ben je beter in staat financiële voorstellen te onderbouwen en te boordelen. Je gaat daarom aan de slag met financieel management en bedrijfseconomie.

stel je vragen Ontvang persoonlijk advies

Wil je een post-hbo opleiding volgen? Heb je nog vragen, voordat je definitief besluit? Vraag een adviesgesprek aan. Tijdens een adviesgesprek kun je je verwachtingen toetsen en bespreken of de opleiding aansluit bij jouw ambities. Het adviesgesprek vindt plaats op een moment dat het jou uitkomt. Bij de HAN, telefonisch of via Teams. Neem via onderstaande links contact op met onze adviseurs.

Najib Samim

Adviseur post-hbo opleidingen Marketing & Sales
456869 deeltijd-duaal docent Commerciële Economie Najib.

Angelique Slotboom

Adviseur post-hbo opleidingen Marketing & Sales
468528 medewerker post-hbo opleidingen hogeschool arnhem en nijmegen Angelique Slotboom

Proefcollege Sales Management bijwonen?

Wil je kennismaken met de opleiding en de docenten? We organiseren regelmatig online proefcolleges in de avonduren waarin docenten je vertellen wat je kunt verwachten van de opleiding. Ook is er volop ruimte voor het stellen van je vragen. De proefcolleges vinden plaats via Teams. Heb je interesse meld je dan aan via onderstaande knop en we houden je op de hoogte mbt het eerst volgende proefcollege. 

32194 hoorcollege auditorium, FEM Food & Business

StudiekostenVraag het STAP-budget aan!

Schrijf je je in voor de post-hbo Sales Management? Dan kun je een STAP-budget van maximaal €1.000,- aanvragen. De volgende aanvraagperiode waarin je het STAP-budget voor de opleiding Sales Management kunt aanvragen vind je in onderstaande tabel. Uiteraard kun je je wel al eerder inschrijven voor de opleiding. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarktpositie. Het is een subsidie van de overheid waarmee je je kunt blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan. Het STAP-budget vervangt de belastingaftrek voor scholingskosten.

*Let op: vanwege de meivakantie adviseren we je om je uiterlijk 26 april 2023 aan de melden voor de opleiding om tijdig een STAP-aanmeldbewijs van ons te ontvangen. 

Collegezaal met deelnemers van de post-hbo opleiding Sales Management aan de HAN campus luisteren aandachtig.

Tips voor het aanvragen van het STAP-budget

Wil je gebruik maken van het STAP-budget voor de opleiding Sales Management? Dan is het belangrijk om met de volgende punten rekening te houden;

 • Check de startdatum van de opleiding die je wilt volgen en in welk tijdvak je dan een STAP-aanvraag kunt doen (zie overzicht aanvraagmomenten hieronder);
 • Meld je aan voor de opleiding die je wilt volgen. Je ontvangt dan een aanmeldbewijs die je nodig hebt voor het indienen van je STAP-aanvraag;
 • Het indienen van een STAP-aanvraag biedt geen garantie dat je het STAP-budget ook daadwerkelijk ontvangt. 
 • De ervaring leert dat het STAP-budget snel op is, zorg dat je goed voorbereid bent en meld je dus op tijd aan voor de opleiding!

Let op: krijg je geen STAP-budget, bijvoorbeeld omdat het budget in het tijdvak op is? Dan blijven de inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden van de HAN gelden. Je kunt dus niet kosteloos annuleren.

Tijdvak Eerst mogelijke startdatum Uiterste startdatum
2 januari t/m 28 februari 2023 (tijdvak geannuleerd door overheid) 30 januari 2023 31 mei 2023
17 maart t/m 30 april 2023 29 maart 2023 31 juli 2023
1 mei t/m 2 juli 2023 29 mei 2023 30 september 2023
3 juli t/m 3 september 2023 29 juli 2023 30 november 2023
4 september t/m 31 oktober 2023 3 oktober 2023 31 januari 2024
1 november t/m 31 december 2023 29 november 2023 31 maart 2024

 

Verdere informatie

Ervaringen van studenten

Volg ons op social media

Contact

Heb je vragen over deze opleiding? Of kunnen we je helpen met het maken van een keuze? We helpen je graag verder.

Telefoons internationaal