Post-hbo Sales Management

Presentatie, presenteren, vergaderen
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • Proefstuderen
  Plan nu een afspraak in

De opleiding start10 november 2022

De doelen zijn scherp. De concurrentie ligt op de loer. Jij weet je team te inspireren. Coacht ze richting jullie einddoel. Je haalt alles uit jezelf én je teamleden. De eindstreep nadert. Pakt jouw team de winst? Met het post-hbo-diploma Sales Management maak jij ze sterk. Meld je nu aan!

In het kort

  7 maandenDuur
  15.00-21.30 uurLestijden (tweewekelijks)
  hbo+Niveau
  € 4.995,-Kosten inclusief certificering SMA en CPIONbtw-vrij, excl. examenkosten € 599,-

Voor wie is deze opleiding?

Geef jij leiding aan een salesteam? Wil je je managementvaardigheden versterken? Het maximale uit jezelf én je team halen? En pas je dit graag direct toe in je werk? Ga dan voor de post-hbo-opleiding Sales Management! Kijk ook naar de toelatingseisen. 

Proefcollege Sales Management 4 oktober

Wil je kennismaken met de opleiding en de docenten? Op dinsdag 4 oktober organiseren we van 19.00 tot 21.15 uur een vrijblijvend proefcollege waarin de docenten je vertellen wat je kunt verwachten van de opleiding. Ook is er volop ruimte voor het stellen van je vragen. Het proefcollege vindt plaats via Teams. 

32194 hoorcollege auditorium, FEM Food & Business

Programma

Je gaat aan de slag met je kennis en vaardighedenHet salesproces en de financiën komen uitgebreid aan bod. Je oefent met coaching en inspiratie. En kijkt naar je eigen kwaliteiten en ontwikkelpunten. Topdocenten uit de praktijk helpen je hierbij. Ook werk je aan je eigen beroepsproducten en vaardighedenDit maakt de opleiding praktisch en toepasbaar. Het programma van de opleiding Sales Management bestaat uit 6 modules:

 • Module 1: Sales procesmanagement
  ​Mooie bedrijfsresultaten beginnen met heldere doelen en een goed georganiseerd salesproces. Je gaat aan de slag met het analyseren, inrichten en innoveren van het salesproces binnen jouw eigen organisatie. Er is aandacht voor: financiële analyse, klantportfolio management, forecasting en performance & control. Je analyseert relaties met interne en externe stakeholders. En krijgt handvatten voor het optimaliseren hiervan.
   
 • Module 2: Introductie in digitale transformatie en social selling
  De digitale transformatie is op dit moment misschien wel het meest besproken onderwerp in organisaties wereldwijd. Het heeft een enorme impact op alle aspecten van leven en werken. Digitalisering krijgt een groter strategisch belang en maakt van technologie de stuwende kracht achter een organisatie. Ook verandert het distributiekanalen, bedrijfsprocessen, verdienmodellen en de cultuur. Hierdoor zijn ook social media zijn niet meer weg te denken uit de bedrijfsvoering. De juiste inzet ervan kan je in het salesproces erg helpen. Maar hoe zet je het goed inJe leert meer over de digitale transformatie, gaat kijken naar manieren om ‘socials’ te gebruiken én valkuilen hierbij.
   
 • Module 3: Creatieve technieken
  Je bedenkt samen met je salesteam nieuwe oplossingen en ontdekt kansen. Je leert vaardigheden en technieken aan om dit creatieve proces in gang te zetten. Daarbij komt het hele proces aan bod: van probleemstelling tot aan uitvoering van je ideeën binnen de organisatie.
   
 • Module 4: Salesforce management
  ​Een goed draaiend salesteam is essentieel voor het initiëren, onderhouden en uitbouwen van winstgevende klantrelaties. We gaan daarom dieper in op het effectief situationeel leiding geven. Zowel aan een team als aan een individuele medewerker. Je leert over leiderschap, werving & selectie, teamrollen, coachen, motiveren, conflicthantering en effectief vergaderen. Je neemt je eigen casuïstiek mee, de toepassing in de praktijk staat centraal.
   
 • Module 5: Persoonlijke effectiviteit
  Je wilt anderen goed kunnen begeleiden en leiden. Dan is het van belang dat je inzicht hebt in je eigen kwaliteiten en ontwikkelpunten. Aan de hand van de Insights Discovery methodiek leer je jouw gedragsstijl kennen. Ook bekijk je de invloed ervan op de relatie met anderen. Je krijgt concrete handvatten om je persoonlijke effectiviteit te verbeteren.

   
 • Module 6: Finance voor non financials
  Inzicht in de financiën van de organisatie is voor jou als salesprofessional erg belangrijk. Je bent immers (mede)verantwoordelijk voor het verbeteren van het bedrijfsresultaat. Je krijgt in deze module meer inzicht in de financiën van een organisatie. Zo kun je er soepeler over meepraten. Ook ben je beter in staat financiële voorstellen te onderbouwen en te boordelen. Je gaat daarom aan de slag met financieel management en bedrijfseconomie.

Advies nodig?

Heb je nog vragen over de post-hbo opleiding Sales Management? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan! Tijdens het gesprek bespreken we of de opleiding aansluit bij jouw verwachtingen, ambities en mogelijkheden. Het adviesgesprek vindt plaats op een moment dat het jou uitkomt. Bij de HAN, telefonisch of via Teams.

33919 Overlegen en samenwerken

StudiekostenVraag het STAP-budget aan!

Schrijf je je in voor de post-hbo Sales Management? Dan kun je een STAP-budget van maximaal €1.000,- aanvragen. De volgende aanvraagperiode waarin je het STAP-budget voor de opleiding Sales Management kunt aanvragen vind je in onderstaande tabel. Uiteraard kun je je wel al eerder inschrijven voor de opleiding. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarktpositie. Het is een subsidie van de overheid waarmee je je kunt blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan. Het STAP-budget vervangt de belastingaftrek voor scholingskosten.

31727 groep studenten tijdens hoorcollege

Tips voor het aanvragen van het STAP-budget

Wil je gebruik maken van het STAP-budget voor de opleiding Sales Management? Dan is het belangrijk om met de volgende punten rekening te houden;

 • Check de startdatum van de opleiding die je wilt volgen en in welk tijdvak je dan een STAP-aanvraag kunt doen (zie overzicht aanvraagmomenten hieronder);
 • Meld je aan voor de opleiding die je wilt volgen. Je ontvangt dan een aanmeldbewijs die je nodig hebt voor het indienen van je STAP-aanvraag;
 • Het indienen van een STAP-aanvraag biedt geen garantie dat je het STAP-budget ook daadwerkelijk ontvangt. 
 • De ervaring leert dat het STAP-budget snel op is, zorg dat je goed voorbereid bent en meld je dus op tijd aan voor de opleiding!

Let op: krijg je geen STAP-budget, bijvoorbeeld omdat het budget in het tijdvak op is? Dan blijven de inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden van de HAN gelden. Je kunt dus niet kosteloos annuleren.

Tijdvak Eerst mogelijke startdatum Uiterste startdatum
1 maart t/m 30 april 2022 29 maart 2022 31 juli 2022
2 mei t/m 30 juni 2022 29 mei 2022 30 september 2022
1 juli t/m 31 augustus 2022 29 juli 2022 30 november 2022
1 september t/m 31 oktober 2022 29 september 2022 31 januari 2023
1 november t/m 31 december 2022 29 november 2022 31 maart 2023

 

Verdere informatie

Ervaringen van studenten

Ontmoet je nieuwe netwerk!Open Avond 16 november

Is de post-hbo opleiding Sales Management iets voor jou? Krijg een goed beeld tijdens de Open Avond en stel al je vragen! De eerste volgende Open Avond vindt plaats op woensdag 16 november.

Meer informatie over het programma en aanmelding volgt een aantal weken voor het event. 

317643 Low Resolution, Klas met deeltijd en duale studenten bij de HAN University of Applied Sciences studierichting Marketing, Sales en Communicatie op GWW1.

Volg ons op social media

Contact

Heb je vragen over deze opleiding? Of kunnen we je helpen met het maken van een keuze? We helpen je graag verder.

Telefoons internationaal