Meld je aan
De opleiding start 2 keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Avond
Proefcollege, meelopen
 • 7jun
  Online Open Avond
  17:00 - 21:00
 • 7jun
  Open Avond
  Nijmegen - 18:00 - 21:00

Jouw toekomst met Ad Sociaal Werk duaal

Met een Associate degree Sociaal Werk duaal werk je aan je toekomst. Je kunt na je diploma gelijk doorstuderen voor je bachelor Social Work!


Beroepen

Met je diploma Associate degree Sociaal Werk kun je op allerlei plekken terecht.

 • Jongerenwerker

  Als jongerenwerker leg je contact met jongeren. Ook begeleid je hen in hun ontwikkeling. Bijvoorbeeld op de terreinen vrije tijd, school, werk, wonen, geld, leefomgeving, gezin en relaties. Hiervoor stel je samen met de jongeren, een programma met activiteiten op.

 • Persoonlijk begeleider

  Als begeleider in bijvoorbeeld de gehandicaptenzorg begeleid en verzorg je mensen met een complexe of meervoudige beperking. Die beperking kan verstandelijk, lichamelijk of zintuiglijk zijn of een combinatie daarvan. Sommigen hebben naast hun verstandelijke beperking ook gedragsproblemen. Je begeleidt de mensen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en opvoeding, persoonlijke verzorging, wonen, vrije tijd, school of werk. 

 • Wijkteamwerker

  Als buurtopbouwwerker ondersteun je mensen die hun eigen woon- of werksituatie willen verbeteren. Het gaat voornamelijk om buurtbewoners of mensen die tot een specifieke groep behoren zoals ouderen, werklozen of allochtonen. Zij willen bijvoorbeeld wat doen aan een oversteekplaats die gevaarlijk is voor kinderen, aan een donker viaduct of aan een vervallen speeltuin. Je laat buurtbewoners zien hoe zij samen hun krachten kunnen bundelen. Dit sociaal werk kan enorm breed zijn of gespecialiseerd. Je kunt werken in een wijkteam, waar je met buurtbewoners en collega’s van samenwerkingspartners werkt. Of je specialiseert je in een bepaalde doelgroep of thema zoals: jongeren, eenzaamheid, huiselijk geweld of verwarde personen.

 • Preventiewerker

  Sociaal werkers houden zich ook bezig met preventie om te voorkomen dat er problemen ontstaan. Dit betekent dat ze anticiperen op risicofactoren en handelen wanneer eerste signalen zich ontwikkelen. Sociaal werkers steunen mensen individueel door hun eigen vermogen aan te spreken, hun talenten te laten ontdekken en te ontwikkelen, contacten met het (sociale) netwerk te stimuleren, de kwaliteit van (sociale) netwerken te vergroten en mensen te motiveren zo mogelijk een stap vooruit te zetten.

 • Activiteitenbegeleider

  Als activiteitenbegeleider bedenk je steeds weer activiteiten voor én met mensen. De activiteiten die een activiteitenbegeleider, begeleider dagcentrum of begeleider buurtcentrum bedenkt, zijn activiteiten die mensen ondersteunen bij het meedoen in de samenleving en bij het zo goed en zelfstandig mogelijk leven.

  De mensen met wie je werkt, leveren hier natuurlijk zelf ook een belangrijke bijdrage aan. Een activiteitenbegeleider is meestal iemand die werkzaam is in de zorg en mensen helpt en begeleidt in hun dagelijkse werkzaamheden. Een activiteitenbegeleider wordt dan ook wel een woonbegeleider genoemd. In de zorg werk je met kwetsbare mensen die jouw hulp of aandacht nodig hebben.

 • Zorgregisseur

  Een zorgregisseur is iemand die probeert contact te leggen met de cliënt, het vertrouwen te krijgen en een relatie op te bouwen. Je maakt zich ernstig zorgen om iemand anders. Dat kan een kind op de school van je eigen kinderen zijn, of een buurvrouw, of iemand die op dat moment geen vast verblijfadres heeft.

  Je hebt zelf al geprobeerd contact te zoeken met deze persoon maar dat is niet gelukt, of je bent niet de aangewezen persoon om deze persoon aan te spreken. Kortom, het lukt je niet om deze persoon zelf naar hulpverlening te bewegen. In dat geval kan je zorg vragen voor de persoon in kwestie.

Werk aan de winkel voor sociaal werkersDe toekomst van de zorg en sociaal werk

In de zorg en het sociaal werk is de manier van werken ingrijpend veranderd. De introductie van sociale wijkteams. Het streven om zorg vaker in huis aan te bieden en meer samen te werken met mantelzorgers (extramuraal). En de steeds complexere zorgvragen van cliënten. Het zijn allemaal ontwikkelingen die meer en meer eisen stelen aan managements- en coördinerende vaardigheden. Hierdoor is behoefte ontstaan aan hoger geschoolde sociale en maatschappelijke zorgverleners in verschillende domeinen (bijvoorbeeld jeugdzorg, ouderenzorg en kinderopvang).

217.500 landelijk werkzaam als sociaal werkers, groeps- en woonbegeleiders.
24.100 meer vacatures tot 2022
13.321 vacatures in Arnhem/Nijmegen in 2018
40% heeft hbo- of wo-diploma

Doorstuderen

Met een Associate degree Sociaal Werk kun je zo door naar het 3e jaar van Bachelor Social Work duaal. Zin in!?

 • Bachelor Social Work duaal

  Wil je werken en tegelijk je hbo-diploma halen? Volg dan de duale opleiding Social Work! Je leert methodisch werken en samenwerken. Jezelf onderscheiden en verder ontwikkelen tot een zelfbewuste professional. 

Volgende paginaDit moet je weten voor je begint

Praktische informatie over selectie, toelaten en aanmelden

lessituatie klaslokaal studenten, FEM Commerciele Economie