Thomas Lans

Ondernemerschap begint bij het zien en evalueren van kansen. Samen met mijn team help ik (toekomstige) ondernemers bij het vaardig(er) worden in het herkennen en evalueren van kansen om proactief in te kunnen inspelen op een snel veranderende, complexer wordende omgeving.

468520 onderzoeksgroep van het lectoraat kansrijk ondernemen

Ondernemerschap is niet alleen belangrijk voor het verdienvermogen maar ook voor de verbetering van brede welvaart in de regio of stad. Een beter bedrijf begint bij jezelf. Voor sommige groepen ondernemers is dat vanzelfsprekend, voor anderen nieuwe kost. Ik wil zo goed mogelijk uitzoeken hoe je “de luiken” geopend krijgt voor grote transitievraagstukken, zoals verduurzaming, sociale inclusie en digitalisering, en tegelijkertijd handvatten ontwikkelen om als ondernemer daarin kansen te zien en keuzes te maken.

404367 Thomas Lans

Over Thomas

Expertises:

  • ​Ondernemersvaardigheden / human capital
  • Brede mkb
  • Kansen zien
  • Kansen evalueren
  • Actieonderzoek
  • Challenge-based Learning
  • Publiek private samenwerking / living labs
  • Informeel leren
  • Ondernemerschapsonderwijs / ondernemend leren

Thomas Lans

Save the date: Installatie 17 november
 

Kansrijk Ondernemen: (leren) beslissen in onzekerheid

Thomas Lans is sinds 1 september 2021 aangesteld als lector Kansrijk Ondernemen bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Academie Business en Communicatie. Zijn officiële installatie vindt plaats op 17 november, in de Global Entrepreneurship Week

Voorafgaand aan de officiële installatie organiseren wij de landelijke onderzoekersdag van het Nederlands Lectoren Platform Ondernemerschap (NLPO). Een dag waarop onderzoekers, docenten, ondernemers en management ervaringen uitwisselen, contacten leggen en kennis delen rondom ondernemerschapsonderzoek en kennisbenutting in het HBO.

Beeld installatie lector Thomas Lans bij de Hogeschool Arnhem en Nijmegen

Het lectoraat Kansrijk Ondernemen

Hoe anticipeer je als ondernemer op een continue veranderende maatschappij? Welke competenties helpen ondernemers bij het zien en acteren op kansen? Ons lectoraat onderzoekt welke ondernemerscompetenties er toe doen in een steeds veranderende omgeving. En biedt handvatten voor ondernemers om kansen beter te benutten. 

koffiecorner, Overleg, samenwerken, koffie, corner, tablet, finance, economie

Publicaties

Publicaties vanuit het Lectoraat Kansrijk Ondernemen zullen hier verschijnen.  

handen met documenten