33969 koffiecorner, Overleg, samenwerken, koffie, corner, gesprek, finance, economie

Ondernemers staan voor lastige keuzes met betrekking tot vraagstukken als verduurzaming, digitalisering, samenwerken en groei (of juist krimp). Hoe pak je dat aan? Hiervoor gaan we terug naar de essentie van ondernemerschap: het ontdekken, creëren, ontwikkelen, evalueren en benutten van kansen!

Net als regeren is ondernemen vooral een kwestie van vooruitzien.

In het Lectoraat Kansrijk Ondernemen onderzoeken we het zien en benutten van kansen en de wijze waarop het regionale ecosysteem dit kan ondersteunen. Daarin focussen we ons op het 'brede mkb' in de Smart Region Arnhem-Nijmegen. Hoewel dit overwegend kleine ondernemers (1-10 medewerkers) zijn, spelen ze een belangrijke rol in de lokale economie, werkgelegenheid, het ontwikkelen van duurzame producten en diensten en de lokale leefbaarheid.

Expertises

 • Ondernemersvaardigheden / human capital
 • Brede mkb
 • Kansen zien
 • Kansen evalueren
 • Actieonderzoek
 • Challenge-based Learning
 • Publiek private samenwerking / living labs
 • Informeel leren
 • Ondernemerschapsonderwijs / ondernemend leren
 • Onderzoek

  Concrete praktijkvragen uit het regionale ecosysteem voor ondernemerschap vormen ons vertrekpunt. Samen met studenten analyseren we situaties, brengen een verdiepingsslag aan en brengen adviezen uit.  
 • Onze kennis

  Resultaten van onze projecten vloeien terug in het onderwijs. We betrekken studenten van verschillende opleidingen bij ons onderzoek.

Save the date: Installatie 17 novemberKansrijk Ondernemen: (leren) beslissen in onzekerheid

Thomas Lans is sinds 1 september 2021 aangesteld als lector Kansrijk Ondernemen bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Academie Business en Communicatie. Zijn officiële installatie vindt plaats op 17 november, in de Global Entrepreneurship Week

Voorafgaand aan de officiële installatie organiseren wij de landelijke onderzoekersdag van het Nederlands Lectoren Platform Ondernemerschap (NLPO). Een dag waarop onderzoekers, docenten, ondernemers en management ervaringen uitwisselen, contacten leggen en kennis delen rondom ondernemerschapsonderzoek en kennisbenutting in het HBO.

 

413806 Beeld tbv installatie lector Thomas Lans op 18 november 2022

Nieuws

247693 gebruikersonderzoek in experience lab, eye-tracking, oudere man met pet
237723 vergadersituatie met documenten met tabellen
Food & Business staat voor kwaliteitGoud voor Food & Business in EW Beste Studies 2021
32175 creatieve kitchen, FEM Food & Business
32171 creatieve kitchen, FEM Food & Business
Commerciële Economie - Innovation van startHAN-studenten buigen zich over grote innovatievraagstukken
178483 business innovation studenten met sticky notes
Ondernemers geraakt door de coronacrisisOndernemer, pak je (opleidings)kans!
32240 economie management recht
Twee meiden samen studeren in een kubus en een meisje alleen

LectorThomas Lans

"Ondernemerschap begint bij het zien en evalueren van kansen. Samen met mijn team help ik (toekomstige) ondernemers bij het vaardig(er) worden in het herkennen en evalueren van kansen. Dit om proactief in te kunnen inspelen op een omgeving die snel verandert en complexer wordt."

404367 Thomas Lans

Maak kennis Ons team

Heeft je organisatie een specifieke vraag of probleem? Onze onderzoekers zetten hun kennis, kunde en ervaring graag in om een passend en toepasbaar antwoord te vinden.

Ewan Tehupuring

Docent-onderzoeker

Marianne van den Assem

Docent-onderzoeker

Esther Comes

Docent-onderzoeker

Daniëlle Resok-Glezer

Procescoördinator

Gerelateerde opleidingen

Ondernemerschap & Retail Management

Voltijd Bachelor opleiding

Droom jij ervan een eigen bedrijf te beginnen, een retailonderneming te runnen of een familiebedrijf over te nemen? Ben je ondernemend, durf je risico’s te nemen en ben je een tikkeltje eigenwijs? Ondernemerschap & Retail Management leidt de ondernemers en ondernemende managers van de toekomst op!

homebase

Commerciële Economie

Voltijd Bachelor opleiding

Hoe onderzoek en test je de behoeften van jouw klanten? Hoe vertaal je die vervolgens in een slimme marketingcampagne? Wie de beste verkoopcijfers wil, moet alles net iets anders doen dan de rest. Wil je die kunst leren verstaan? Kies dan voor deze (internationale) marketing en sales opleiding.

CE studenten en docent met laptop brew

Communicatie

Voltijd Bachelor opleiding

Ben je geïnteresseerd in (social) media, digitale communicatie en in mensen en hun gedrag? Ben je creatief met tekst en beeld en gefascineerd door de wereld van media? Wil jij merken laten vlammen en een boodschap slim verpakken? Dan is Communicatie iets voor jou!

werken aan project, FEM Communicatie

Food & Business

Voltijd Bachelor opleiding

Word jij die foodprofessional die nieuwe producten in de markt zet, consumenten gezonder laat eten en zorgt voor een goede kwaliteit van ons voedsel? Food & Business is dé studie van de toekomst. Je leert er alles over de business van innovatiever en duurzamer eten!

creatieve kitchen, FEM Food & Business

AcademieAcademie Business en Communicatie

In de Academie Business en Communicatie leiden we professionals op. Professionals die hun blik richten op de buitenwereld, die buiten met binnen kunnen verbinden en kunnen beoordelen hoe een bedrijf hier z'n voordeel mee kan doen.

Overleg in de hal

Contact

Neem gerust contact op met het Lectoraat Kansrijk Ondernemen over één van onze expertisegebieden of projecten.

Lectoraat Kansrijk Ondernemen

Bezoekadres
Op afspraak via e-mail:
Daniëlle.Resok@han.nl

Postadres
HAN 
t.a.v. Lectoraat Kansrijk Ondernemen
Laan van Scheut 10 
6525 EM Nijmegen

Telefoons internationaal