Human Communication Development

economie-management-recht, koffie, koffiecorner, corner, drinken, praten, finance

Communicatie is meer dan een hygiënefactor in het werk van professionals en organisaties. Het zet de toon in het contact, helpt verbinden of kan verschillen vergroten. Hoe bereik je anderen, hoe begrijp je elkaar? Hoe zorg je voor optimale interactie met klanten, burgers, collega’s, netwerkpartners?

We onderzoeken wat wel en niet werkt in een steeds veranderende omgeving. Daarbij focussen we op de rol van de communicatieprofessionals én op de communicatieve competenties van alle professionals. Wij ondersteunen hen met onderzoek en advies zodat ze bewuste keuzes kunnen maken in hun communicatie. Passend bij de kernwaarden en doelstellingen van de organisatie.

Expertises

 • Communicatie
 • Professioneel communiceren
 • Communicatieve competentie
 • Menselijke interactie
 • Praktijkgericht onderzoek
 • Onderzoeksleerlijn
 • Publiek private samenwerking / samenwerken
 • Begrijpelijkheid / begrijpelijke taal
 • Onderzoek

  Concrete praktijkvragen over communicatie of problemen in de samenwerking vormen ons vertrekpunt. We analyseren situaties, brengen een verdiepingsslag aan en brengen adviezen uit. Dat doen we samen met organisaties in uiteenlopende sectoren.
 • Onze kennis

  Resultaten van onze projecten vloeien terug in het onderwijs. We betrekken studenten van verschillende opleidingen bij ons onderzoek.

LectorEls van der Pool

Professionals en organisaties maken dagelijks ongemerkt keuzes in hoe ze communiceren met klanten, netwerkpartners en collega’s. Els van der Pool wil ondersteunen in het maken van bewuste keuzes. Zodat de communicatie bijdraagt aan duurzaam contact.

portret Els van der Pool

Gerelateerde opleidingen

Commerciële Economie

Voltijd Bachelor opleiding

Hoe onderzoek en test je de behoeften van jouw klanten? Hoe vertaal je die vervolgens in een slimme marketingcampagne? Wie de beste verkoopcijfers wil, moet alles net iets anders doen dan de rest. Wil je die kunst leren verstaan? Kies dan voor deze (internationale) marketing en sales opleiding.

CE studenten en docent met laptop brew

Communicatie

Voltijd Bachelor opleiding

Ben je geïnteresseerd in (social) media en digitale communicatie? Heb je interesse in mensen en hun gedrag? Ben je creatief met tekst en beeld en gefascineerd door de wereld van media? Dan is Communicatie iets voor jou!

werken aan project, FEM Communicatie

Food & Business

Voltijd Bachelor opleiding

Word jij die foodprofessional die nieuwe producten in de markt zet, consumenten gezonder laat eten en zorgt voor een goede kwaliteit van ons voedsel? Food & Business is dé studie van de toekomst. Je leert er alles over de business van innovatiever en duurzamer eten!

creatieve kitchen, FEM Food & Business

Ondernemerschap & Retail Management

Voltijd Bachelor opleiding

Droom jij ervan een eigen bedrijf te beginnen, een retailonderneming te runnen of een familiebedrijf over te nemen? Ben je ondernemend, durf je risico’s te nemen en ben je een tikkeltje eigenwijs? Ondernemerschap & Retail Management leidt de ondernemers en ondernemende managers van de toekomst op!

homebase

AcademieAcademie Business en Communicatie

In de Academie Business en Communicatie leiden we professionals op, die hun blik richten op de buitenwereld. Die buiten met binnen kunnen verbinden, en beoordelen hoe een bedrijf hier z'n voordeel mee kan doen.

Overleg in de hal