Tools gesorteerd op positie infrastructuur

Op deze pagina vind je de tools gesorteerd op categorie in de HAN-infrastructuur: wat zijn de basistools en wat zijn de keuzetools. Verder vind je meer informatie over tools in de vrije ruimte en experimenten met tools. Van elke tool vind je informatie over hoe je de tool kunt inzetten en lees je hoe je ermee aan de slag kunt.

toolbox schoolkrijt

Ster-status (*)
Een aantal tools in de Toolbox, gemarkeerd met een asterisk (*) worden niet centraal ondersteund en beheerd.  In de beschrijving van de tool zelf is aangegeven waardoor deze tool bijzonder is. 
 • 31698 Studenten Pedagogiek werken in studiecentrum overview

  Basistools

  Onderstaande tools zijn binnen alle opleidingen van de HAN
  beschikbaar voor gebruik. De HAN heeft een instellingsbreed 
  contract voor deze tools, ondersteuning voor deze tools is
  standaard geregeld in de academies en er zijn geen extra kosten
  verbonden aan het gebruik. Ze behoren tot het basispakket;
  ze voorzien in een functionele behoefte die binnen de HAN
  alleen met die specifieke tool wordt mogelijk gemaakt.

 • 28686 Student lacht met laptop

  Keuzetools

  Onderstaande tools zijn beschikbaar binnen de HAN voor gebruik, maar behoren niet tot de basis. De HAN heeft een contract voor deze tools, maar niet instellingsbreed. Deze tools gebruiken is mogelijk, maar vereist wel additionele afspraken, kosten en/of ondersteuning op academieniveau. Ze behoren tot het keuzepakket; ze voorzien in een functionele behoefte die binnen de HAN met  een aantal tools naar keuze kunnen worden mogelijk gemaakt.

Tools in de vrije ruimte en experimentele tools

Er is vaak vraag gratis tools. Met de leveranciers van deze tools heeft de HAN geen verwerkersovereenkomst.

Omdat het onduidelijk is wat deze tools met de verzamelde data doen, zijn deze niet opgenomen in de Toolbox. Wil je een dergelijke tool toch inzetten? Gebruik van deze tools voor onderwijsdoeleinden acht de HAN mogelijk, maar alleen als er voorwaarden in relatie tot privacy en persoonsgegevens in acht worden genomen. Gebruik dan bij voorkeur een anoniem account. Houd er rekening mee dat studenten niet verplicht kunnen worden om deel te nemen. Zie ook: Privacy en Informatiebeveiliging (inloggen met je HAN-account).

Meer informatie?

Mail je vraag naar Ask@han.nl