Miro*

Miro is een online, interactief board waarmee docenten en studenten kunnen brainstormen, rangschikken, samenwerken, presenteren, evalueren en feedback geven met behulp van diverse typen boards: post-its, mindmappen, flow-charts of theoretische modellen. Dit kunnen docenten en studenten eenvoudig met hun telefoon, tablet of laptop doen. Miro Enterprise is de uitgebreide en betaalde versie van Miro waarvoor de HAN een contract heeft afgesloten tot 1 september 2024.

553442 Logo van Miro met symbool en naam

Snelle info

Groepsgrootte:
Onbeperkt

(Leer-)activiteiten
Voorkennis activeren, brainstormen, mindmappen, informatie verzamelen, samenwerken, evalueren, reacties peilen,
activeren in online en hybride onderwijs

Snelstart mogelijk
Ja

Toegang

Aanvragen via het aanvraagformulier

 

Positie infrastructuur 
Keuze

Licenties
Beperkt, pilot voor de duur van 1 jaar (tot september 2024)

  • Voorbeeld van een bord om ideeen te verzamelen en te stemmen op het beste voorstel. De timer kan ingezet worden om de activiteit te begrenzen qua tijdsduur.
  • Miro kan ook ingezet worden om flowcharts te maken
  • Voorbeeld van een bord om ideeen te verzamelen en te stemmen op het beste voorstel. De timer kan ingezet worden om de activiteit te begrenzen qua tijdsduur.
  • Miro kan ook ingezet worden om flowcharts te maken

Waarvoor gebruik je Miro*?

Met Miro stel je een online, interactief board beschikbaar, waarop studenten met post-its foto´s, video´s, links, documenten en teksten kunnen prikken om deze te delen. Daar kunnen anderen op reageren/feedback geven of aan verder werken met hun telefoon, tablet of laptop. Daarmee ontstaat een verzameling aan unieke kennis. Dit biedt de mogelijkheid om met een groep studenten vooraf, tijdens of na de les materialen te verzamelen en te rangschikken, visueel te brainstormen, reacties te peilen en feedback te geven. Miro biedt daarvoor verschillende functionaliteiten en sjablonen (o.a. post-its plakken, flowcharts maken, mindmapping of invulbare theoretische modellen).

Let op: Miro Enterprise mag je op de HAN niet inzetten voor summatieve toetsing activiteiten (zoals inleveren en beoordelen) of voor het delen van persoons/auteursrechtelijk beschermde en/of bedrijfskritische informatie.

Wanneer zet je Miro of een andere brainstorm tool in op de HAN? Bekijk het in de matrix Functionaliteiten tools voor laagdrempelige activiteiten.  (De matrix vind je onder 'Tools voor interactie met studenten'.) 

 

Aan de slag

Meer weten?

Vragen over deze tool of de toolbox?
ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.