Lectoraat Sustainable River Management

“Samenwerking, bevlogenheid en innig verbonden met onderzoek”

In de 13e editie van CvB on Tour brachten Rob Verhofstad en Bridget Kievits van het College van Bestuur een bezoek aan de Academie Built Environment. Yvonne de Haan moest door omstandigheden verstek laten gaan.

03 september 2021
316040 bouwkundestudenten in oude fabriekshal
Lectoraat Sustainable River Management

Building and rebuilding with nature

In 1421 vond de Sint Elisabethsvloed plaats, een van de ergste overstromingen in onze vaderlandse geschiedenis. Sta je er weleens bij stil dat mede door klimaatverandering de kans op overstromingen nu misschien wel groter is dan 600 jaar geleden?

06 juli 2021
305204 Lector Jeroen Rijke geeft een masterclass over building with nature tijdens de herdenking van de Elisabethsvloed.

Droogte is hot

Voor de warmte hoeven we 's zomers niet naar Zuid-Frankrijk af te reizen, aangezien het in eigen tuin al niet te harden is. Wat is er toch aan de hand de afgelopen jaren? De maximumtemperaturen breken record na record, met slapeloze nachten tot gevolg.

17 juni 2021
299027 Landhuis op buitenplaats Landfort in de Achterhoek.
Lectoraat Sustainable River Management

Zonder water is er geen leven

22 maart was het Wereldwaterdag. Het thema dit jaar is 'water waarderen'. Als we daar alleen op Wereldwaterdag over nadenken, zet dat geen zoden aan de dijk. Toch is deze dag hét moment om lector Jeroen Rijke van het Lectoraat Sustainable River Management aan de tand te voelen over dit onderwerp.

22 maart 2021
275162 Een kraan waar schoon drinkwater uitkomt. 23 maart is het Wereldwaterdag.

Building with plastics

Hoe kun je het overschot aan plastic in de wereld een nieuw leven geven? Nou, bijvoorbeeld door het te gebruiken als bouwelementen voor woningen. 2 studenten Bouwkunde studeerden erop af.

28 januari 2021
Plastic afval. Bouwkunde maakt er woningen van. Robert en Maud studeerden erop af.
Lectoraat Sustainable River Management

"Alles ademt hier duurzaamheid"

De Academie Built Environment heeft als enige hbo-opleiding in Nederland 4 duurzaamheidssterren. Uit de audit van vorige maand bleek zelfs dat op sommige thema’s de 5e ster lonkt. Academiedirecteur Frank Spuij beaamt trots: “Bij alles wat we binnen Bouwkunde en Civiele Techniek ondernemen, is duurzaamheid ingebed.

04 januari 2021
Lectoraat architecture in health. Living labs

Gunstige uitslag voor de HAN bij verdeling subsidies RAAK-publiek 2018

Van de 4 door de HAN University of Applied Sciences ingediende RAAK-publiek aanvragen bij het Regieorgaan SIA in 2018 zijn nu 3 gehonoreerd. Daarnaast is de HAN betrokken als partner in een eveneens gehonoreerd project van Zuyd Hogeschool. Dus een zeer gunstige uitslag voor de HAN en de betrokken onderzoekers en partners!

25 januari 2019
zes studenten zitten op bank