Installatie Dennis Moeke als lector Logistiek en Allianties

Dennis Moeke aanvaardde op 22 april het ambt als lector voor het lectoraat Logistiek en Allianties bij de HAN. Dat deed hij met zijn intreerede At the Heart of Change. Als lector gaat Dennis zich inzetten voor de ontwikkeling van een steeds groter maatschappelijk vraagstuk: dat van de logistiek.

22 april 2021
Telefoons internationaal

Module Zorglogistiek ontwikkeld

De VUmc Academie werkt aan een nieuwe opleiding Zorgadministratie die beter aansluit bij dit steeds complexere vakgebied. Een module in deze hernieuwde opleiding is Zorglogistiek. HAN lector Dennis Moeke is betrokken bij de ontwikkeling en uitvoering van deze module.

31 maart 2021
31937 man tandzorg op pop

Studententeam wint 1e prijs voor vaccinatieplan

De coronacrisis duurt voort. Strenge maatregelen in combinatie met verschillende innovatieve oplossingen zijn nodig. Om die creatieve ideeën te stimuleren startte TKI Dinalog een competitie om de logistiek rondom een nationaal vaccinatieprogramma te ontwikkelen. Studenten van de HAN wonnen de 1e prijs. De jury was onder de indruk van de inzending van het team, dat bestond uit subteams waarin ook studenten van de Vrije Universiteit Amsterdam, Hogeschool Rotterdam en Hogeschool Utrecht waren vertegenwoordigd.

26 februari 2021
Studenten volgen een opfriscursus vaccineren om zich voor te bereiden op de COVID-vaccinaties.
Lectoraat Logistiek en Allianties

Reguliere zorg niet bedoeld om crisispiek op te vangen

De coronacrisis heeft duidelijk gemaakt dat integraal capaciteitsmanagement in ziekenhuizen cruciaal is. En dat de overheid noodscenario’s zou moeten maken voor een volgende crisis. Dat zegt dr. Dennis Moeke, lector Logistiek & Allianties bij de Hogeschool Arnhem Nijmegen.

25 februari 2021
distributiecentrum

De maturity scan: regionaal voorbeeld van Smart Partnership

In juni start het KennisDC Logistiek Gelderland met een maturity scan. Dit doen zij op het gebied van data driven decision making voor logistieke bedrijven in Gelderland. Het Data Science Lab van de HAN is met verschillende lectoraten bij dit project betrokken. Een mooi voorbeeld van Smart Partnership.

12 juni 2020
Lectoraat Logistiek en Allianties

CWZ en HAN ondertekenen convenant voor samenwerking in patiëntenlogistiek

De ziekenhuiszorg kan beter worden door deze slimmer te organiseren. Meer kennis over zorglogistiek leidt tot kortere wacht- en doorlooptijden en een efficiëntere bedrijfsvoering. Om deze reden wisselen HAN en het CWZ (Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis) expertise uit en ontwikkelen ze samen nieuwe initiatieven. Deze samenwerking is bezegeld tijdens het symposium: Zo plan je de beste patiëntreis en hebben de bestuurders Yvonne de Haan en Gosse van der Veen een convenant ondertekend voor samenwerking in de patiëntenlogistiek.

04 juli 2019
patient met mitella in bed luisteren naar hartslag

Stef Weijers kijkt als lector Logistiek & Allianties met plezier terug

Slim plannen en organiseren. Dat is logistiek, het vakgebied van Stef Weijers. Deze week gaat hij met pensioen. Hij was in 2002 een van de 1e lectoren aan de HAN. Nu telt het Lectoraat Logistiek & Allianties alleen al 20 medewerkers. 'Ik moet nòg wel eens uitleggen wat een lector doet, maar daar maal ik niet om’, lacht Weijers.

06 december 2018
distributiecentrum