HAN Campus Nijmegen, communicatie, klas, presenteren, studenten, college, les, finance, economie

Lectoraat Logistiek en Allianties

HAN-prijs onderzoek voor Jan Jansen

Docent-onderzoeker Jan Jansen ontving tijdens de opening van het studiejaar de HAN Prijs Onderzoeker. Het team van het Lectoraat Logistiek en Allianties heeft hem voorgedragen omdat hij een onderzoeker is die ook een groot hart heeft voor het onderwijs.

HAN Redactie
02 september 2021
237740 distributiecentrum
Lectoraat Logistiek en Allianties

Module Zorglogistiek ontwikkeld

De VUmc Academie werkt aan een nieuwe opleiding Zorgadministratie die beter aansluit bij dit steeds complexere vakgebied. Een module in deze hernieuwde opleiding is Zorglogistiek. HAN lector Dennis Moeke is betrokken bij de ontwikkeling en uitvoering van deze module.

HAN Redactie
31 maart 2021
31937 man tandzorg op pop
Lectoraat Logistiek en Allianties

Studententeam wint 1e prijs voor vaccinatieplan

De coronacrisis duurt voort. Strenge maatregelen in combinatie met verschillende innovatieve oplossingen zijn nodig. Om die creatieve ideeën te stimuleren startte TKI Dinalog een competitie om de logistiek rondom een nationaal vaccinatieprogramma te ontwikkelen. Studenten van de HAN wonnen de 1e prijs. De jury was onder de indruk van de inzending van het team, dat bestond uit subteams waarin ook studenten van de Vrije Universiteit Amsterdam, Hogeschool Rotterdam en Hogeschool Utrecht waren vertegenwoordigd.

HAN Redactie
26 februari 2021
Studenten volgen een opfriscursus vaccineren om zich voor te bereiden op de COVID-vaccinaties.
Lectoraat Logistiek en Allianties

Reguliere zorg niet bedoeld om crisispiek op te vangen

De coronacrisis heeft duidelijk gemaakt dat integraal capaciteitsmanagement in ziekenhuizen cruciaal is. En dat de overheid noodscenario’s zou moeten maken voor een volgende crisis. Dat zegt dr. Dennis Moeke, lector Logistiek & Allianties bij de Hogeschool Arnhem Nijmegen.

HAN Redactie
25 februari 2021
distributiecentrum
Lectoraat Logistiek en Allianties

De maturity scan: regionaal voorbeeld van Smart Partnership

In juni start het KennisDC Logistiek Gelderland met een maturity scan. Dit doen zij op het gebied van data driven decision making voor logistieke bedrijven in Gelderland. Het Data Science Lab van de HAN is met verschillende lectoraten bij dit project betrokken. Een mooi voorbeeld van Smart Partnership.

HAN Redactie
12 juni 2020
null
Lectoraat Logistiek en Allianties

CWZ en HAN ondertekenen convenant voor samenwerking in patiëntenlogistiek

De ziekenhuiszorg kan beter worden door deze slimmer te organiseren. Meer kennis over zorglogistiek leidt tot kortere wacht- en doorlooptijden en een efficiëntere bedrijfsvoering. Om deze reden wisselen HAN en het CWZ (Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis) expertise uit en ontwikkelen ze samen nieuwe initiatieven. Deze samenwerking is bezegeld tijdens het symposium: Zo plan je de beste patiëntreis en hebben de bestuurders Yvonne de Haan en Gosse van der Veen een convenant ondertekend voor samenwerking in de patiëntenlogistiek.

HAN Redactie
04 juli 2019
patient met mitella in bed luisteren naar hartslag
Lectoraat Logistiek en Allianties

Stef Weijers kijkt als lector Logistiek & Allianties met plezier terug

Slim plannen en organiseren. Dat is logistiek, het vakgebied van Stef Weijers. Deze week gaat hij met pensioen. Hij was in 2002 een van de 1e lectoren aan de HAN. Nu telt het Lectoraat Logistiek & Allianties alleen al 20 medewerkers. 'Ik moet nòg wel eens uitleggen wat een lector doet, maar daar maal ik niet om’, lacht Weijers.

HAN Redactie
06 december 2018
distributiecentrum