Website voor fieldlab-onderzoek naar een vitale stad

Ons onderzoek naar innovatieve last mile oplossingen voor een gezonde stad is al even onderweg. De eerste resultaten zijn gepubliceerd en de praktische toepassingen zijn niet onopgemerkt gebleven. Om de opgedane kennis centraal te kunnen delen is er nu de website Healthy City Lab .

243528 Lectoraat architecture in health. Living labs

Een website om kennis te delen, te verbinden en te enthousiasmeren

Op deze centrale plek brengen we kennis en kunde samen op het gebied van ontwikkelen en verbeteren van last mile oplossingen voor een vitale stad. Je vindt informatie over de onderzoeksprojecten van NWO-subsidieproject Living Lab Sustainable Supply Chain Management in Healthcare en activiteiten die vanuit de fieldlabs plaatsvinden. Ook zijn alle publicaties over onderzoeken terug te vinden en komen de onderzoekers aan het woord. De website laat de samenhang en de samenwerking tussen de fieldlabs en de verschillende onderzoekslijnen zien. Een belangrijk doel is om de kennis zo te delen dat nieuwe partners enthousiast aanhaken om het opschalen van de concepten mogelijk te maken.

Last mile logistiek als sleutel

Het Healthy City Lab werkt eraan om de geheimen van de last mile rond leefbaarheid en welzijn van de steden te ontrafelen en logistiek levert daar een positieve bijdrage aan. Vanuit een multidisciplinaire aanpak reflecteren en nadenken over leefbaarheid en welzijn in stedelijke gebieden door de laatste kilometer van goederenvervoer naar de campus of in de wijk te verduurzamen. In twee fieldlabs, Campus Heijendaal en Buur&Zo, bekijken we met een consortium van praktijk- en onderzoekspartners vraagstukken vanuit deze ‘logistieke last mile’, waarbij een verrassende combinatie wordt gemaakt met welzijnsonderzoek. Hoe kunnen we die logistieke last mile zo inrichten dat de vitaliteit van niet alleen de stad, maar juist ook van haar bewoners behouden blijft en liefst verbeterd wordt. Welke diensten en producten kunnen we toevoegen aan de last mile? Welke concepten lenen zich voor de last mile? Maar ook, waar moeten we afscheid van nemen? En dat op een duurzame, toekomstbestendige en kostenefficiënte manier.

Samenwerken?

De HAN heeft samen met Buro302 deze informatie-hub gerealiseerd. Met de partners in het project, onderzoekers en het werkveld bouwen we de website uit tot hét platform waar kennis over het vitaal maken en houden van de stad gevonden kan worden. Neem een kijkje op www.healthycitylab.nl en laat je inspireren door de nieuwe inzichten.

Dit project is mogelijk gemaakt door subsidiepartner NWO onder projectnummer 439.18.457.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met projectleider Marco Wolf