Lectoraat Duurzame Energie

Zonnecellen onder glazen dak in Utrecht

Na jaren van labonderzoek is de tijd rijp voor de praktijk. In Utrecht is Shoppingcentre Overvecht uitgerust met een prototype van een zonne-energie-installatie. Het wekt elektriciteit op met geconcentreerde zonne-energie. Tijd voor een duurtest.

05 maart 2021
266918 Zonnecellen worden op een dak in winkelcentrum Overvecht geplaatst
Lectoraat Duurzame Energie

Sneller je pakketje in huis met de waterstofbakfiets

In het waterstoflab op Industriepark Kleefse Waard werken we keihard aan de ontwikkeling van een heuse waterstofbakfiets. Het woord zegt het al, een bakfiets die wordt aangedreven door waterstof.

15 februari 2021
257192 Bakfiets op waterstof HydroCargo
Lectoraat Duurzame Energie

Project Console: super-zonwering voor de toekomst

Het project Console van het HAN Lectoraat Duurzame Energie is genomineerd voor een RAAK-award. In het project ontwikkelen onderzoekers van de HAN met partners een super-zonwering. Een toepassing die kan zorgen voor koele (studenten)kamers die wel worden verlicht.

02 oktober 2020
zonnepanelen met blauwe lucht

Raak-awards 2020: 2 nominaties voor de HAN

Er zijn 2 onderzoeksprojecten van de HAN genomineerd voor een RAAK-award, de prijs voor het beste praktijkgericht onderzoek. De jury kijkt daarbij naar projecten die relevant zijn voor, en doorwerken in, onderwijs en de praktijk. Ook wordt gekeken hoe innovatief het onderzoek is.

07 september 2020
Lenzen Project Console
Lectoraat Duurzame Energie

Energieopslag in waterstof, hoe doe je dat?

Hoe kan energie van een windmolen worden opgeslagen in waterstof? Dat onderzoeken hbo-studenten Elektrotechniek, Technische Bedrijfskunde en Werktuigbouwkunde aan de HAN. De grootste uitdaging? Een systeem bedenken dat zowel technisch als economisch aantrekkelijk is. Geen technische oplossingen die alleen maar op papier werken.

20 mei 2020
Master studenten werken met power grid
Lectoraat Duurzame Energie

Gelderse bedrijven en HAN werken samen aan waterstof

Samen met Gelderse bedrijven maken we werk van waterstof. We trekken samen op met én naar China om de kennis en toepassingen van waterstof verder te ontwikkelen.

04 februari 2020
Lectoraat Duurzame Energie

HAN H2Lab officieel geopend: ruim baan voor waterstofprojecten!

Met de opening van het HAN H2Lab kreeg de HAN er afgelopen woensdag een nieuwe hybride leeromgeving op het IPKW bij. In het waterstoflab kan vanaf nu uitgebreid worden gewerkt aan allerlei vraagstukken rondom waterstof.

11 december 2019

HAN opent waterstoflab

De HAN heeft woensdag 4 december een eigen test- en ontwikkel-omgeving voor waterstofsystemen (waterstoflab) geopend op Industriepark Kleefse Waard in Arnhem: het HAN H2Lab. 'H2' is de scheikundige afkorting voor het waterstofgas. Dat gas wordt gezien als een belangrijke vervanger voor het aardgas.

05 december 2019
Gebouw op IPKW in Arnhem met klok en oranje letters
Lectoraat Duurzame Energie

Waterstof & Mobiliteit: toekomst met waterstof als het nieuwe normaal?

Transport is één van de grootste boosdoeners als het op CO2-uitstoot aankomt. Hoog tijd dus dat de mogelijkheden die waterstof biedt beter benut worden. Met het project Waterstof en Mobiliteit, dat 13 juni tijdens het SEE-café officieel van start is gegaan, werkt de HAN samen met studenten en het bedrijfsleven aan een CO2-vrije toekomst.

13 juni 2019