Lectoraat Duurzame Energie

Engineering en Automotive leveren waardevolle bijdrage aan energietransitie

Zonder het zelf in de gaten te hebben, verrichten studenten en docenten Engineering en Automotive een waardevolle bijdrage aan de energietransitie. Dat bleek tijdens een bezoek van het College van Bestuur (CvB) op 23 september aan deze innovatieve academie.

24 september 2021
328106 Rob Verhofstad in gesprek met de academie engineering en automotive

Studenten onthullen prototype Nederlandse HydroCargo bakfiets

Studenten van de HAN hebben samen met 'Alles over waterstof' de eerste hybride waterstof elektrische bakfiets gepresenteerd. Deze zal onder meer ingezet worden voor duurzame pakketdistributie in de stadsregio Arnhem. De bakfiets biedt voldoende laadruimte voor de pakketservice. Het project krijgt steun van de Provincie Gelderland en Urban Arrow.

10 september 2021
336497 hybride waterstof elektrische bakfiets met Mika Damen student Embedded Systems Engineering voor gebouw Ruitenberglaan 29

HAN Infrawall wint Cleantech battle

Een team van studenten Industrieel Product Ontwerpen van de HAN heeft met hun Infrawall de Cleantech Battle 2021 gewonnen. Ook de 2e prijs ging naar de HAN: Mathijs Pieters kreeg hem voor zijn geconcentreerde zonnedak. Op 17 juni streden 5 studenten(teams) met hun innovatieve ideeën op het gebied van schone technologie om de titel.

18 juni 2021
300454 Winnaars Cleantech Battle 2021 (Nico Hoeijmans)

Erik Folgering manager onderwijs & onderzoek bij Connectr

Erik Folgering is per 1 mei toegevoegd aan de organisatie van Connectr om de portefeuille onderwijs en onderzoek te beheren. Omdat de HAN founding partner is in Connectr, heeft de hogeschool de eer om de kandidaat voor deze functie te leveren.

20 mei 2021
265637 Conceptbeeld hal Connectr Energy
Lectoraat Duurzame Energie

Zonnecellen onder glazen dak in Utrecht

Na jaren van labonderzoek is de tijd rijp voor de praktijk. In Utrecht is Shoppingcentre Overvecht uitgerust met een prototype van een zonne-energie-installatie. Het wekt elektriciteit op met geconcentreerde zonne-energie. Tijd voor een duurtest.

05 maart 2021
266918 Zonnecellen worden op een dak in winkelcentrum Overvecht geplaatst
Lectoraat Duurzame Energie

Sneller je pakketje in huis met de waterstofbakfiets

In het waterstoflab op Industriepark Kleefse Waard werken we keihard aan de ontwikkeling van een heuse waterstofbakfiets. Het woord zegt het al, een bakfiets die wordt aangedreven door waterstof.

15 februari 2021
257192 Bakfiets op waterstof HydroCargo
Lectoraat Duurzame Energie

Project Console: super-zonwering voor de toekomst

Het project Console van het HAN Lectoraat Duurzame Energie is genomineerd voor een RAAK-award. In het project ontwikkelen onderzoekers van de HAN met partners een super-zonwering. Een toepassing die kan zorgen voor koele (studenten)kamers die wel worden verlicht.

02 oktober 2020
zonnepanelen met blauwe lucht

Raak-awards 2020: 2 nominaties voor de HAN

Er zijn 2 onderzoeksprojecten van de HAN genomineerd voor een RAAK-award, de prijs voor het beste praktijkgericht onderzoek. De jury kijkt daarbij naar projecten die relevant zijn voor, en doorwerken in, onderwijs en de praktijk. Ook wordt gekeken hoe innovatief het onderzoek is.

07 september 2020
Lenzen Project Console
Lectoraat Duurzame Energie

Energieopslag in waterstof, hoe doe je dat?

Hoe kan energie van een windmolen worden opgeslagen in waterstof? Dat onderzoeken hbo-studenten Elektrotechniek, Technische Bedrijfskunde en Werktuigbouwkunde aan de HAN. De grootste uitdaging? Een systeem bedenken dat zowel technisch als economisch aantrekkelijk is. Geen technische oplossingen die alleen maar op papier werken.

20 mei 2020
Master studenten werken met power grid
Lectoraat Duurzame Energie

Gelderse bedrijven en HAN werken samen aan waterstof

Samen met Gelderse bedrijven maken we werk van waterstof. We trekken samen op met én naar China om de kennis en toepassingen van waterstof verder te ontwikkelen.

04 februari 2020
SEE, waterstofmoleculen