Sneller je pakketje in huis met de waterstofbakfiets

In het waterstoflab op Industriepark Kleefse Waard werken we keihard aan de ontwikkeling van een heuse waterstofbakfiets. Het woord zegt het al, een bakfiets die wordt aangedreven door waterstof.

257192 Bakfiets op waterstof HydroCargo

Half maart is het prototype klaar, en dan gaat de Arnhemse stadsdistributeur Groene Rijders 'm testen. Maar, waarom zou je eigenlijk zo'n fiets ontwikkelen? Er zijn toch ook al elektrische bakfietsen? De bouwers doen er een boekje over open in De Gelderlander.

Actieradius vergroten

Steeds meer steden zijn op zoek naar meer duurzame vormen van stadsdistributie. En een bakfiets op waterstof biedt voordelen ten opzichte van de elektrische variant. Die laatste heeft namelijk een heel beperkte actieradius, zeker in Arnhem, met al z’n heuvels. Met waterstof proberen ze nu de actieradius te vergroten. Grote kans dus dat jouw pakketje dan ook wat eerder wordt bezorgd!