Project Carrièreswitch Verpleegkunde is Koploper

Een inspirerend voorbeeldproject om het tekort aan zorgpersoneel op te lossen. We hebben het over het project Carrièreswitch van de HAN, dat door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport benoemd is tot Koploper.

Annelies Achterberg
23 december 2021
202071 Voltijd student Verpleegkunde en docent aan het bed van patiënt meten bloeddruk-1

Instroom HAN-studenten naar ‘oude normaal’

Het is - gelukkig - nog steeds druk op onze campussen. Toch startten er dit jaar minder studenten dan vorig jaar. Dat is niet zo gek; toen piekten de aanmeldingen vanwege corona. Er stroomden veel meer scholieren door, omdat examens afgelast werden en een tussenjaar er even niet in zat.

24 november 2021
studenten in de klas

De Open Avond van de HAN gaat door

Ook na de corona-persconferentie van 12 november gaat de Open Avond van de HAN door. Overweeg jij om een deeltijd- of duale opleiding te gaan doen bij de HAN? De Open Avond is dé kans om sfeer te proeven en opleidingen te leren kennen, op de campus of online.

15 november 2021
317644 Low Resolution, Klas met deeltijd en duale studenten bij de HAN University of Applied Sciences studierichting Onderwijs en Opvoeding op K35.

Keuzegids 2022: niveau onderwijs HAN groeit in de breedte

De waardering voor de opleidingen van de HAN neemt gestaag toe. Dat blijkt uit de nieuwe Keuzegids Hbo 2022. De hogeschool scoort met 8 topopleidingen en een forse groei van het aantal opleidingen met de kwalificatie ****.

07 oktober 2021
studenten in de klas
Duaal

Wetsvoorstel: mbo'ers mogen langer twijfelen in het hbo

Ga je na het mbo doorstuderen aan het hbo en bevalt je studie toch niet? Als je nog in je 1e jaar zit, hoef je je aanvullende beurs en je studentenreisproduct niet terug te betalen. Dat staat in een wetsvoorstel dat onlangs naar de Tweede Kamer is gestuurd.

13 september 2021
54925 jongen en meisje studeren voor boekenkast op grond voorzijde
Duaal

Studievertraging en tóch in september starten?

Wil jij in september 2021 met een studie aan de HAN starten maar heb je nog niet het juiste diploma of certificaat gehaald? Als dat door de coronacrisis komt, kun je misschien voorwaardelijk worden toegelaten. Dan start je toch in september en lever je de benodigde documenten later in.

15 juni 2021
31919 Studenten buiten aan het werk