Susan Berentsen wint een van de SURF Research Support Champion Awards 2023!

Op 23 mei won Susan Berentsen, docent Verpleegkunde en onderzoeker van de Academie Gezondheid en Vitaliteit, een van de SURF Research Support Champion Awards 2023!

529063 Susan Berentsen wint een van de SURF Research Awards 2023

Susan doet onderzoek naar én geeft trainingen over onderzoeksintegriteit. Ze wil daarmee het belang van onderzoeksintegriteit bespreekbaar maken, en daarnaast toewerken naar gezamenlijke normen en waarden voor het doen van goed onderzoek. Susan is mede-ontwikkelaar van de TETRIAS trainingen voor docentonderzoekers en onderzoeksteams.

Het gesprek voeren over dilemma’s rondom onderzoeksintegriteit is een speerpunt van Susans trainingen. Hoe herken je bijvoorbeeld dat de integriteit onder druk komt te staan? Susan geeft de deelnemers aan de trainingen handvatten om met dergelijke dilemma’s om te gaan. Dat motiveert haar cursisten om zorg te dragen voor de kwaliteit en transparantie van hun onderzoek, wat weer bijdraagt aan de manier waarop zij met hun data omgaan.

Meer lezen over Susan en haar onderzoek? Lees het hier!

529063 Susan Berentsen wint een van de SURF Research Awards 2023
Susan Berentsen wint SURF Research Support Champion Award