Verpleegkunde

“Het was 1 groot leerproces”

Interprofessioneel werken binnen zorg en welzijn is een enorm goede leerschool voor studenten, dat blijkt ondermeer uit de ervaringen van 2 studenten Verpleegkunde en 1 student Voeding en Diëtetiek die samen een semester interprofessioneel praktijkgericht onderzoek deden in Lab & Werkplaats Lindenholt.

21 juni 2022
416538 Hariette Bakker, Susila Bartholomeus en Storm Graaf. PZW. IPO. APS

Docent HBO-V wint fotowedstrijd Verpleegkunde

Vorige week ontving Verpleegkunde docent Marcel Rekers een gedeelde eerste prijs voor zijn foto met de wedstrijd van 'Lof der Verpleegkunst'. Marcel is naast zijn werk als docent aan de HAN ook actief als IC-verpleegkundige en freelance fotograaf.

02 juni 2022
410545 Verpleegkundige helpt patiënt op bedrand.

Docent HBO-V in finale fotowedstrijd ‘Lof der Verpleegkunst’

Marcel Rekers, docent Verpleegkunde aan de HAN University of Applied Sciences staat op 24 mei in de finale van de fotowedstrijd van ‘Lof der Verpleegkunst’ in Rotterdam. De foto’s moesten de essentie van het vak verpleegkunde uitbeelden.

19 mei 2022
406005 Verpleegkunden in coronatijd. Eénmalig te gebruiken ivm nieuwsbericht over Marcel Rekers.
Verpleegkunde

Feestelijke uitreiking leerwerktraject in de zorg

Op 18 mei ontvingen 11 statushouders hun certificaat na het afronden van een leerwerktraject van 7 maanden. Dit nieuwe leerwerktraject van de HAN bereidt ze voor op een deeltijdstudie hbo Verpleegkunde. Deelnemer Kumru Çerçi is enthousiast over dit traject.

19 mei 2022
406060 Groepsfoto deelnemers leerwerktraject UAF

Anna Reynvaan Wetenschapsprijs voor Benjamin Wendt

Benjamin Wendt is de winnaar van de Anna Reynvaan Wetenschapsprijs 2022. Zijn onderzoek en publicatie gaat over infectiepreventie in de thuiszorg. Volgens de jury is het een innovatieve, goed opgezette studie in een complexe werkomgeving. Met ook een duidelijke en relevante boodschap in coronatijd.

12 mei 2022
405204 Onderzoeker Benjamin Wendt Lectoraat Wijkverpleging wint Anna Reynvaan Wetenschapsprijs 2022
Verpleegkunde

“Het verschil maken, dat doe je samen"

“Weegt lichamelijke gezondheid soms zwaarder dan geestelijke?” Met de kin omhoog en stevig op het podium vuurt Verpleegkunde-student Sam de kritische coronavraag richting professor Diederik Gommers. De HAN International Week Health and Social Studies is nog maar net begonnen en studenten bijten zich in het eerste maatschappelijke vraagstuk vast.

02 februari 2022
373948 Spreker Tina in Actie bij de International Week health and social studies 2022
Verpleegkunde

Hoe maak je een Critical Appraisal of a Topic?

Verpleegkundigen hebben steeds vaker een Critically Appraised Topic (CAT) nodig voor beantwoording van een klinische vraag. CAT is een kritisch beoordeeld onderwerp op basis van wetenschappelijke literatuur. Hoe voer je zo’n CAT gemakkelijk uit? Gebruik het nieuwe handboek van 3 docenten van de HAN!

20 januari 2022
240861 biocentre c-elegans8. Samantha Hughes, Nikki Kolsters
Verpleegkunde

Hoe kan Virtual Reality vluchtelingen helpen hun plek in de samenleving te vinden?

Het Refugee Team uit Tilburg coacht vluchtelingen in Nederland met het vinden van hun plek in de samenleving. Daarvoor maken ze gebruik van allerlei tools en zoeken ze steeds naar nieuwe mogelijkheden. Wat kan de toegevoegde waarde van Virtual Reality (VR) zijn? Dat is een vraag die ze bij studenten van de HAN hebben neergelegd.

10 november 2021
236879 studenten met VR-bril op

Eerstelijnszorg ouderen met migratieachtergrond

Hoe kunnen professionals in de wijk Nijmegen Dukenburg beter tegemoet komen aan de behoeften van ouderen met een niet-westerse migratieachtergrond? HAN studenten Verpleegkunde pakten deze vraag van het wijknetwerk op. Ze deden in het voorjaar van 2021 zelf onderzoek in de wijk.

22 september 2021
236837 locatie wijkcentrum Dukenburg
Verpleegkunde

Hoe kun je bijdragen aan toekomstbestendige zorg en welzijn?

Vanaf vandaag is het boek 'Integratie en innovatie in zorg en welzijn' te bestellen. Het boek is onder redactie van Lilian Beijer en Roelof Ettema (Hogeschool Utrecht) tot stand gekomen en biedt aankomende en praktiserende professionals handvatten hoe zij bij kunnen dragen aan de herinrichting van zorg- en welzijn.

06 september 2021
307126 Een afbeelding over digitale transformatie.