Verpleegkunde

HAN iXperium Health krijgt plek die het verdient

Op 1 december was de officiële opening van de nieuwe locatie van het iXperium Health. In dit innovatielab staan technologie in zorg, welzijn en sport centraal.

01 december 2022
474541 Grote opkomst bij de officiële opening van de nieuwe locatie van het iXperium Health
Verpleegkunde

Leerwerktraject in de Zorg voor de tweede keer gestart

Het Leerwerktraject in de Zorg is weer van start gegaan! Dit leerwerktraject bereidt statushouders met een passie voor de zorg voor op een succesvolle start met de hbo-deeltijdopleiding Verpleegkunde. Ze worden begeleid door de HAN en partners in het werkveld bij het vinden van een passende (deeltijd) baan in de zorgsector.

23 november 2022
471370 Groepsfoto studenten en partners in het Leerwerktraject voor statushouders in november 2022
Verpleegkunde

Onderzoek toont meerwaarde van de PA

Nieuw doelmatigheidsonderzoek laat zien dat de inzet van een Physician Assistant (PA) aantoonbaar meerwaarde heeft. Hoewel er geen sprake is van een groot effect op de maatschappelijke kosten, zagen de onderzoekers wel hogere kwaliteit van zorg en meer tevredenheid bij artsen. Bovendien ontwikkelden ze een instrument waarmee PA's zelf hun doelmatigheid kunnen analyseren. Zo krijgen ze meer inzicht in hun meerwaarde als professional in de zorg.

Annelies Achterberg
10 november 2022
33052 studenten overleggen

Jills Podcast zet Physician Assistant vol in the picture

Jill Muijrers (30) is helemaal fan van haar opleiding en functie. Ze is zelfs zó enthousiast dat ze er een Instagramaccount en een podcastreeks aan wijdt. Haar instagramaccount en podcast vormen een prachtig platform voor én over de PA.

Annelies Achterberg
01 november 2022
student reanimeert, rest kijkt
Verpleegkunde

Van breien in de klas tot professionele zeggenschap

De HBO-V bestaat 50 jaar! De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en de Hogeschool Utrecht (HU) markeerden deze mijlpaal op 22 september met een feestelijk lustrum, getiteld HBO-Vestival. Studenten, alumni, (oud-) medewerkers en relaties konden in Nijmegen terecht op een zonovergoten festivalterrein bij de Vasim en de Utrechtse bezoekers waren welkom in een feestelijk aangekleed Beatrix Theater.

29 september 2022
448658 Festivalterrein Vasim lustrum Verpleegkunde september 2022.

Anneke van Vught wordt Verpleegkundig decaan CWZ

Anneke van Vught start per 1 november als Verpleegkundig decaan bij CWZ. Zij blijft ook werkzaam bij de HAN als associate lector bij het Lectoraat Organisatie van Zorg en Dienstverlening. De dubbele aanstelling draagt bij aan de realisatie van de ambitie van vergaande samenwerking tussen CWZ en HAN.

22 september 2022
409818 Portret Anneke van Vught
Verpleegkunde

Zorg, welzijn en onderwijs slaan handen ineen

De HAN tekende onlangs een intentieovereenkomst met zorg- en welzijnsorganisaties in de regio. De baankansen in zorg en welzijn zijn de komende jaren uitstekend. Om deze kansen optimaal te benutten, slaan zorg, welzijn en onderwijs vaker de handen ineen via het initiatief Sterk Zorg- en Welzijnsonderwijs.

19 september 2022
32505 Student met injectiespuit

Aftrap innovatieve onderzoeks onderwijseenheid

Een week voordat het studiejaar begon, meldden zich 80 HAN-studenten van verschillende zorg en welzijn opleidingen voor de kennismaking met de splinternieuwe onderwijseenheid Praktijkinnovatie Zorg en Welzijn (PZW) die vandaag officieel van start gaat.

29 augustus 2022
433091 De 10 leercoaches van PZW voor een Herman Brood bus
Verpleegkunde

Beter leren reanimeren met babypop Marina

Marina. Zo heet de babypop die studenten Verpleegkunde aan de HAN moet gaan helpen bij de reanimatielessen. Het is een pop met allerlei sensoren die medische handelingen meet. De modellen die nu op de markt zijn, werken niet goed of zijn te duur, stelt de HAN. Samen met studenten van onder meer Embedded Systems Engineering en Industrieel Product Ontwerpen wordt daar verandering in gebracht.

14 juli 2022
362354 Reanimatiebaby Health 4 studenten Powerlab IPKW
Verpleegkunde

“Het was 1 groot leerproces”

Interprofessioneel werken binnen zorg en welzijn is een enorm goede leerschool voor studenten. Dat blijkt ondermeer uit de ervaringen van 2 studenten Verpleegkunde en 1 student Voeding en Diëtetiek. Samen deden ze een semester interprofessioneel praktijkgericht onderzoek in Lab & Werkplaats Lindenholt.

21 juni 2022
416538 Hariette Bakker, Susila Bartholomeus en Storm Graaf. PZW. IPO. APS