Kennisnetwerk Beroepsonderwijs van start!

Op woensdag 5 april jl. ging het Kennisnetwerk Beroepsonderwijs van start. Een netwerk van lectoren, practoren en hoogleraren beroepsonderwijs dat tot doel heeft om de positie van het beroepsonderwijs en de relatie met het bedrijfsleven te onderzoeken en te verbeteren.

141509 Docent wijst naar student

Lector Responsief Beroepsonderwijs, Wietske Kuijer-Siebelink is éen van de kartrekkende lectoren van het netwerk. Wietske: ‘‘Het is een cadeautje om met mijn collega's zo'n waardevol netwerk te mogen vormgeven!’’ 

Kennisinfrastructuur versterken

Het kennisnetwerk richt zich op het versterken van de kennisinfrastructuur over leren en ontwikkelen van en voor het beroepsonderwijs en kennisontwikkeling en doorwerking vanuit de thema's:  

  • Kwaliteit van beroepsonderwijs,  
  • Leven Lang Ontwikkelen, 
  • Het responsieve en onderzoekende vermogen van beroepsonderwijs.

Het is een cadeautje om met mijn collega's zo'n waardevol netwerk te mogen vormgeven!’’

Intensieve samenwerking is nodig

Onderzoek doen binnen het beroepsonderwijs loopt achter op de omvang en het belang van het beroepsonderwijs in Nederland. Het netwerk werkt dan ook intensief samen met het beroepsonderwijs, mede-onderzoekers, beleidsmakers, het werkveld en subsidieverstrekkers. Het is tot stand gekomen met ondersteuning van Platformregeling Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA en is gefaciliteerd door Expertisecentrum Beroepsonderwijs (ECBO). 

Op zoek naar samenwerkingspartners

Op dit moment bestaat het kennisnetwerk uit 7 practoren, 2 hoogleraren en 8 lectoren. Ben je werkzaam in of rondom het mbo en houd je je bezig met kwaliteit, leven lang ontwikkelen of de responsiviteit en het onderzoekend vermogen van het beroepsonderwijs? Dan komen we graag in contact over samenwerkingsmogelijkheden voor het netwerk. Interesse? Stuur een e-mail naar het secretariaat

Het netwerk volgen?

Het netwerk is te volgen via LinkedIn.