HAN past temperatuur in gebouwen aan

Onze energierekening stijgt, we willen minder Russisch gas gebruiken en we willen klimaatverandering tegengaan. Daarom adviseert het kabinet om meer en sneller energie te besparen. De HAN past de temperatuur in haar gebouwen vanaf de zomervakantie dan ook aan.

426349 Nieuwsbericht HAN past temperatuur in haar gebouwen aan

Duurzaamheid

De HAN verwarmt en koelt alle gebouwen al zo duurzaam mogelijk:

  • In de HAN-gebouwen heerst een ingestelde temperatuur van 20°C. In veel overheidsgebouwen wordt een basistemperatuur gehanteerd van 21°C.
  • In zomers met hogere buitentemperaturen (ca. eind mei t/m half september) worden de gebouwen niet verwarmd om onnodig stoken te voorkomen.
  • In zomervakanties worden gebouwen die niet geopend zijn niet gekoeld.

Verschil maken

Net als andere overheidsinstellingen en in lijn met ons Koersbeeld voor 2022-2028 volgt ook de HAN het advies van de overheid om extra energiebesparingen door te voeren.

We verkleinen klimaatverandering door samen te werken aan minder CO2-uitstoot. Zo maken we het verschil in een slimme, schone en sociale wereld van morgen.

De knop om

Na zorgvuldig onderzoek heeft het College van Bestuur besloten om vanaf deze zomervakantie in alle HAN-gebouwen:

  • in gebouwen waar koeling aanwezig is, deze pas vanaf 24°C (in plaats vanaf de huidige 23°C) in werking te laten treden;
  • de basistemperatuur in de gebouwen in de winter met 1 graad te verlagen (naar 19°C).

Het belang van medewerkers en studenten om te kunnen werken en studeren in een aangenaam klimaat blijft voorop staan. In het najaar van 2022 evalueert HAN Huisvesting deze aanpassing op basis van eventuele meldingen.