Docent HBO-V wint fotowedstrijd Verpleegkunde

Vorige week ontving Verpleegkunde docent Marcel Rekers een gedeelde eerste prijs voor zijn foto met de wedstrijd van 'Lof der Verpleegkunst'. Marcel is naast zijn werk als docent aan de HAN ook actief als IC-verpleegkundige en freelance fotograaf.

410545 Verpleegkundige helpt patiënt op bedrand.

de winnende foto

De foto is genomen tijdens de derde COVID-19 golf. We zien een IC-patiënt met weinig spierkracht die op de bedrand wordt gemobiliseerd.

410545 Verpleegkundige helpt patiënt op bedrand.
Foto: Marcel Rekers

JURYRAPPORT

De jury: “Het ‘doorkijk’- perspectief van de fotograaf is heel bijzonder. Hierdoor weet de fotograaf een intiem en intens moment te vangen. Het levert een heel menselijk beeld op van hoe aandachtige zorg ook geleverd kan worden binnen de high-tech omgeving van de Intensive Care. In tegenstelling tot de geijkte, steriele plaatjes van IC’s vol met slangen en appraraten zien we hier, zoals Marcel het zelf zegt: ‘een oprecht en intensief contact tussen patiënt en verpleegkundige'.

MARCEL OVER ZIJN INZENDING

De opdracht van de fotowedstrijd was: ‘Maak een foto hoe jij je vak ziet en aan anderen wilt laten zien.’ Hieronder licht Marcel zijn inzending toe.

expositie

De prijswinnende foto’s van Lof der Verpleegkunst zijn tot eind 2023 te bewonderen op de expositie ‘Wat een beeld van een Verpleegkundige.’

Buitengasthuis
Mepperstraat 11
Meppen