Student Fysiotherapie Niels de Langen wint brons op de Paralympische Spelen

Niels de Langen, student uit de topsportklas Fysiotherapie, heeft op 7 maart bij de Paralympische Spelen een bronzen medaille gehaald op de supercombinatie (afdaling en slalom) bij het para-alpineskiën. Niels maakt gebruik van een zitski.

384329 nieuwsbericht brons paralympische spelen voor niels de langen 2022

Niels is paralympisch alpine skiër. Door de ziekte meningokokken sepsis is hij net voor zijn 1ste verjaardag zijn rechterbeen verloren. Op zijn 16de heeft hij besloten om zijn zwaar beschadigde linkerbeen ook te laten amputeren. Hij is op zijn 8ste begonnen met skiën bij de VGW Vereniging Gehandicapten Wintersporters. Zijn ouders hebben altijd een passie gehad voor wintersport en wilde dit ook graag aan hem meegeven. Op zijn 12de heeft Niels  meegedaan aan een talentendag van de NSKIV. Vanuit die talentendag is hij doorgegroeid naar WK brons op de slalom in 2017 en een 8ste plaats op de Paralympische spelen van PyeongChang 2018.

Inmiddels heeft Niels ook zilver gewonnen op de slalom op de laatste dag van de Spelen. Hij was ook vlaggendrager bij de sluitingsceremonie. 

De HAN, de opleiding Fysiotherapie is trots op Niels de Langen feliciteren hem met deze mooie prestatie!

384329 nieuwsbericht brons paralympische spelen voor niels de langen 2022
Niels de Langen- TeamNL