Prijzen voor HAN-lector Masi Mohammadi

"Geweldig, 2 awards op één dag ontvangen: Nou, dat is iets wat je niet dagelijks meemaakt!" Zo reageerde Masi Mohammadi, lector Architecture in Health op haar LinkedIn-pagina, nadat zij op de International Conference on Intelligent Environments 2 prijzen in de wacht sleepte.

243935 Masi Mohammadi zittend

Eén prijs was voor de beste short paper, de andere was de Beatrice Worsley Award.

Masi ontving beide prijzen voor het onderzoek in het Living Lab de Slimme Wijk in de gemeente Waalre. De Slimme Wijk is een locatie aan de Malvalaan in Aalst-Waalre. Samen met de gemeente wordt onderzocht hoe met o.a. een sociaal ontwerp van de wijk en slimme technologie de zelfredzaamheid van de seniore bewoners kan worden vergroot.  

Beste short paper

De bekroonde short paper was: 'Experimenting a Healthy Ageing Community in Immersive Virtual Reality Environment: The Case of World's Longest-lived Populations'. Masi Mohammadi werkte hieraan samen met haar promovendus Peyman Najafi, en zijn co-promotors aan de TU-Eindhoven Prof. Pascale M. Le Blanc, PhD, hoogleraar Workplace Innovation and Sustainable Employability en Prof. dr. ir. Pieter Van Wesemael, hoogleraar Architectural Design and Urban Culture.

Masi Mohammadi is behalve lector Architecture in Health ook als hoogleraar Smart Architectural Technologies aan TU/e verbonden.

Beatrice Worsley Award

De Beatrice Worsley Award is een prijs voor 'the best female researcher in intelligent environments'. Naamgeefster van de prijs is de Canadese wetenschapper Beatrice (Trixy) Worsley (1921-1972), die pionier was in de computerwetenschappen.

Masi Mohammadi kreeg deze prijs voor het onderzoek naar het toepassen van Digital Twin voor Placemaking in het Living lab 'Slimme Wijk' in de Gemeente Waalre. Placemaking is een methode om de openbare ruimte, samen met de gebruikers ervan te verbeteren. Digital Twin is de virtuele representatie daarvan.