Eerste gediplomeerden Ad Gebouwgebonden Installatietechniek

In september 2019 begonnen zij als een kleine groep pioniers aan een nieuwe deeltijdopleiding en minder dan 2 jaar later zijn zij samen als kleine groep afgestudeerd. Mark, Jordy, Andor en Baraa ontvingen als eersten het certificaat van de Associate degree Gebouwgebonden Installatietechniek.

306949 illustratie zwarte omslagmap met opdruk open up new horizons

Tijdens een besloten bijeenkomst in Lent ontvingen de 4 geslaagden het Ad-certificaat uit handen van Dave Mateman, academiemanager Bouwkunde en opleidingscoördinator Ron Bosch. Enkele docenten, bedrijfsbegeleiders en introducées maakten het gezelschap compleet.

306937 groepsfoto eerste afstudeerders (4) Ad GGIT
Andor Overvelde, Mark ter Horst, Jordy Brunninkhuis en Baraa Abou Jeib

Vraag van de branche

De Ad Gebouwgebonden Installatietechniek (GGIT) kwam er op verzoek van de installatiebranche. Er was behoefte aan een opleiding met een erkend diploma, waarmee vakbekwame installateurs terecht kunnen in nieuwe beroepen in de installatietechniek. De Ad GGIT, een 2-jarige hbo-opleiding in deeltijd, vulde deze leemte.

Docent en coördinator Ron Bosch stond aan de wieg van de nieuwe HAN-opleiding. De vraag om deze opleiding leefde bij organisaties als Techniek Nederland, het opleidingsfonds van de installatietechniek Wijtechniek, het Kennisinstituut ISSO, de Wetenschappelijke vakvereniging TVVL, de Stichting W.O.I. en PIT.

"Als opleider hebben we de taak om de studenten in het bedrijvenveld zodanig op te leiden, dat zij een goede spil zijn in een installatiebedrijf", zegt Bosch. "Ons doel is om multidisciplinaire installatietechnici af te leveren. Professionals die kennis hebben van bouwkunde, werktuigbouwkunde, elektrotechniek én ICT, plus beveiliging."

Ons doel is om multidisciplinaire installatietechnici af te leveren. Professionals die kennis hebben van bouwkunde, werktuigbouwkunde, elektrotechniek én ICT, plus beveiliging.

Mooi resultaat

Ron Bosch is tevreden met het resultaat van zijn studenten: "80% van de kandidaten is geslaagd en dat is een heel mooie score. Nu gaat het om 4 geslaagden, maar ondertussen is een volgende groep van 31 deelnemers al halverwege de opleiding. En in september start er in Arnhem weer een nieuwe klas".

De vlag kan uit

"De vlag kan uit!, zegt Ron Bosch. 'Het grootste deel van de examenklas 2021 is geslaagd en zij zijn nu de ambassadeurs van de Ad Gebouwgebonden Installatietechniek.  We hebben samen met de branche een echt prachtige opleiding in de markt gezet."