#BEATPLASTIC in de restaurants op de campus

Best wel zonde, al die plastic flesjes, draagtassen, koffiebekers, maaltijdverpakkingen. Ze doen prima hun werk, maar na gebruikt belanden ze direct in de prullenbak. Netjes gescheiden, uiteraard, maar kan het niet nog wat beter? De HAN werkt samen met onze cateraar Eurest om over te stappen op herbruikbare alternatieven.

252742 Plastic afval. Bouwkunde maakt er woningen van. Robert en Maud studeerden erop af.

Statiegeld op kleine flesjes

Statiegeld ken je natuurlijk al van grote colaflessen en je kratje bier, maar vanaf 3 juli geldt er ook een wettelijke verplichting voor statiegeld op kleine flesjes. Dat merk je dus ook in de campusrestaurants: vanaf 3 juli betaal je 15 cent meer voor je kleine flesje cola, water of iets anders. Drankje op? Lever hem – mèt dop! – weer in bij de restaurants en dan krijg je 15 cent korting op je volgende aankoop. Let op! Je flesje moet daarvoor onbeschadigd zijn (ook het etiket: de barcode moet scanbaar zijn). 

Ander plastic verbannen

Ander plastic verbannen van de campus doen we in stappen. Te beginnen met de mogelijkheid om duurzame verpakkingen te kiezen bij de kassa’s: wegwerpproducten van karton of herbruikbaar servies dat je ter plekke kunt kopen. Ook krijg je over een tijdje 10 % korting op je aankoop als je er zelf herbruikbaar servies voor meeneemt.