Studenten Voeding & Diëtetiek innoveren: de bieten-falafelstick

Studenten van de opleiding Voeding & Diëtetiek zijn genomineerd voor de Food Innovation Bachelor Awards (FIBA) van het Voedingscentrum. Met hun innovatieve bieten-falafelstick Beet ‘m, speciaal ontwikkeld voor een hamburgerrestaurant in Nijmegen, zetten zij een vegetarisch bijgerecht op de kaart. Op donderdag 10 juni wordt door de jury bepaald wie er als winnaar met de award naar huis gaat.

132433 presentatie groente en fruit op tafel

Innovatief en gezond product

De diëtisten in opleiding (Fleur, Jeanne, Linette, Meike P. en Meike V.), vormen in leerjaar 3 een student company: Food from dieticians. De opdracht is een innovatief gezond(er) product voor hun opdrachtgever te ontwikkelen. Het resultaat is de bieten-falafelstick, inclusief pakkende naam ‘Beet ‘m’ én zelf ontworpen etiket. De kroon op het werk van de studenten was een 10 van de examinatoren van de opleiding! 

Telefoons internationaal

Een feestje om te proeven

Examinator Sonja van Oers heeft de studenten aangedragen voor de FIBA-award. Sonja vertelt: “De studenten zijn bijzonder zelfstandig en creatief te werk gegaan. Ze hebben op basis van trendwatching zelf het restaurant benaderd. De presentatie van het eindadvies was indrukwekkend; het was een feestje om te mogen proeven. Beet ‘m is lekker én gezond!".

Ten slotte.. de finale op 10 juni

Op donderdag 10 juni proberen de studenten met een pitch van 5 minuten het product te verkopen aan de jury in Den Haag. Het winnende team van studenten gaat naar huis met een geldprijs.