Studenten startklaar om te vaccineren

Studenten van de bachelor-opleidingen Medische Hulpverlening en Verpleegkunde zijn in recordtempo startklaar gemaakt om COVID-vaccinaties toe te dienen. Daarmee geven de opleidingen direct gehoor aan een oproep van GGD Gelderland-Zuid.

Studenten volgen een opfriscursus vaccineren om zich voor te bereiden op de COVID-vaccinaties.

Het enthousiasme onder studenten en docenten om hieraan mee te werken, was enorm. HAN-studenten reageerden met honderden tegelijk. Docenten Verpleegkunde zorgden voor een snelle en degelijke opfriscursus, die gericht was op het klaarmaken van spuiten en het toedienen van de vaccins. 2 e-learningmodules van het RIVM, beschikbaar gesteld door de GGD, maakten de training compleet.  

Bijdrage leveren aan bestrijding

De studenten helpen niet alleen bij de vaccinatie, maar doen ook diverse hand- en spandiensten, zoals administratieve ondersteuning. De GGD regelt de inzet van de studenten. De studenten en de medewerkers van de HAN zijn blij om op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan de bestrijding van het coronavirus.