De Staat van de Lerarenopleider

Wie zijn lerarenopleiders? En hoe gaat deze beroepsgroep om met veranderingen en uitdagingen van dit moment? Op woensdag 4 november ontving minister van Engelshoven van een voltallige redactie de Velon publicatie ‘De Staat van de Lerarenopleider’.

Lectoraat meervoudige professionaliteit van leraren helma oolbekkink

Online bijeenkomst

‘De Staat van de Lerarenopleider’ is een publicatie ter ere van het 45 jarige bestaan van Velon. HAN-Lector Helma Oolbekkink en onderzoeker Harry Stokhof van het onderzoeksteam van de Academie Educatie waren onderdeel van de redactie en mochten de publicatie persoonlijk online overhandigen. 

Bekijk hier een video van de online bijeenkomst.

Over deze bijzondere publicatie

De Staat van de Lerarenopleider is een online uitgave over de lerarenopleider en de beroepsgroep anno 2020. De uitgave volgt op eerdere publicaties zoals ‘De Staat van het Onderwijs’ en ‘De Staat van de Leraar’. Vragen die onder andere besproken worden zijn: wie zijn lerarenopleiders? Hoe ontwikkelen ze zich en welke ontwikkelingen in de nabije toekomst zijn relevant? De publicatie bevat verder 6 inhoudelijke portretten en laat verschillende bewegingen en trends zien.

De Minister was vol lof over De Staat: “Veel dank voor jullie werk. Ik vind het ontzettend mooi dat het er ligt. Ik ga jullie Staat met heel veel belangstelling lezen”.

Webinars

De komende tijd worden ook een aantal webinars georganiseerd rondom dit thema. Meer informatie hierover is te vinden op de website van Velon.