11-17 oktober | Meer aandacht voor armoede in Nederland! Week tegen Armoede

322386 Beeld van de Week tegen Armoede met vork, stekker en huis als illustratie.
 • Fair Health
 • Smart Region
 • Sustainable Energy & Environment

Meer aandacht voor armoede is heel belangrijk! Tijdens de Week tegen Armoede is er ruimte voor bewustwording, kennisdeling én actie. Dus, doe jij mee?

Wat is er te doen? Bekijk hieronder het programma

Van 11 tot 17 oktober is er véél te doen!

 • 218707 #50euroweek briefgeld euro budget

  VOL: Doe mee met de #50EUROWEEK! Kom jij rond van €50 per week?

  De #50EUROWEEK is maandag (11 okt.) gestart, daardoor kun je je niet meer aanmelden. Blijf op de hoogte via ons Instagram-account: Week tegen Armoede

  Tijdens de #50EUROWEEK probeer je het leven in armoede te benaderen. Zo kom je tot inzichten én weet je beter wat jij kan bijdragen in de strijd tegen armoede in Nederland.

 • 35019 Overzicht kantine K33 Nijmegen

  11 okt. | Aftrap 'Week tegen Armoede' 12.30 uur!

  12.30 uur, centrale hal op de Kapittelweg 33: jij bent welkom!

  Onderdeel van de aftrap is:

  • Toespraak door lector Miranda Laurent
  • Start samenwerking Rabo Foundation: Rob Verhofstad & Fernand van Westerhoven
 • 189265 studenten drinken koffie

  11 okt. | 'Fair Share' markt door HAN Green Office

  'Fair Share' door HAN Green Office. Op deze activiteitenmarkt kun je langskomen om op een creatieve manier een bijdrage te leveren aan de voedselbank. Door deel te nemen aan verschillende activiteiten doneer je producten aan de voedselbank. Ook maak je zelf kans op prijzen. Kortom zien we je de 11e in de centrale hal K33? Jij bent welkom!

 • 32100 hoorcollege, finance, economie, accountancy, hoorcollege, werkgroep, luisteren, studenten

  11-15 okt. | HAN vol verhalen door de Zorgalliantie

  In de centrale hal van K33 zijn verschillende dingen te zien, horen en bekijken. Via QR-codes komen mensen bij pakkende korte filmpjes. Er hangen banners met sterke citaten en als het even kan kunst. 'HAN vol verhalen' is gerealiseerd door de Zorgalliantie.

 • 298307 Armoede in beeld

  VOL: 12 okt. | Workshop 'ZakgeldProject' door (Ervarings-) coaches van Bindkracht10

  Helaas kun je je niet meer inschrijven, het maximaal aantal aanmeldingen is bereikt.

   

  Samen met ervaringscoaches en Carinda Jansen van de HAN biedt Bindkracht10 een workshop aan over dit project. De workshop is voor een klein gezelschap belangstellenden die in de toekomst misschien zelf een project willen starten. De ouders en coach van Bindkracht10 leggen uit hoe het project in zijn werk gaat. Carinda Jansen, docent en onderzoeker bij de HAN, licht toe welke voorbereidingen nodig zijn voor een succesvol project. Deelnemers ontvangen de Gids ‘Een zakgeldproject starten in jouw regio, hoe doe je dat?’ en de handreiking 'Kinderarmoede in het Sociaal Domein' uitgereikt.

 • 31913 studenten in overleg

  12 & 14 okt. | 'GELDcheck' door Bindkracht10

  Houd jij aan het eind van je geld ook altijd een stukje maand over? Of zie je dit gebeuren in je naaste omgeving?  Laat je geld (GRATIS!) “checken” op het spreekuur van Bindkracht10! Kom naar het spreekuur op dinsdag 12 of donderdag 14 oktober van 14.00 tot 15.30 uur Heb je geldzorgen? Schulden? Of andere vragen, over bijvoorbeeld het minimabeleid voor studenten, belastingaangiften voor je bijbaan, toeslagen, inkomen dat je gaat verdienen in de toekomst, het opstellen van een begroting of wil je besparingstips? Kom gewoon langs!

 • 298302 Armoede in beeld. Kistje met geld

  13 okt. | Workshop Armoede-Experience

  Wat betekent het om te leven in financiële onzekerheid? Hoe kan je als vrijwilliger of (toekomstig) professional armoede signaleren? Wat kan je met de signalen doen? 

  De Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN), de Vrijwilligerscentrale Nijmegen en Moedige Dialoog Rijk van Nijmegen lanceren de Armoede Experience.

 • Portret liesbeth verharen

  14 okt. | Webinar 'Tegen Armoede = Voor Gezondheid' door lector Lisbeth Verharen

  In dit webinar gaat lector Lisbeth Verharen in op de relatie tussen armoede en gezondheid. Hoe heeft het een invloed op het ander? Jij bent van harte welkom om deel te nemen én vragen te stellen op 14 oktober om 15.00 uur!

 • 131712 Stands tijdens de open dag met bezoekers van bovenaf

  De hele maand oktober | meer info over activiteiten binnen én buiten de HAN

  In oktober wordt binnen én buiten de HAN veel gedaan aan de bewustwording dat iedereen een bijdrage kan leveren aan het oplossen van de problemen rondom armoede en schulden. Samen met, onder andere, Gemeente Nijmegen willen we de grote hoeveelheid mooie initiatieven in de regio onder de aandacht brengen. Klik hieronder op de button voor meer activiteiten.

 • 31979 studenten en docent in de keuken

  11 okt. | 'Voeding & Armoede: wat zijn goede keuzes?' door studentcompany VETGEZOND

  Tijdens de aftrap is studentcompany VETGEZOND present. Studenten Voeding & Diëtetiek geven advies hoe je met een klein budget toch gezond kan eten. Daarnaast kun je met al jouw vragen over voeding terecht.

Gelinkt aan de Week tegen Armoede'Hoe je armoede doorbreekt'

Het HAN-boek is geschreven door experts én mensen met ervaringskennis. De 8 aanbevelingen vormen de structuur van het boek. De hoofdstukken bestaan uit ervaringsverhalen, onderzoeksfeiten, tips en meer. 

"Alle hoofdstukken zijn relevant voor iedereen. Ze maken je bewust van allerlei dynamieken buiten je eigen bubbel." - Schrijver en docent Social Work Jeroen Otten

327266 Voorkant boek 'Hoe je armoede doorbreekt'

Carinda over de week tegen armoedeWaarom is dat eigenlijk nodig?

Organisator Carinda Jansen vertelt: "Voor het doorbreken van armoede zijn grote veranderingen nodig, in groepen mensen, organisaties, politiek en zelfs wereldwijd. Grote veranderingen zijn het gevolg van mensenwerk en van het besef dat je zélf een klein verschil kunt maken. Daarom organiseren we bij de HAN de ‘Week tegen Armoede’; omdat iedereen een klein verschil kan maken. Je bent student, docent, ondersteuner bij de HAN. Je bent tegelijk ook voetbaltrainer, lid van een ouderraad, broer, werkgever of buurvrouw. In al die rollen kom je, óok bij de HAN, mensen tegen die het financieel minder hebben."

324082 Portretfoto van Carinda Jansen, Week tegen Armoede

Editie 2020: Waarom deden zij mee met de #50EUROWEEK?

Jeroen Otten

Ik schrijf momenteel, samen met Carinda, een boek over armoede. Dat schreeuwt om ervaringsdeskundigheid. Ook ben ik van nature nihilistisch, hoe minder hoe beter. Ooit heb ik 1,5 jaar op een uitermate mager rantsoen aan voedsel geleefd.

324082 Portretfoto van Carinda Jansen, Week tegen Armoede

Carinda Jansen

Ik vond en vind het een waardevolle manier om in te voelen wat financiële krapte met je doet. "De echte ervaring komt een beetje na een paar weken denk ik, als de voorraadplank leegraakt en je diepvries minder gevuld is."

324082 Portretfoto van Carinda Jansen, Week tegen Armoede

Joke Abbring

Zelf ervaren wat het voor mij betekent als mijn gezin met een heel klein budget moeten rondkomen. Lukt me dat? Welke keuzes moet ik dan maken? Ik ga het ervaren.

324082 Portretfoto van Carinda Jansen, Week tegen Armoede

Volg ons op Instagram