Artikelen

Iris Klijn: “Door buitenlandervaring bredere kijk op Mondzorgkunde”
Iris Klijn, 4e-jaarsstudent Mondzorgkunde aan de HAN, heeft altijd gezegd dat ze graag een deel van haar studie in het buitenland wil doen. De minor ‘Mondgezond en gedrag 0-18 jaar’ biedt haar die kans. Ze reist binnenkort met een medestudent af naar Zuid-Amerika.
Hoe staat het met de beroepshouding van mondhygiënisten?
Hoe zorg je ervoor dat mensen er een goede mondhygiëne op nahouden? Wat vraagt dit van de beroepshouding van mondhygiënisten? Joost Dupont is docent bij de opleiding Mondzorgkunde en schreef er eerder al een boek over, genaamd ‘Mondzorg en de beroepshouding’.
“Ik wil de nieuwe generatie mondhygiënisten op de kaart zetten”
Docent Mondzorgkunde, Lars Toonen, studeerde 2,5 jaar geleden zelf af aan deze opleiding. Hij heeft een helder beeld hoe we de mondgezondheidzorg betaalbaar kunnen houden. De basis is wat hem betreft ‘de juiste zorg op de juiste plek.’
Praktijkinnovatie Zorg en Welzijn
Studenten vanuit verschillende zorg en welzijn opleidingen die samenwerken aan vraagstukken vanuit de praktijk: dát is de kracht van de innovatieve onderwijseenheid Praktijkinnovatie Zorg en Welzijn.
Opleiding Mondzorgkunde krijgt Topsector onderzoeksbeurs
De opleiding Mondzorgkunde heeft een onderzoeksbeurs toegekend gekregen van Topsector Life Sciences & Health (Health~Holland).
Samenwerken op het raakvlak mondgezondheid en voeding
Nogal wat ouderen ervaren problemen in de mond. Dat is voer voor mondhygiënisten, maar natuurlijk speelt ook de diëtist, de huisarts en de praktijkondersteuner hier een voorname rol in. Maar wat nu als deze partijen elkaar niet weten te vinden?