Blog Civiele Techniek student Guusje Built Environment International Week

115153 Social work International studenten rond wereldbol horizontaal

Als 2e-jaarsstudent Civiele Techniek kreeg ik de kans om mee te doen aan de International Week van Built Environment. Tijdens deze week waren er verschillende mogelijkheden om mee te doen aan presentaties, webinars en workshops.

Ik wist in het begin niet goed wat ik kon verwachten van de International Week. Ik dacht dat ik nieuwe informatie kreeg in het Engels van personen over de hele wereld over mijn vakgebied. Wat ik toen nog niet wist was dat de week ook nog bestond uit nieuwe mensen leren kennen van overal ter wereld.

Railroad underpass

Tijdens de eerste dag kreeg ik een workshop genaamd: Railroad underpass. Het ging hierbij om het maken van een onderdoorgang onder een treinspoor binnen 52 uur. Iedereen werd in groepjes ingedeeld. Het waren Nederlandse en Amerikaanse studenten door elkaar. Nieuwe mensen die je nog nooit ontmoet hebt, best spannend dus.

Verschillen

De eerste barrière begint al bij de communicatie. Alles moet in het Engels, want Amerikanen spreken geen Nederlands. Ik stelde mezelf netjes voor in het Engels en keken naar de opdracht. Al snel ging het niet meer over de opdracht maar even de verschillen tussen Nederland en Amerika. Zo gebruiken Amerikanen weinig Whatsapp, terwijl het bij ons niet meer weg te denken is. Een klein verschil zal je denken, maar het zetten mij persoonlijk aan het denken over dat niet alles vanzelfsprekend is wat wij hier doen in Nederland.

Communiceren

Ik ging nadenken over de vormen van communicatie in Amerika. Hier in Nederland als je bij een civiel bedrijf werkt communiceer je veel over de telefoon. Zo bel, app of mail je met elkaar belangrijke informatie door. Maar hoe werkt dat dan als je contact wil zoeken met iemand uit Amerika? Voor deze opdracht was het van belang dat we buiten de workshop met elkaar konden communiceren.

Messenger

Er is gekozen om met de groep Snapchat te gebruiken als communicatie tool. Er is niet gekozen voor een ander communicatie middel omdat bijvoorbeeld niet iedereen een IPhone had, dus we konden geen gebruik maken van Messenger, bestanden delen gaat ook lastig over de telefoon en eigenlijk lezen weinig mensen elk uur hun schoolmail.

Snapchat

Ik denk niet dat als ik bij een civiel technisch bedrijf werk in Amerika mijn communicatie zal gaan via Snapchat. Ik ben erg benieuwd hoe de communicatie daar zal verlopen. Om dit uit te zoeken is het interessant om te kiezen voor een stage of minor in Amerika. Zo leer ik nog veel meer verschillen kennen tussen Amerika en Nederland. Zeker iets om over na te denken dus!

284289 Student Civiele Techniek Guusje van Bolderen.
2e-jaarsstudent Civiele Techniek, Guusje van Bolderen

Tekst: Guusje van Bolderen