studenten in lounge ruimte

Bouwkunde

Aedificat slaat een waardevolle brug

Tijdens de studie Civiele Techniek en Bouwkunde op de HAN bouwen studenten onderling een waardevol netwerk op, maar na het afstuderen verdwijnen veel contacten. Alumnivereniging Aedificat slaat de brug tussen ex-studenten en het werkende leven.

HAN Redactie
321958 Stationsfoto als beeldmerk van alumnivereniging Aedificat
Bouwkunde

De empathische woning gidst je liefdevol door de dag

Een huis dat met je meedenkt. Dat je helpt bij het dag- en nachtritme en bij het koken. In de Empathische woning in Arnhem zie je mogelijke oplossingen waarmee beginnend dementerenden langer thuis kunnen wonen.

HAN Redactie
240524 Dames leest krant in empathische woning
Bouwkunde

Een duurzame wereld toegankelijker maken. Hoe gaaf is dat?

Tiny Houses: in de bouwwereld hoor je er steeds vaker over. Het is een actueel onderwerp waarin duurzaamheid, klimaatverandering, circulair bouwen en de krapte op de huizenmarkt bij elkaar komen.

HAN Redactie
285805 Groepsfoto bouwkunde afstudeerders op strand
Bouwkunde

Built Environment International Week

Als 2e-jaarsstudent Civiele Techniek kreeg ik de kans om mee te doen aan de International Week van Built Environment. Tijdens deze week waren er verschillende mogelijkheden om mee te doen aan presentaties, webinars en workshops.

HAN Redactie
115153 Social work International studenten rond wereldbol horizontaal
Bouwkunde

Onderzoek naar draagconstructies van hout

Meer gebruik maken van hout als hoofddraagconstructiemiddel in de bouw; dat is het toekomstbeeld van HAN-bouwkundestudenten Bob van Alst en Stijn van den Broek.

HAN Redactie
284448 Bob van Aalst en Stijn van den Broek bij kaart - Tech Gelderland
Bouwkunde

Model voor duurzame herontwikkeling erfgoed

Hoe kun je ervoor zorgen dat erfgoed op een duurzame manier opnieuw wordt ontwikkeld en hoe toets je dat? Dat was de vraag die Iris de Wit en Pleun van Oijen, studenten Bouwkunde zichzelf stelden tijdens hun afstudeerproject. Het antwoord leverde een overzichtelijke website op, die ontwikkelaars in de praktijk op weg helpt naar verduurzaming van een object

HAN Redactie
281715 Iris en Pleun bij de Enka kantine voor Tech-Gelderland
Bouwkunde

Mbo-Bouwkunde ideale opstap naar hbo-Bouwkunde

Is studeren en werken een goede combinatie? Voor Wesley Sewalt wel. Zijn werk bij Koper-Maassen Architecten levert hem kennis en ervaring op, die in zijn studie hbo-Bouwkunde goed van pas komen. "Ik houd me bezig met CAD-tekenen en maak 3D-impressies voor opdrachtgevers."

HAN Redactie
281716 Wesley Seewalt achter de maquette. Foto gemaakt door fotograaf Erik van 't Hullenaar van Tech Gelderland.
Bouwkunde

Van onbruikbaar slib naar waardevolle bouwgrond

Een overschot aan slib in wateren is slecht voor de ecologie. Het licht kan dan namelijk niet doordringen waardoor planten en dieren afsterven. Dat betekent baggeren, maar de tijd van het gebaggerde slib dumpen, is voorbij. Hoe kun je hier circulair mee omgaan?

HAN Redactie
270814 Onderzoeker bij het Lectoraat Sustainable River Management Maria Barciela Rial bij de Klijperij voor het project Eems-Dollard
Bouwkunde

Buro BUILT gaat als een trein

Buro BUILT is een student based bouwkundig en civiel technisch bureau binnen de Academie Built Environment van de HAN. “We zijn kort voor de 1e lockdown gestart, maar gaan inmiddels als een trein,” vertelt student Bouwkunde Jacob Vogel.

HAN Redactie
Een 3D beeldje van Buro Built
Bouwkunde

Vergroot zorgtechnologie de zelfredzaamheid?

Technologie is booming, ook in de zorg. “Ontwikkelingen gaan in hoog tempo en er wordt van alles geïmplementeerd. Na een evaluatiegesprek is het klaar en is er vaak niemand die de technologie volgt. Er is weinig zicht of (zorg)technologie werkt. Hoe zit het met de opbrengsten? Wat werkt en wat niet?”

HAN Redactie
Het Dorp Arnhem zorginstelling