studenten in lounge ruimte

Bouwkunde

"Bedrijven kunnen bijna niet wachten tot de volgende stagiair zich aanmeldt."

Sergic Davidian is als stagecoördinator bij Bouwkunde een bekend gezicht bij bedrijven, bedrijfsbegeleiders en talloze (oud-)studenten. Na 12 jaar draagt hij dit stokje over aan zijn collega's Ellen Rutgers en Okke Boom. Tijd om terug te blikken en voor een kennismaking met zijn opvolgers.

Lex Eggink
559301 Docenten Ellen Rutgers Sergic Davidian en Okke Boom voor een groene wand
Bouwkunde

TechGelderland: samenwerken en verbinden in de techniek

Ieder jaar verschijnen er op han.nl nieuwe verhalen over techniekstudenten in de Bouw & Infra. Jonge mensen die vertellen over hun studie, stage of afstuderen. Sommige van deze artikelen komen tot stand in samenwerking met TechGelderland.

HAN Redactie
557770 Header website Tech Gelderland
Bouwkunde

Jong talent in de bouw: Focus op duurzaamheid

Sommige jongeren zien een oude leegstaande fabriek en fantaseren er daarna op los: hoe zou je die duurzaam kunnen ombouwen naar een gebouw dat weer gebruikt wordt? Marwa, Maurice en Sanne zijn net afgestudeerd van de Bachelor Bouwkunde. Ze vertellen zelf over hun bijzondere afstudeerproject.

HAN Redactie
540320 studenten bouwkunde vlak na hun afstudeerpresentatie
Bouwkunde

Toekomstbestendig wonen in Arnhem-West

In de Arnhemse wijken Lombok, Heijenoord en Klingelbeek zijn bewoners door 2ejaars Bouwkunde geadviseerd hoe zij hun woningen toekomstbestendig kunnen maken. In de Koepelgevangenis gaven 22 projectgroepen maatwerkadvies aan huiseigenaren én aan de duurzaamheidscommissie van stadsdeel Arnhem-West.

HAN Redactie
535767 Rijnoever met skyline van Arnhem West met de de Tennettoren de Koepelgevangenis en de Rijnoeverflat Hulkestein
Bouwkunde

De hotspots van ABE

Behalve in het hoofdgebouw op de Ruitenberglaan 26 in Arnhem, kun je de Academie Built Environment op 5 andere locaties in en om Arnhem en Nijmegen vinden. Minoren, onderzoek en samenwerken op inspirerende hotspots. Waar zitten we en wat doen we er? We zetten al die mooie plekken eens op een rijtje.

HAN Redactie
523236 Leslocatie Ingenieursbureau ABT in Velp
Bouwkunde

"Wij denken dat ons idee sneller en goedkoper werkt dan volledige sloop"

Hoe kun je woningen en appartementen renoveren en tegelijkertijd ook aan circulariteit werken? Bouwkundestudenten Lotte Eijsackers en Mathijs Jacobs werken aan een afstudeeropdracht waarbij appartementencomplexen op een circulaire manier goedkoper en effectiever verduurzaamd kunnen worden.

HAN Redactie
516099 bouwkundestudenten Lotte Eijsackers en Mathijs Jacobs voor een oud appartementencomplex
Bouwkunde

Met je mbo-4-diploma doorstuderen in de Bouw en Infra

Wat ga je doen na je mbo? Ga je werken of doorstuderen. Of allebei? Kies je een verkorte bacheloropleiding in voltijd? Of een deeltijdbachelor of associate degree? Wat is belangrijk bij die keuze? 5 studenten, zowel voltijd en deeltijd, vertellen over hun opleidingen en studiekeuze.

HAN Redactie
513406 Ruitenberglaan 26 gebouw HAN Academie Built Environment
Bouwkunde

Grote stappen, snel thuis met een verkorte bachelor Bouwkunde

In slechts 3 jaar je hbo-bachelor Bouwkunde halen? Met de juiste mbo-4 opleiding en een goede voorbereiding is dat zeker geen utopie. Andries Mastenbroek uit Breda koos voor de verkorte voltijdbachelor Bouwkunde bij de HAN, pakte zijn spullen en verhuisde naar Arnhem.

Lex Eggink
510533 Andries Mastenbroek voor het ABT-gebouw in Velp
Bouwkunde

Suzanne Nagtegaal bestuurslid Alumnivereniging Aedificat

Suzanne Nagtegaal is namens de Academie BE toegetreden tot het bestuur van alumnivereniging Aedificat. Samen met Thomas Kempen, Abel van Grevenhof en voorzitter Ruben van den Akker vormen zij het dagelijks bestuur. Bijgestaan door CT-student David Özdemir, commissaris Schoolzaken van SV Trifonius.

HAN Redactie
501566 docent Suzanne Nagtegaal bij HAN Built Environment
Bouwkunde

Afstudeeronderzoek naar brandveiligheid van groene gevels

Fiona Verbrugge besloot na de mavo en een afgeronde mbo-opleiding tot meubelmaker, Bouwkunde te gaan studeren aan de HAN. De 4e-jaarsstudent werkt samen met studiegenoot Maaike Diks aan een afstudeeropdracht over het risico op branduitbreiding via groene gevels.

HAN Redactie
482226 fiona verbrugge en maaike diks voor de groene wand bij de opleiding bouwkunde