studenten in lounge ruimte

Bouwkunde

HAN-docenten van het jaar

Docent Civiele Techniek Jetske van Zimmeren en Bouwkunde docent Rona Vreenegoor zijn het nieuwe studiejaar goed begonnen. Zij kregen de prijs HAN-docent van het jaar uitgereikt uit handen van Yvonne de Haan van het College van Bestuur.

HAN Redactie
432784 Een foto van de winnaars van de HAN Prijs. Geplaatst door HB.
Bouwkunde

"Als je twijfelt, zeg ik: Doen!"

Dutch Architecture meets Dutch Landscape Architecture is een minor, die al lang in het vat zat en in het studiejaar 2021-2022 voor het eerst startte. Het is een samenwerking tussen de HAN en Hogeschool Van Hall Larenstein (VHL). De disciplines Architectuur en Landschapsarchitectuur komen hier samen.

Lex Eggink
436393 presentatie bij de minor dutch architecture meets dutch landscape architecture
Bouwkunde

International Week: wereldwijd leren en samenwerken

Elk jaar organiseert de Academie Built Environment een International Week voor studenten en buitenlandse partners binnen het domein Bouw en Infra. Van 19 t/m 22 April werd er tussen Japan, Finland en de Verenigde Staten druk geschakeld, gepresenteerd en samengewerkt.

HAN Redactie
115153 Social work International studenten rond wereldbol horizontaal
Bouwkunde

Brick by Brick: werken aan een mooi stukje Arnhem

Integraal samenwerken aan een stedenbouwkundig ontwerp. Dit gebeurt in course 9 en 10 van de opleiding Bouwkunde. Alle 129 derdejaarsstudenten werkten 20 weken lang, intensief samen aan het herontwikkelen van het Coberco-terrein in Arnhem.

HAN Redactie
392885 Impressie gebouwen Dubo Delta van projectgroep Brick by Brick, gezien vanaf de Rijn
Bouwkunde

Creatief construeren in een minor

Hoe zou het zijn als je bij Beneden-Leeuwen een boogbrug van 300 meter lang en 60 meter hoog zou maken? Student Bouwkunde Arlinde Daanen ging hiermee aan de slag tijdens de HAN-minor Creatief Construeren.

HAN Redactie
387830 Niek Pouwels, specialist civiele techniek bij Ingenieursbureau ABT Velp en Arlinde Daanen, HAN-student minor Creatief Construeren
Bouwkunde

De tekenkamers van Buro BUILT

Buro BUILT is een student based bouwkundig en civieltechnisch bureau. Een ideale plek voor opdrachtgevers om laagdrempelig een klus weg te leggen en voor studenten een waardevolle bijbaan om ervaring op te doen.

HAN Redactie
246211 Een 3D beeldje van Buro Built
Bouwkunde

Zo vader, zo dochter

Niet alleen hun voornamen lijken op elkaar, Carsten (50) en Kirsten (21) Hermans hebben meer gemeen. De kopietjes van elkaar zijn dol op verandering. Kirsten koos na een jaar aan de universiteit voor het hbo; Carsten stort zich graag op de ict-faciliteiten bij de HAN.

HAN Redactie
367559 Coverfoto / headerfoto zo vader zo zoon, 3 paar schoenen naast elkaar
Bouwkunde

Een 2ejaars Bouwkunde met verantwoordelijkheden

Studenten die na de havo of het vwo hbo-Bouwkunde bij de HAN gaan doen, beginnen het 2e jaar met 2 oriënterende stages van 10 weken: 1 aan de advieskant en 1 in de uitvoering. Je ontdekt welke richting goed bij je past. Zo weet je aan het einde van het jaar welke afstudeerrichting je moet kiezen.

HAN Redactie
379426 David Mekking, student HAN Bouwkunde in Arnhem
Bouwkunde

Studeren voor de wederopbouw

'Geslaagd! Gefeliciteerd Farhad en Masoud. Aan de Stegge Twello een stapje verder geholpen aan een betere (bouw)wereld.’ Dit tekstje en een foto van 2 bouwkundestudenten en hun bedrijfsbegeleider stond 13 december op de Facebookpagina van HAN Bouwkunde. Dit is het verhaal achter dat berichtje.

Lex Eggink
375232 Ellen Rutgers spreekt Farhad Ali toe tijdens diplomauitreiking
Bouwkunde

Zo moeder, zo dochter

Tot nu toe liepen ze elkaar nog nooit tegen het lijf, op school. Terwijl ze wél in hetzelfde gebouw actief zijn: moeder Corine (49) en dochter Robin Janssen (18). De een als student, de ander als businesscoach. Tipgevers onder mekaar.

HAN Redactie
367559 Coverfoto / headerfoto zo vader zo zoon, 3 paar schoenen naast elkaar