studenten in lounge ruimte

Civiele Techniek

Student Ieke: "Geen dag is hetzelfde en ik blijf mezelf ontwikkelen."

Ieke Rutten (22) volgt de opleiding Associate degree Civiele Techniek Projectvoorbereiding en -realisatie met maatwerk Civilion. Zij vertelt over deze hbo-opleiding in deeltijd en over haar werk als werkvoorbereider bij Vissers Ploegmakers, het leerbedrijf waar zij via Civilion aan de slag ging.

HAN Redactie
464915 portret deeltijdstudent Ieke Rutten, Ad Civiele Techniek Projectvoorbereiding en -realisatie
Civiele Techniek

Civiele Techniek Topopleiding: kwalificatie is goed voor de civiele sector

De hbo-opleiding Civiele Techniek heeft de kwalificatie Topopleiding in de pocket! Verdiend, want docenten en ondersteuners doen er bij de HAN-opleiding alles aan om studenten een fantastische studietijd te bezorgen en meer dan goed voorbereid aan hun carrière te laten beginnen.

HAN Redactie
425066 drie studenten simuleren in het waterlab situaties voor civiele techniek waterbouwkunde
Civiele Techniek

Deltaplan voor het verbeteren van de instroom Civiele Techniek

Annemiek Delissen is sinds 2020 Academiemanager Civiele Techniek. De sector Built Environment staat de komende eeuw voor complexe uitdagingen, waarvoor veel menskracht nodig is. Civiele Techniek kampt landelijk, vooral bij de voltijdse opleidingen, met een grote krimp van de instroom van studenten.

Lex Eggink
453882 project dijkverhoging afsluitdijk. De Afsluitdijk is versterkt met Quattroblocks
Civiele Techniek

HAN-docenten van het jaar

Docent Civiele Techniek Jetske van Zimmeren en Bouwkunde docent Rona Vreenegoor zijn het nieuwe studiejaar goed begonnen. Zij kregen de prijs HAN-docent van het jaar uitgereikt uit handen van Yvonne de Haan van het College van Bestuur.

HAN Redactie
432784 Een foto van de winnaars van de HAN Prijs. Geplaatst door HB.
Civiele Techniek

"Als je twijfelt, zeg ik: Doen!"

Dutch Architecture meets Dutch Landscape Architecture is een minor, die al lang in het vat zat en in het studiejaar 2021-2022 voor het eerst startte. Het is een samenwerking tussen de HAN en Hogeschool Van Hall Larenstein (VHL). De disciplines Architectuur en Landschapsarchitectuur komen hier samen.

Lex Eggink
436393 presentatie bij de minor dutch architecture meets dutch landscape architecture
Civiele Techniek

International Week: wereldwijd leren en samenwerken

Elk jaar organiseert de Academie Built Environment een International Week voor studenten en buitenlandse partners binnen het domein Bouw en Infra. Van 19 t/m 22 April werd er tussen Japan, Finland en de Verenigde Staten druk geschakeld, gepresenteerd en samengewerkt.

HAN Redactie
115153 Social work International studenten rond wereldbol horizontaal
Civiele Techniek

"Civiele techniek maakt theorie zichtbaar in de praktijk"

Aanvankelijk wilde Dimphy Jacobs tandheelkunde of diergeneeskunde studeren, maar het werd Civiele Techniek bij de HAN. "Na de meeloopdag in Arnhem wist ik het zeker: dit ga ik doen. "Mijn opa was aannemer. Of dat een rol heeft gespeeld weet ik niet, maar ik vond het wel interessant wat hij deed."

HAN Redactie
397210 civiele techniek, Dimphy Jacobs, aan het werk op een bouwproject
Civiele Techniek

Creatief construeren in een minor

Hoe zou het zijn als je bij Beneden-Leeuwen een boogbrug van 300 meter lang en 60 meter hoog zou maken? Student Bouwkunde Arlinde Daanen ging hiermee aan de slag tijdens de HAN-minor Creatief Construeren.

HAN Redactie
387830 Niek Pouwels, specialist civiele techniek bij Ingenieursbureau ABT Velp en Arlinde Daanen, HAN-student minor Creatief Construeren
Civiele Techniek

De tekenkamers van Buro BUILT

Buro BUILT is een student based bouwkundig en civieltechnisch bureau. Een ideale plek voor opdrachtgevers om laagdrempelig een klus weg te leggen en voor studenten een waardevolle bijbaan om ervaring op te doen.

HAN Redactie
246211 Een 3D beeldje van Buro Built
Civiele Techniek

Laboratoria pluspunt bij opleiding Civiele Techniek

Als kind liep William Weideveld met zijn ouders al vele bouwplaatsen af, omdat het hem enorm interesseerde. Na het vwo leek een beroepsopleiding richting de bouw volstrekt logisch. De 4ejaarsstudent Civiele Techniek aan de HAN vertelt over zijn studiekeuze en zijn opleiding.

HAN Redactie
384246 william weideveld, afstudeerder civiele techniek, in oranje veiligheidskleding