studenten in lounge ruimte

Civiele Techniek

International Week: wereldwijd leren en samenwerken

Elk jaar organiseert de Academie Built Environment een International Week voor studenten en buitenlandse partners binnen het domein Bouw en Infra. Van 19 t/m 22 April werd er tussen Japan, Finland en de Verenigde Staten druk geschakeld, gepresenteerd en samengewerkt.

HAN Redactie
115153 Social work International studenten rond wereldbol horizontaal
Civiele Techniek

"Civiele techniek maakt theorie zichtbaar in de praktijk"

Aanvankelijk wilde Dimphy Jacobs tandheelkunde of diergeneeskunde studeren, maar het werd Civiele Techniek bij de HAN. "Na de meeloopdag in Arnhem wist ik het zeker: dit ga ik doen. "Mijn opa was aannemer. Of dat een rol heeft gespeeld weet ik niet, maar ik vond het wel interessant wat hij deed."

HAN Redactie
397210 civiele techniek, Dimphy Jacobs, aan het werk op een bouwproject
Civiele Techniek

Creatief construeren in een minor

Hoe zou het zijn als je bij Beneden-Leeuwen een boogbrug van 300 meter lang en 60 meter hoog zou maken? Student Bouwkunde Arlinde Daanen ging hiermee aan de slag tijdens de HAN-minor Creatief Construeren.

HAN Redactie
387830 Niek Pouwels, specialist civiele techniek bij Ingenieursbureau ABT Velp en Arlinde Daanen, HAN-student minor Creatief Construeren
Civiele Techniek

De tekenkamers van Buro BUILT

Buro BUILT is een student based bouwkundig en civieltechnisch bureau. Een ideale plek voor opdrachtgevers om laagdrempelig een klus weg te leggen en voor studenten een waardevolle bijbaan om ervaring op te doen.

HAN Redactie
246211 Een 3D beeldje van Buro Built
Civiele Techniek

Laboratoria pluspunt bij opleiding Civiele Techniek

Als kind liep William Weideveld met zijn ouders al vele bouwplaatsen af, omdat het hem enorm interesseerde. Na het vwo leek een beroepsopleiding richting de bouw volstrekt logisch. De 4ejaarsstudent Civiele Techniek aan de HAN vertelt over zijn studiekeuze en zijn opleiding.

HAN Redactie
384246 william weideveld, afstudeerder civiele techniek, in oranje veiligheidskleding
Civiele Techniek

Studenten minor 'Co-Create Urban Transition en professionals op onderzoek in Zweden

Het HAN Civil Society Lab is met studenten van de minor 'Co-Create Urban Transition' naar Zweden gereisd om onderzoek te doen naar de manier waarop ouderen langer prettig zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.

HAN Redactie
359560 Springende studenten minor Stad en Land in Zweden (Ales Stenar)
Civiele Techniek

"Klimaatverandering is de grootste uitdaging die we met elkaar hebben."

Gilian Koenders studeert Civiele Techniek. Zijn speciale belangstelling gaat uit naar watermanagement. De rivieren- en zee-aspecten daarvan trekken hem hierin het meeste aan. Daarom heeft hij gekozen voor de minor Sustainable River Engineering.

HAN Redactie
354276 Hoogwater bij een dijk aan een rivier
Civiele Techniek

Zo moeder, zo zoon

Moeder Beatrix (48) en zoon Lucas (22) kozen allebei voor een studie aan de HAN. Beatrix rondde Beeldende Therapie af; Lucas is meer van de techniek, Civiele Techniek, welteverstaan. De HAN gaat thuis met regelmaat over de tafel. Logisch als je weet dat partner/vader Rob Verhofstad heet.

HAN Redactie
367559 Coverfoto / headerfoto zo vader zo zoon, 3 paar schoenen naast elkaar
Civiele Techniek

De kracht van het water….

Het ene moment staat het water ons aan de lippen, het andere moment mogen we de tuin niet sproeien vanwege een watertekort. We voeren al sinds mensenheugenis een strijd tegen het water in Nederland.

HAN Redactie
349349 Overstroming van een huis
Civiele Techniek

Hoe stemmen we het onderwijs af op de praktijk?

Hoe zorgt de Academie Built Environment ervoor dat studenten kunnen en kennen wat het werkveld nu en in de toekomst nodig heeft? Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de opleiding al achterhaald is voordat de student afgestudeerd is.

HAN Redactie
86418 built-environment_bijeenkomst-stagebegeleiders_2019