studenten in lounge ruimte

Civiele Techniek

Aedificat slaat een waardevolle brug

Tijdens de studie Civiele Techniek en Bouwkunde op de HAN bouwen studenten onderling een waardevol netwerk op, maar na het afstuderen verdwijnen veel contacten. Alumnivereniging Aedificat slaat de brug tussen ex-studenten en het werkende leven.

HAN Redactie
321958 Stationsfoto als beeldmerk van alumnivereniging Aedificat
Civiele Techniek

Diversiteit, gezond boerenverstand en de handen uit de mouwen.

Stijn zit in het 3e jaar van de verkorte opleiding Civiele Techniek. Hij loopt bij een ingenieursbureau zijn 3e-jaarsstage en werkt daar aan verschillende projecten. Het echte werk! Als teamlid en met veel eigen verantwoordelijkheid. Zijn stage past hem als een jas. Net als zijn opleiding.

Lex Eggink
296546 Civiele techniek, Stijn Wijers voor het pand van Civil Management, Greenhouse Advies en DagNL.
Civiele Techniek

Stappen zetten op het transitiepad duurzame wegverharding

Flora Troelstra en Laurie Driessen zijn niet alleen studiegenoten Civiele Techniek aan de HAN, maar doen nu óók samen hun afstudeerstage. En wel bij Rijkswaterstaat Programma’s, Projecten en Onderhoud. We hebben 8 vragen.

HAN Redactie
293685 Flora en Laurie voor de Gaasperdammertunnel -RWS
Civiele Techniek

“Civiele Techniek is zo breed, maar elk onderdeel is leuk.”

Met haar net 21 jaar zit Karin Prinsen al in de afstudeerfase van haar opleiding Civiele Techniek. Haar studie is een ontdekkingsreis, waarin ze steeds nieuwe ervaringen opdoet en nieuwe keuzes moet maken. Een reis ook die na haar afstuderen nog niet afgelopen is. Karin blikt terug en vooruit.

HAN Redactie
285815 Karin Prinsen - Civiele Techniek. 2/4
Civiele Techniek

Built Environment International Week

Als 2e-jaarsstudent Civiele Techniek kreeg ik de kans om mee te doen aan de International Week van Built Environment. Tijdens deze week waren er verschillende mogelijkheden om mee te doen aan presentaties, webinars en workshops.

HAN Redactie
115153 Social work International studenten rond wereldbol horizontaal
Civiele Techniek

Onderzoek naar draagconstructies van hout

Meer gebruik maken van hout als hoofddraagconstructiemiddel in de bouw; dat is het toekomstbeeld van HAN-bouwkundestudenten Bob van Alst en Stijn van den Broek.

HAN Redactie
284448 Bob van Aalst en Stijn van den Broek bij kaart - Tech Gelderland
Civiele Techniek

Van onbruikbaar slib naar waardevolle bouwgrond

Een overschot aan slib in wateren is slecht voor de ecologie. Het licht kan dan namelijk niet doordringen waardoor planten en dieren afsterven. Dat betekent baggeren, maar de tijd van het gebaggerde slib dumpen, is voorbij. Hoe kun je hier circulair mee omgaan?

HAN Redactie
270814 Onderzoeker bij het Lectoraat Sustainable River Management Maria Barciela Rial bij de Klijperij voor het project Eems-Dollard
Civiele Techniek

Klimaatadaptatie, letterlijk van levensbelang

In ons land vond eind januari de 12 VN-top voor klimaatadaptatie ooit plaats. Adaptatie, want klimaatverandering stoppen is inmiddels een gepasseerd station. Wat rest is ons goed en gauw leren verhouden tot klimaatextremen en de grote gevolgen daarvan.

HAN Redactie
256273 Lectoraat Sustainable River Management Jeroen de Rijke over klimaatadaptie
Civiele Techniek

Bouwen met taaie dijken

De gevolgen van de klimaatverandering zijn duidelijk: de waterspiegel stijgt. Als we niets doen, houden we Nederland niet droog.

HAN Redactie
Bescherming tegen water met een keersluis, civiele techniek
Civiele Techniek

Buro BUILT gaat als een trein

Buro BUILT is een student based bouwkundig en civiel technisch bureau binnen de Academie Built Environment van de HAN. “We zijn kort voor de 1e lockdown gestart, maar gaan inmiddels als een trein,” vertelt student Bouwkunde Jacob Vogel.

HAN Redactie
Een 3D beeldje van Buro Built