studenten in lounge ruimte

Academie Built Environment

Model voor duurzame herontwikkeling erfgoed

Hoe kun je ervoor zorgen dat erfgoed op een duurzame manier opnieuw wordt ontwikkeld en hoe toets je dat? Dat was de vraag die Iris de Wit en Pleun van Oijen, studenten Bouwkunde zichzelf stelden tijdens hun afstudeerproject. Het antwoord leverde een overzichtelijke website op, die ontwikkelaars in de praktijk op weg helpt naar verduurzaming van een object

HAN Redactie
281715 Iris en Pleun bij de Enka kantine voor Tech-Gelderland
Academie Built Environment

Mbo-Bouwkunde ideale opstap naar hbo-Bouwkunde

Is studeren en werken een goede combinatie? Voor Wesley Sewalt wel. Zijn werk bij Koper-Maassen Architecten levert hem kennis en ervaring op, die in zijn studie hbo-Bouwkunde goed van pas komen. "Ik houd me bezig met CAD-tekenen en maak 3D-impressies voor opdrachtgevers."

HAN Redactie
281716 Wesley Seewalt achter de maquette. Foto gemaakt door fotograaf Erik van 't Hullenaar van Tech Gelderland.
Academie Built Environment

Van onbruikbaar slib naar waardevolle bouwgrond

Een overschot aan slib in wateren is slecht voor de ecologie. Het licht kan dan namelijk niet doordringen waardoor planten en dieren afsterven. Dat betekent baggeren, maar de tijd van het gebaggerde slib dumpen, is voorbij. Hoe kun je hier circulair mee omgaan?

HAN Redactie
270814 Onderzoeker bij het Lectoraat Sustainable River Management Maria Barciela Rial bij de Klijperij voor het project Eems-Dollard
Academie Built Environment

Klimaatadaptatie, letterlijk van levensbelang

In ons land vond eind januari de 12 VN-top voor klimaatadaptatie ooit plaats. Adaptatie, want klimaatverandering stoppen is inmiddels een gepasseerd station. Wat rest is ons goed en gauw leren verhouden tot klimaatextremen en de grote gevolgen daarvan.

HAN Redactie
256273 Lectoraat Sustainable River Management Jeroen de Rijke over klimaatadaptie
Academie Built Environment

Een leven lang leren

Met een hbo-opleiding Civiele Techniek of Bouwkunde heb je vaak al goud in handen, maar gedurende het werkzame leven, kun je in een bepaalde functie zomaar behoefte krijgen aan specialistischere kennis.

HAN Redactie
pratend in klaslokaal
Academie Built Environment

Bouwen met taaie dijken

De gevolgen van de klimaatverandering zijn duidelijk: de waterspiegel stijgt. Als we niets doen, houden we Nederland niet droog.

HAN Redactie
Bescherming tegen water met een keersluis, civiele techniek
Academie Built Environment

Buro BUILT gaat als een trein

Buro BUILT is een student based bouwkundig en civiel technisch bureau binnen de Academie Built Environment van de HAN. “We zijn kort voor de 1e lockdown gestart, maar gaan inmiddels als een trein,” vertelt student Bouwkunde Jacob Vogel.

HAN Redactie
Een 3D beeldje van Buro Built
Academie Built Environment

Achitecture in Health pleit voor Empathische woningen

Haar ambities met Architecture in Health zijn niet gering. Lector Masi Mohammadi wil gebouwde omgevingen creëren die werken als hulpmiddel, stimulans en medicijn. “Gezondheid en welzijn hebben alles te maken met het huis waarin je woont, de wijk waarin je leeft en de sociale omgeving waarvan je deel uitmaakt.”

HAN Redactie
Dames leest krant in empathische woning
Academie Built Environment

Gebouwde omgeving kan werken als medicijn

Haar ambities met het lectoraat Architecture in Health zijn niet gering. Masi Mohammadi wil gebouwde omgevingen creëren die werken als hulpmiddel, stimulans en medicijn. “Gezondheid en welzijn hebben alles te maken met het huis waarin je woont, de wijk waarin je leeft en de sociale omgeving waarvan je deel uitmaakt.”

HAN Redactie
null
Academie Built Environment

Onderzoek alternatieven voor energievoorziening in wijken

De CO2-uitstoot moet terug, en fossiele brandstoffen raken op. Het is duidelijk: Nederland moet van het aardgas af. Maar hoe los je de problemen op die daarbij komen kijken? Lector Masi Mohammadi en associate lector Erik Jansen zoeken een antwoord op die vraag in het SEE-project Wijkgerichte Energietransitie.

Er is geen omschrijving beschikbaar
HAN Redactie
zonnepanelen met blauwe lucht