studenten in lounge ruimte

Academie Built Environment

Gebouwen met cultuurhistorische waarde aansluiten op de route naar klimaatneutraal

Martine Robbertsen-van Ginkel is in het dagelijks leven inspecteur bouw- en woningtoezicht in de gemeente Baarn. Ze studeerde bij de deeltijdopleiding Bouwkunde af op een onderzoek met de titel: 'Gebouwen met cultuurhistorische waarde stapsgewijs aansluiten op de route naar klimaatneutraal.'

HAN Redactie
414730 martine-robbersen-van ginkel-en-willem-van-dijk-diplomauitreiking
Academie Built Environment

Constructie is voor mij de basis

Sumya koos in haar opleiding Bouwkunde voor de specialisatie constructie. In dit artikel vertelt ze over haar keuzes voor en tijdens haar opleiding. En ze vertelt over haar afstudeerproject, waarin constructie en respect voor de historie van het gebouw hand in hand gingen.

HAN Redactie
406083 Sumya Mobder  in de maquettewerkplaats van de HAN-opleiding Bouwkunde
Academie Built Environment

International Week: wereldwijd leren en samenwerken

Elk jaar organiseert de Academie Built Environment een International Week voor studenten en buitenlandse partners binnen het domein Bouw en Infra. Van 19 t/m 22 April werd er tussen Japan, Finland en de Verenigde Staten druk geschakeld, gepresenteerd en samengewerkt.

HAN Redactie
115153 Social work International studenten rond wereldbol horizontaal
Academie Built Environment

"Civiele techniek maakt theorie zichtbaar in de praktijk"

Aanvankelijk wilde Dimphy Jacobs tandheelkunde of diergeneeskunde studeren, maar het werd Civiele Techniek bij de HAN. "Na de meeloopdag in Arnhem wist ik het zeker: dit ga ik doen. "Mijn opa was aannemer. Of dat een rol heeft gespeeld weet ik niet, maar ik vond het wel interessant wat hij deed."

HAN Redactie
397210 civiele techniek, Dimphy Jacobs, aan het werk op een bouwproject
Academie Built Environment

Brick by Brick: werken aan een mooi stukje Arnhem

Integraal samenwerken aan een stedenbouwkundig ontwerp. Dit gebeurt in course 9 en 10 van de opleiding Bouwkunde. Alle 129 derdejaarsstudenten werkten 20 weken lang, intensief samen aan het herontwikkelen van het Coberco-terrein in Arnhem.

HAN Redactie
392885 Impressie gebouwen Dubo Delta van projectgroep Brick by Brick, gezien vanaf de Rijn
Academie Built Environment

Je carrière switchen met de HAN

Iwona Szopa is carrièreswitcher. Zij maakte vanuit de bloemenwereld de overstap naar de wereld van techniek en volgt de Ad Gebouwgebonden Installatietechniek.

HAN Redactie
388616 Carrièreswitcher Iwona Szopa vertelt over haar nieuwe stap in haar loopbaan
Academie Built Environment

Grote gebouwen vragen doordachte installatietechniek

Stefan Hageman is werkvoorbereider en Sjoerd Valk is tekenaar, ze werken allebei bij Van Dorp installaties in Zevenaar. Naast hun werk volgen ze de Ad-opleiding Gebouwgebonden Installatietechniek (GGIT) aan de HAN in Arnhem. Stefan Hageman. “Het gaat over grotere installaties, heel leerzaam.”

HAN Redactie
388383 Stefan Hageman (l) en Martin Maatman van Van Dorp Installaties op locatie
Academie Built Environment

“Mijn focus ligt altijd op de toekomst en op het samenspel met de natuur”

Elmo van Beld studeert aan de hogeschool van Hall Larenstein in Velp. Als minor koos hij voor Sustainable River Engineering. "Ik deed het project hoogwater in Limburg. Ik bekeek een bui die hoogwater creëert en onderzocht wat het effect was geweest op hoogwater als de bui anders was geweest."

HAN Redactie
387008 Student Elmo van Beld tijdens zijn stage in Spanje
Academie Built Environment

Creatief construeren in een minor

Hoe zou het zijn als je bij Beneden-Leeuwen een boogbrug van 300 meter lang en 60 meter hoog zou maken? Student Bouwkunde Arlinde Daanen ging hiermee aan de slag tijdens de HAN-minor Creatief Construeren.

HAN Redactie
387830 Niek Pouwels, specialist civiele techniek bij Ingenieursbureau ABT Velp en Arlinde Daanen, HAN-student minor Creatief Construeren
Academie Built Environment

De tekenkamers van Buro BUILT

Buro BUILT is een student based bouwkundig en civieltechnisch bureau. Een ideale plek voor opdrachtgevers om laagdrempelig een klus weg te leggen en voor studenten een waardevolle bijbaan om ervaring op te doen.

HAN Redactie
246211 Een 3D beeldje van Buro Built