Telefoons internationaal

Op dinsdag 6 juni wordt Maurice Magneé geïnstalleerd als lector Innovatie in de Care.

Snelle info

Datum en tijd

Locatie
HAN Campus Nijmegen
Kapittelweg 33
Nijmegen

Deelname
gratis

Installatie Programma

Meer informatie over het programma en aanmelden volgt nog.

Lector Maurice Magneé

Maurice Magneé is een expert op het gebied van technologie in de zorg en manager van het HAN iXperium Health. Voordat hij op 1 april 2022 werd geïnstalleerd als lector was hij senior onderzoeker bij het Lectoraat Innovatie in de Care.

Academiedirecteur Christine de Vries is blij met de benoeming van Maurice "Hij is een erkend expert en heeft al een netwerk op het gebied van (technologische) innovatie in de zorg. Maurice slaagde succesvol in het verwerven van middelen voor onderzoeksprojecten en in het verenigen van consortia voor praktijkprojecten.''

''Door zijn enthousiasme en de veelheid aan ideeën en activiteiten voor het onderwerp, is Maurice in staat om zowel intern als extern partijen en collega’s aan zich en aan zorgtechnologie te verbinden."

Lectoraat Innovatie in de Care

Het lectoraat ontwikkelt en test technologie voor gebruik door cliënten en zorgverleners in de praktijk. Daarbij kijken ze ook naar de implementatie van technologie. Het succes van de technologie is namelijk afhankelijk van acceptatie van zorgverleners en inrichting van de werkomgeving.

De samenleving vergrijst. Daardoor neemt het aantal mensen met één of meer chronische aandoeningen de komende jaren sterk toe. Zelf de regie houden wordt steeds belangrijker.

POSITIEVE GEZONDHEID
Het lectoraat Innovatie in de Care onderzoekt hoe verpleegkundigen en paramedici technologie kunnen inzetten. Om ouderen en chronische zieken te ondersteunen bij het zo lang mogelijk zelfstandig functioneren. En bij het zelf managen van hun ziekten en beperkingen. De domeinen van het concept Positieve Gezondheid zijn daarbij richtinggevend. 

EXPERTISES

  • Zorgtechnologie
  • Leiderschap 
  • Communicatie
  • Palliatieve zorg
  • Mantelzorg

ONZE KENNIS
Als lectoraat vinden we het belangrijk om onze kennis te verspreiden. Zo leveren we structurele bijdragen aan het onderwijs en onderwijsontwikkeling. Resultaten van onderzoeken en projecten delen we graag.

Het Lectoraat maakt deel uit van de 5 lectoraten die verbonden zijn in het Kenniscentrum Duurzame Zorg, HAN Academie Gezondheid en Vitaliteit.