Installatie Wouter Sluis-Thiescheffer

472756 conceptuele voorstelling van de menselijke interactie met slimme technologieën

Op donderdag 16 maart 2023 vindt de installatie plaats van Wouter Sluis-Thiescheffer tot HAN-lector Media Design

Snelle info

Datum en tijd

Locatie
HAN Campus Arnhem
Ruitenberglaan 31
Arnhem

Deelname
gratis

voorlopig Programma

Meer info over het programma volgt tzt

Lector Wouter Sluis-Thiescheffer

Wouter is expert in UX-onderzoeksmethoden, playful media en conceptontwikkeling. Hij werkte met uiteenlopende gebruikersgroepen en leidde internationale UX-onderzoeken met o.a. Elsevier, Randstad, Philips en KPN. Hij heeft als ontwerper-onderzoeker gewerkt aan innovaties in de gezondheidszorg.

Binnen het vakgebied Media Design wordt de komende jaren een groot beroep gedaan op creatieve vaardigheden. Het World Economic Forum voorspelt dat in 2030 creativiteit als probleem oplossend vermogen zelfs in de top 3 van belangrijkste vaardigheden staat. Die creatieve vaardigheden zijn nodig voor het ontwerpen van betekenisvolle toepassingen met intelligente technologie, zoals AI en big data. Toepassingen waarin de menselijke maat centraal staat.

Het Lectoraat Media Design werkt nauw samen met het Lectoraat Inclusive Digital Design & Engineering, met docent-onderzoekers, studenten en werkveldpartners. We ontwerpen innovatieve apps, websites, games en robots die onze rechten als mens respecteren, ons gezond houden en ons leven een stuk makkelijker maken. We werken structureel samen aan de toekomst met de gemeente Arnhem en Alliander en breiden ons netwerk actief uit.

Lectoraat Media Design

Nieuwe toepassingen werken alleen goed als de menselijke maat centraal staat tijdens het ontwerpen. In het Lectoraat Media Design werken we aan een digitale wereld voor en met eind-gebruikers. Hoe maken we nieuwe toepassingen die begrijpelijk, prettig en betekenisvol zijn? Dit staat in ons onderzoek centraal.

Digitalisering zorgt voor verandering in alle aspecten van ons leven: persoonlijk, op het werk en in de maatschappij. Digitale dienstverlening is nu vooral visueel of in geschreven tekst op een scherm. Steeds meer worden toepassingen voorzien van geluid, spraak, tast en 3D-visualisaties. Samen met het werkveld verkennen we deze mogelijkheden om te innoveren en te experimenteren met nieuwe oplossingen. We ontwikkelen snelle prototypes, simuleren en testen toekomstige scenarios graag in ons User Experience Lab.