Educatie Collegetour met Guido Weijers

298078 Foto van Guido Weijers voor de Educatie Collegetour 2021

Het studiejaar ’21-’22 wordt bij de HAN Academie Educatie gestart met een knaller: op 13 oktober is cabaretier Guido Weijers te gast bij de eerste editie van HAN Educatie Collegetour van het nieuwe studiejaar.

Weijers heeft zich bij de studenten van de lerarenopleidingen die de Educatie Collegetours organiseren in de kijker gespeeld, door het afgelopen jaar masterclasses aan scholieren te geven over het thema geluk. 

geluk

‘Een lesje geluk, dat is wat scholieren nu nodig hebben’, was de eenvoudige motivatie van de cabaretier om met deze tour in Coronatijd te starten. Zijn aanbod kwam dus precies op het juiste moment. De één noemt zoiets toeval, de ander een kwestie van geluk. Maar is dát wel waar geluk over gaat? Weijers: “Dat is precies waarom ik de masterclass heb ontwikkeld. Iedereen wil gelukkig zijn, maar wat geluk precies is, dat weet bijna niemand. Als ik aan het begin van de voorstelling vraag hoe mensen geluk definiëren, krijg ik honderd verschillende antwoorden. Voor iedereen is het weer anders.”

Wat kun je verwachtenProgramma

Guido Weijers komt op 13 oktober niet ‘zijn lesje geluk afdraaien’. Wel willen de leraren in opleiding graag alles weten over zijn ervaringen met de scholieren: hoe denken zij over geluk? Hoe kunnen leraren bijdragen aan hun geluk? Of – om met de schrijver Theo Thijssen te spreken- hoe dragen we in het onderwijs bij aan ‘de gelukkige klas’?  
En het mag persoonlijk worden: hoe is het met de geluksfactor van Guido Weijers zelf? En wat had hem geholpen toen hij nog als middelbare scholier op het Elzendaal College rondliep? Wat is zijn gouden tip aan de docenten en docenten i op leiding die in de zaal zitten?

298078 Foto van Guido Weijers voor de Educatie Collegetour 2021

Aanmelden

Deelname aan de Educatie Collegetour is gratis. Je moet je wel even aanmelden, zodat we rekening kunnen houden met de catering.  

Snelle info

Datum en tijd

Locatie
HAN Campus Nijmegen - I/O gebouw
Kapittelweg 35
Nijmegen

Deelname
Gratis

Door studenten voor studenten

De HAN Educatie Collegetour is er voor en door studenten. Alleen voor studenten? Nee, vanzelfsprekend zijn docenten en onze relaties in het werkveld ook van harte welkom! De organisatie is in handen van de studieverenigingen SV Meesterlijk, Lingua Franca, Pontifex en SV Fabulinus

Alvast inspiratie opdoen?