Eerstegraads lerarenopleiding of onderwijsmaster met de lerarenbeurs

groep studenten van de eerstegraads lerarenopleiding lachen
nono

Wil je als docent een stap verder en eerstegraads docent worden? Wil je doorgroeien naar een eerstegraads bevoegdheid voor bijvoorbeeld havo- of vwo-bovenbouw? Of werk je in het onderwijs en wil je meer? Maak gebruik van de lerarenbeurs en ga voor een masteropleiding bij de HAN.

Eerstegraads docent worden met de duale master

Master Leraar Algemene Economie

Met deze master speel jij in op je veranderende vakgebied en de economie van de toekomst. Je hebt meer uitdaging in je werk en brengt vernieuwing in het onderwijs.

studenten lachen

Master Leraar Engels

Met deze master ontwikkel je de kennis en vaardigheden om les te geven aan bovenbouw havo, vwo, vavo of op het mbo of hbo. Met je 1e-graads bevoegdheid speel je in op het grote tekort aan docenten Engels.

studenten overleggen

Master Leraar Nederlands

Nederlands is een kernvak. Des te groter de uitdaging om bovenbouwleerlingen havo en vwo te enthousiasmeren en te motiveren. Met deze master leer jij de liefde voor jouw overbrengen.

studenten luisteren

Master Leraar Wiskunde

Met deze master haal jij je 1e-graads bevoegdheid voor havo- of vwo-bovenbouw, vavo, mbo of hbo. Je verdiept je vakkennis en vergroot je didactische vaardigheden.

studenten lachen en luisteren

Andere onderwijsmasters

Master Ontwerpen van Eigentijds Leren

Als leraar & docent wil jij onderwijs afstemmen op leerbehoeftes van leerlingen & studenten. Je ontwikkelt veranderkracht en maakt Eigentijds Leren in je school en organisatie waar.

studenten lachen

Master Management en Innovatie

Als Master Management en Innovatie in Maatschappelijke Organisaties ben jij de verandermanager die concrete vernieuwingen doorvoert met een beter maatschappelijk resultaat.

937b6cb8-0cf7-11ee-b566-02565807075b foto van een kringgesprek tijdens de wasstraat bij de NEC lounge in het goffertpark

Master Social Work

Met de Master Social Work pak je jouw rol in de transitie van verzorgingsstaat naar participatiemaatschappij. Je bent de schakel tussen uitvoering en beleid. Je groeit in persoonlijk leiderschap terwijl je tegelijkertijd je vakgebied professionaliseert.

9f3eca41-9a69-11ee-a4c8-3c8f46c608f0 2 studenten aan het overleggen, 1 student zit op de achtergrond op de trap op haar mobiel.

Master Pedagogiek

Met de Master Pedagogiek onderzoek, ontwikkel en implementeer je duurzame vernieuwing en leg je verbinding tussen management en het primaire proces.

f14b1400-0cf8-11ee-86d8-02565807075b Studenten van de master pedagogiek volgen een les op de groenewoudseweg

Master Sport- en Beweeginnovatie

De sportsector én de maatschappij staan voor grote uitdagingen waarop innovatieve oplossingen het antwoord zijn. Met deze master help jij mensen beter presteren op het werk, op school en privé.

Master Begeleidingskunde

Verandering is een constante factor in organisaties. Met de Master Begeleidingskunde leer jij organisaties succesvol begeleiden naar vernieuwing.

studenten lachen

Collegegeld & lerarenbeurs

De lerarenbeurs bestaat uit een vergoeding voor collegegeld, studiemiddelen en reiskosten bij een masteropleiding of postinitiële masteropleiding. Daarnaast kan je werkgever subsidie krijgen voor het geven van studieverlof.

studenten van de onderwijsmasters overleggen met elkaar

Laat je inspireren

Dirk Garssen, docent Wiskunde

‘Uit mijn onderzoek bleek dat de leerlingen de lessen leuker vonden en ze meer gemotiveerd waren om een probleem op te lossen. Ze raken meer intrinsiek gemotiveerd, omdat de wiskunde gaat ‘leven’. Investeren in andere leervormen heeft zin, zo bleek.'

 

Nienke Sluiter, docent Nederlands  

“In het onderwijs ligt alles behoorlijk vast. Door de studie kreeg ik het zelfvertrouwen om de traditionele aanpak los te laten, wat best spannend is. Op de opleiding bespraken we hoe je dat aanpakt.” 

portretfoto van alumna Nienke die eerstegraads docent is geworden
Haal het meeste uit jezelf en blijf in de studieflow

Direct instromen na je bachelor

Direct profijt voor jouw werkgever

Het duale karakter van de 1e graads lerarenopleiding garandeert een continue wisselwerking tussen het leren binnen de muren van de opleiding en het leren in de eigen onderwijspraktijk. Je past vanaf het begin het geleerde toe in jouw eigen lessen. In de masterthese waarmee je jouw opleiding afrondt, laat je zien dat je de methodes van praktijkonderzoek kunt gebruiken in een bestaande omgeving. Daartoe onderzoek of ontwikkel je nieuwe lespakketten of voer je verbeteringen door in jouw eigen lespraktijk. Direct resultaat voor jouw werkgever dus.

studenten van de lerarenmaster overleggen met elkaar op HAN campus

Een master aan het hbo

Academische of hbo educatieve master, welk traject past bij jou? Het niveau van de hbo-master, ook wel bekend als professionele master, is gelijk aan de universitaire master. In beide gevallen behaal je de titel Master of Education. Maar de weg ernaartoe is anders.

Studenten van de eerstegraads lerarenopleiding zijn in gesprek met elkaar

En, lijkt het je wat?

Wat is jouw masterplan? Kom naar de Open Avond en stel al je vragen. Of vraag meteen een persoonlijk adviesgesprek aan. 

student leest
draw-cta-title

Vragen?

Kijk eerst eens in onze FAQ. Staat het antwoord op jouw vraag daar niet tussen?
ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500