Met welke studie word ik rijk?

Zoveel beroepen: zoveel salarissen. Natuurlijk zijn we stiekem allemaal benieuwd naar de kansen en beloningen die horen bij ons toekomstige vak en sector. LinkedIn zocht uit dat een data protection officer, een growth hacker en een privacy officer op dit moment de meest kansrijke banen zijn. En de beroepen van morgen? Die moeten nog bedacht worden. Volg dus voor een volle portemonnee vooral je hart.

4800fe2e-0cf2-11ee-be4e-02565807075b Kapittelweg 33 Nijmegen Ergotherapie studeren hbo opleiding student les

salaris per beroep
 

Wat ga je verdienen?

Benieuwd of jij je rijker rekent dan reëel is? Op de website van de Nationale Beroepengids bekijk je per salarisgroep welke beroepen daarbij horen. Andersom zoeken kan ook. Voer in het zoekveld jouw beroep in en bekijk wat op dit moment het salaris is. Aan het aantal vacatures kun je zien hoe populair het vak op dit moment is. Je daadwerkelijke startsalaris is straks afhankelijk van de sector waarin je werkt en andere arbeidsvoorwaarden die jouw toekomstig werknemer hanteert.

298299 Armoede in beeld. Geld tellen

Vergroot je kansen

Ben jij graag zeker van je zaak? Check dan bij welke beroepen jouw kans op een baan groot zijn. 

33563 built environment student laptop

Je eigen onderneming

Houd jij liever zelf de touwtjes in handen? Werken vanuit je eigen onderneming is natuurlijk óók een optie. Maar dan moet je wel weten waar je het over hebt. Ondernemer worden begint met weten hoe je eigenlijk een ondernemer wordt. Daar hoef jij je diploma helemaal niet voor af te wachten: begin vandaag met plannen! Laat je inspireren door studenten die hun studie combineren met het ondernemerschap.

zakelijk

Cijfertjes studeren

Is bezig zijn met geld wel jouw ding? Je kan er je studie van maken! Bij de opleiding Finance, taks and advice draait het allemaal om cijfertjes. Je kan na je studie als financieel of fiscaal adviseur aan de slag.

basecamp

Lezend rijk worden

Over geld, veel geld en de weg naar veel geld is ook veel geschreven. Niet zo gek, wie wil dat nou niet: een goed gevulde bankrekening? Lees jij graag verder? Start dan eens met deze twee titels:

Of lees dit artikel over Debra die vrijheid ervaart als rijkdom in haar onderneming. 

866c0864-0ce5-11ee-91c6-02565807075b Twee studenten lezen een boek PO

Studeer wat je liket

Echte rijkdom zit natuurlijk in dat doen wat je liket. In dat doen waar jouw hart sneller van gaat kloppen! Op zoek naar jouw passie? Klik verder om op onderzoek uit te gaan.

315334 campagne studeer wat je liket 2021, engineering