Succesvol studeren

Natuurlijk doe jij je best om van je studie een succes te maken, maar soms kun je daar wel wat hulp bij gebruiken. Een training of cursus bijvoorbeeld, of gewoon een goed gesprek. Wij denken met je mee. Hier lees je wat er mogelijk is en bij wie je aan de bel trekt.


Bijzondere omstandigheden
Voor de 1 is studeren een grotere uitdaging dan voor de ander. Omdat je studeert met een beperking of chronisc…
Persoonlijke begeleiding
Studeren doe je niet alleen. Loop je tijdens je studie ergens tegenaan? Bespreek het. Als wij weten wat er spe…
Training en coaching
Heb je moeite met spelling of zou je graag beter willen kunnen plannen? HAN Studiesucces biedt allerlei traini…
Studiewisselpunt
Studeer je aan de HAN en twijfel je of je de goede studie hebt gekozen? Wil je misschien stoppen, of je oriënt…
Rechten en plichten
Als je studeert aan de HAN is alles goed geregeld. Al je rechten en plichten zijn vastgelegd in het studentens…

Uitval voorkomen

Hoe goed je ook je best doet, soms loop het anders dan je hoopte. 1 op de 3 studenten op het hbo gaat niet door naar het 2e jaar. Ongeveer de helft wisselt van studie en/of instelling. De andere helft valt uit, dat betekent dat ze in dat 2e jaar niet meer ingeschreven staan in het hoger onderwijs.

  • Hoe komt dat?

    Een verkeerde studiekeuze, dat geven studenten het vaakst als reden. Zo’n 50% van de uitvallers zegt te weinig tijd te hebben genomen voor een goede studiekeuze. Soms hadden ze andere verwachtingen van de studie, was de studie te zwaar of voelden ze zich niet thuis op de hogeschool. Een bindend negatief studieadvies (BSA) gooit ook wel eens roet in het eten.
  • Wat doen we daar aan?

    Het is belangrijk dat je bewust kiest voor een studie die bij jou past. Wij checken altijd nog 1 keer of de klik er echt is voordat je je inschrijving voor een opleiding aan de HAN definitief maakt. Neem die check dus serieus! Kom je bij ons studeren? Dan doen wij er alles aan om jouw studie zo succesvol mogelijk te laten verlopen. Hierboven lees je hoe.

Extra uitdaging

Het kan ook zijn dat jij juist lekkerder studeert als er flink wat vaart achter zit of als je extra uitgedaagd wordt. Misschien kom je van het vwo of heb je al een diploma op zak. Of je bent gewoon lekker ambitieus. De HAN biedt allerlei trajecten en programma's om jou uit te dagen. Doe je studie net een stap sneller, bereid je alvast voor op de uni of ga voor een extra traject naast je studie. Of lijkt  het ondernemerschap jou wel wat?