Laboratorium

314148 null

Laboratorium

Wil jij iets met scheikunde, (micro)biologie of informatica? Vind je het belangrijk om bij te dragen aan een duurzame en gezonde samenleving? Dan vind je hier vast een opleiding die bij jou past! Laat je inspireren, in welke opleiding ga jij je verder verdiepen?

Over Laboratorium

Een nieuwe ontdekking doen in het lab? In de wereld van laboratoriumonderzoek gebeurt het bijna dagelijks. Verbeter plantenrassen, onderzoek hoe ziektes ontstaan of ga na hoe vervuilde grond gereinigd kan worden. Of verruil je labjas voor een computerscherm, waar je informatica inzet om al die data uit het laboratorium op te slaan, te doorzoeken en te analyseren. Dat kan wetenschappelijk onderzoek flink versnellen!

Studenten aan het werk in lab

Past dit bij jou?

#IETS_MET

scheikunde - (micro)biologie - mensen helpen - onderzoek - informatica - chemie

meisje met bril bij fermentor

#LEUK

onderzoeken, experimenteren, ontdekken - passie voor (micro)biologie, (bio-)chemie, natuur, dier en plantleven - interesse in DNA, genetica - programmeren - analyseren en uitdenken - leren en verdiepen

bio-informatica student docent aan het werk

#BELANGRIJK

bijdragen aan een duurzame(re) en gezonde(re) samenleving - bijdragen aan onderzoek en innovatie - duidelijke verwachtingen en doelstellingen - zorgvuldigheid - betrouwbaarheid - kennis en inhoud ontwikkelen

laboratorium apparaat met hand

#KAN_IK

analyseren, verbanden leggen - problemen begrijpen en oplossen - onderzoek doen - scheikunde - biologie

chemie student docent computer

#BEN_IK

nieuwsgierig - doorzetter - leergierig - sociaal - nauwkeurig - geduldig - harde werker - weloverwogen - gedisciplineerd

jongens in overleg tijdens theorieles

Jouw beroepKlinken deze beroepen goed?

  • Bio-informaticus
  • Analist in een ziekenhuis
  • Productontwikkelaar voedingsmiddelen
  • Chemisch fysisch analist
  • Viroloog
  • Microbiologisch laborant
  • Bio-informaticus
  • Analist moleculaire plantenbiologie 
  • En meer...

 

biologie en medisch laboratoriumonderzoek student samenwerken laboratorium

Voltijd-opleidingen bij Laboratorium

Bio-informatica

De beste borstkankerbehandeling dankzij jouw data-analyse? Gezonder voedsel maken? Of bijdragen aan de ontwikkeling van een nieuw medicijn tegen ernstige ziektes? Het kan met de opleiding Bio-informatica: dé studie voor wie dol is op IT en biologie!

biocentre_data-science9. Martijn van der Pol, Philip de Groot

Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

Hoe werken cellen? Welke afwijkingen veroorzaken ziektes? Maar ook: hoe kweek je de lekkerste tomaten? Met Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek ga je problemen te lijf met onderzoek. Ben jij klaar om de wereld gezonder te maken? Er hangt een labjas voor je klaar!

biologie en medisch laboratoriumonderzoek student pipet laboratorium

Chemie

Hoe maak je eierdozen uit bermgras? Welke vitamines haal je uit vuilnis? Het zijn maar een paar voorbeelden van innovaties waarmee je na (en tijdens!) je studie Chemie bezig kunt zijn. Als je scheikunde gaat studeren, stap je in een wereld waar elke dag ontdekkingen worden gedaan.

chemie student docent computer

Chemistry (studietaal Engels)

Kan het aller lichtste tennisracket nóg lichter? En hoe haal je vitamines uit vuilnis? Met Chemistry ga je de moleculaire wereld binnen en ontwikkel je nieuwe stoffen en producten in het lab. Effectievere zonnecellen, betere brandblussers: niets is te gek. Klaar om het leven van morgen te verbeteren?

chemie zuurkast

Life Sciences (studietaal Engels)

Als hbo-student Life Sciences ga je problemen te lijf met onderzoek. Voedseltekorten oplossen, het milieu beschermen, maar ook bijdragen aan geneesmiddelen tegen kanker. Ben jij klaar om de wereld te verbeteren vanuit het lab? Dan is de Engelstalige bachelor Life Sciences jouw ding. Kom kennismaken!

Studenten aan het werk in lab

KennismakenOpen Dagen, Meelopen of Proefstuderen

 

Maak kennis met een opleiding door Open Dagen te bezoeken, mee te lopen of door een dag Proefstuderen. Meer weten? Klik op de opleiding.
Maak kennis met deze opleidingen

Studeren in deeltijd Wil je werken en leren combineren?

Wil je werken en leren tegelijk? Dat kan door een van onze laboratorium-opleidingen in deeltijd te kiezen. Of je nou in een laboratorium werkt en je verder wilt ontwikkelen of je wilt laten omscholen, de HAN heeft een passende opleiding voor jou. Van korte cursussen en post-hbo-opleidingen tot opleidingen van een paar jaar. 

 

Deeltijdstudenten overleggen in een laboratorium.

Nieuws & artikelen

Werken met bioreactor in HAN BioCentre

Aarde & MilieuBekijk de andere studieclusters

Nog niet helemaal gevonden wat je zocht? In de studierichting Aarde & Milieu vind je nog 2 andere studieclusters.

314149 null