Omscholen tot jurist

Al meer dan 20 jaar ‘zit’ Marga (42) in de software. Ze begon als supportmedewerker op de binnendienst, en 2 decennia later behandelt ze als servicemanager complexe klantvragen. De wereld van claims, klachten en voorwaarden smaakte naar meer. Marga volgt nu de deeltijd-opleiding HBO-Rechten.

associate degrees, Ferdinant en Damla in overleg, FEM HBO Rechten

Marga volgt de deeltijd-opleiding HBO-Rechten
 

"Mijn studieboeken gaan als eerste in de vakantiekoffer"

De studie HBO-Rechten leidt je breed op tot jurist. Recht is overal en natuurlijk ook in het bedrijfsleven. 

Marga: “Ik wil mijn werk en ervaring niet overboord kieperen. Ik wil het juist combineren. Die bedrijfsjuridische kant, die trekt me. Je komt het op zoveel plekken in het bedrijf tegen. Ik wil het samenvoegen met nieuwe kennis. IT-specialisme verrijkt met juridische expertise, dat wordt straks helemaal mijn ding.”

Marga Roffel

Het echte werk

Als deeltijd-student Rechten volg je 1 dag klassikale les en studeer je veel vanuit thuis. “Dit is het echte werk. Ik heb een stuwmeer aan trainingen gevolgd, maar dit is echt anders. Natuurlijk weet je niet precies wat je moet verwachten, omdat je simpelweg niet weet waar je aan begint. Onderschat het aantal studie-uren vooral niet. Deze uren heb je echt nodig. Ik leer en begrijp snel en dan denk je: ‘die studiebelasting zal wel niet op mij slaan’. Maar dat doet het wel.”

Welkom advies

Studenten in spe die twijfelen, maken dat in een gesprek met de HAN-studieadviseur kenbaar. “Ik wist niet of ik het aan zou kunnen. De studieadviseur nam mijn achtergrond uitgebreid door. We keken heel gericht naar dat wat ik meebreng en dat wat ik wil. Zijn advies bracht het laatste stukje overtuiging wat ik zelf nog miste. Ik raad dan ook iedereen aan dit gesprek in te plannen. Hoe meer je van te voren weet, hoe beter.”

De bewuste keuze

Over 3 jaar hoopt Marga haar opleiding af te ronden. “Dat studeren in mijn studententijd, dat kwam er niet zo van. Ik had geen idee wat ik wilde worden, maar voor deze studie heb ik helemaal bewust gekozen. Ik weet precies wat ik er straks mee kan en wil, en dat maakt het veel gemakkelijker om er energie en tijd in te steken. Als we op vakantie gaan, stop ik als eerste mijn studieboeken in de koffer!”