ict studenten project 1

Zoek je stagiairs en/of afstudeerders op het gebied van ICT, mediadesign en/of digitale media? Neem dan contact met ons op en wie weet hebben we een match!

Een nieuw product of systeem ontwerpen, beleid ontwikkelen, onderzoek doen… Onze studenten kunnen veel voor je organisatie betekenen tijdens een meewerkstage of afstudeerproject. Zij hebben een frisse blik, zijn resultaatgericht en brengen een flinke dosis energie mee. Andersom is het voor onze studenten waardevol om ervaring in het werkveld op te doen en hun kennis in de praktijk te brengen. 

Meewerkstage of afstuderen
 

Wil je een opdracht aanleveren?

Heb je een meewerkstage of afstudeeropdracht die binnen een van onze profielen past? Bied deze dan direct aan op onze besloten LinkedIn-groep. Heb je na het lezen van de info op deze pagina nog vragen? Neem dan contact op met ons praktijkbureau.

34650 Drie studenten in overleg met laptop
Welke specialisatie? 

Profielen

Ruim 2.500 studenten volgen bij de Academie IT en Mediadesign de voltijd- of deeltijdopleiding HBO-ICT of Communication & Multimedia Design (CMD). Beide bacheloropleidingen kennen specialisaties, de zogenoemde profielen.

Profielen CMD:

 • Business Media Design
 • Content Design
 • Experience Design
 • Interaction Design 

Profielen HBO-ICT:

 • Bedrijfskundige Informatica & Management
 • Data Solutions Development
 • Embedded Software Development
 • Infrastructure & Security Management
 • Software Development
 • Web Development

In onze profielenbrochure lees je meer over de profielen. Tijdens hun opleiding doorlopen de studenten 2 keer een fulltime praktijkperiode van 5 maanden in de vorm van een meewerkstage en een afstudeeropdracht.

Is je organisatie er klaar voor?
 

Een passende leer- en werkomgeving

Tijdens de stage leren onze studenten vooral door mee te werken met rolmodellen uit het CMD- of IT-werkveld. Samenwerking met collega’s is dus erg belangrijk. Daarnaast moeten zij werkzaamheden kunnen uitvoeren die passen binnen het gekozen domein. Bij het afstuderen werken onze studenten meer zelfstandig. Een passende opdracht en opdrachtgever zijn dan vooral van belang. Lees hier meer over de voorwaarden waaraan je organisatie moet voldoen voor een meewerkstage of afstudeeropdracht.

hbo-ict serverlokaal docent
Werkervaring opdoen 

Meewerkstage

In het 3e studiejaar doen studenten werkervaring op in een beroepscontext die past bij het door hen gekozen domein. Ze werken mee met de medewerkers van de organisatie; rolmodellen die in hetzelfde domein werkzaam zijn. Door bij te dragen aan concrete beroepsproducten bouwen de studenten aan hun competenties. Het doel is om te ervaren hoe het beroepenveld werkt en welke functies daarbij horen. Ook leren samenwerken in teams van professionals en met klanten, omgaan met tijdsdruk en concrete resultaten opleveren, zijn doelstellingen van de meewerkstage.

Zelfstandig werken 

Afstudeeropdracht

De opleiding wordt afgesloten met een afstudeeropdracht in het vierde studiejaar. Daarbij ligt de nadruk op het zelfstandig uitvoeren en afronden van een beroepsopdracht. Dit gebeurt uiteraard in nauw overleg met de bedrijfsbegeleider. Tijdens het afstuderen laten studenten zien dat zij als beginnende professionals beroepsproducten kunnen realiseren en de uitvoering ervan kunnen verantwoorden. Enkele voorbeelden van afstudeeropdrachten zijn:

 • de ontwikkeling van een digitale campagne;
 • een advies over procesverbetering met IT;
 • het ontwerp van mobiele applicaties;
 • de inventarisatie van en het advies over beveiligingsrisico’s;
 • het maken van een simulatietool of game;
 • softwareontwikkeling op basis van onderzoek.
Voorwaarden, procedures en contract 

Wat vragen wij

Praktijkbureau Academie IT & Mediadesign
 

Neem contact met ons op

Voor vragen over stages en afstuderen:

32578 Student en docent in gesprek met bedrijf, ontspannen, FEM Employment

Samenwerken met IT en Mediadesign

Ook buiten stages kunnen onze studenten, docenten en onderzoekers veel betekenen voor je organisatie. Speelt er een vraagstuk op het gebied van IT of multimediadesign waar jullie een oplossing voor zoeken? Leg het voor als onderwijsproject aan onze studenten! Of laat hen werken aan een product voor je bedrijf. Plannen voor digitale innovaties? Zoek contact met onze onderzoekers. Op naar de volgende samenwerking!

communication and multimedia design samenwerken testlab
draw-cta-title