Resultaten

We hebben inmiddels diverse onderzoeken uitgevoerd. Met metingen en onderzoeken en via methodes krijgen we inzicht in het studentenwelzijn.

overleg met post-its

  • Studiekeuzeproces. In dit rapport staat een onderzoek beschreven dat medewerkers van de Academie Educatie hebben uitgevoerd. Het doel was om meer inzicht te krijgen in het studiekeuzeproces van 1e-jaars studenten. Via de methode van narratieve gespreksvoering (storytelling) zijn waardevolle verhalen opgehaald van studenten die besloten te stoppen met hun studie, aangevuld met literatuurstudie naar de vraag hoe keuzes eigenlijk gemaakt worden.
  • Meting naar het welzijn en de tevredenheid met de studiekeuze 100 dagen na de start met behulp van de Startthermometer.
     
  • Onderzoek naar het concept SAP en regiegroepen, in samenwerking met de zogeheten regiegroepen, waarin zowel leerlingen van het voortgezet onderwijs als studenten van de HAN gericht samenwerken aan het realiseren van een goede overstap naar de HAN.

Blijf op de hoogteAbonneer op onze nieuwsbrief

Ieder kwartaal bundelt de Academie Educatie haar nieuws en activiteiten in een digitale nieuwsbrief. Je vindt er informatie over projecten waaraan we werken, samenwerkingen, bijeenkomstkomsten, spellen en handige tools.

Overlegen en samenwerken