null

Samenwerkingen leiden tot mooie resultaten. Om van en met elkaar te leren, delen we onze resultaten vanuit het project Prometheus graag met geïnteresseerden. 

Gerelateerde artikelen

Promovendus Frank den Heijer

Frank den Heijer is programmamanager Flood defence Assetmanagement bij het Lectoraat Sustainable River Management. Hij begon in februari 2020 zijn promotieonderzoek met de titel Flood defence management - Approach to cope with complexity, keeping development and design creativity in risk reduction.

332979 Promovendus Frank den Heijer in rivierenlandschap

"Klimaatverandering is de grootste uitdaging."

Gilian Koenders studeert Civiele Techniek. Zijn speciale belangstelling gaat uit naar watermanagement. De rivieren- en zee-aspecten daarvan trekken hem hierin het meeste aan. Daarom heeft hij gekozen voor de minor Sustainable River Engineering.

354385 Portret Gilian Koenders, student minor Sustainable River Engineering

Wie houdt onze voeten droog?

Eind oktober presenteerde het KNMI haar Klimaatsignaal'21. Conclusie: de klimaatverandering verloopt steeds sneller. Wie al die klimaatplannen gaat realiseren? Wat dacht je van: goed geschoolde vakmensen!

256273 Lectoraat Sustainable River Management Jeroen de Rijke over klimaatadaptie

Bouwen met taaie dijken

De gevolgen van de klimaatverandering zijn duidelijk: de waterspiegel stijgt. Als we niets doen, houden we Nederland niet droog. De praktijk is gelukkig al een tijdje bezig om te onderzoeken hoe de ca. 2.000 kilometer aan dijken die Nederland beschermen tegen de zee, meren en rivieren aangepakt moeten worden.

Bescherming tegen water met een keersluis, civiele techniek