Project Perceived effects of Arts and Psychomotor Therapies

Studenten in actie

Het in kaart brengen van het perspectief van de patiënt ten aanzien van vaktherapeutische interventies bevordert de communicatie tussen patiënt en therapeut. Dit onderzoeken we dan ook in het project Perceived effects of Arts and Psychomotor Therapies.

Doel

Het in kaart brengen van het perspectief van de patiënt ten aanzien van vaktherapeutische interventies bevordert de communicatie tussen patiënten en therapeuten. Dit omdat patiënten op deze wijze feedback geven aan vaktherapeuten. Het bevordert de kwaliteit van de therapie, doordat je de 'gebruiker' vraagt naar zijn of haar ervaring. Daardoor toets je de uitvoering en krijg je helder inzicht in de uitkomsten van de therapie, zoals patiënten die zelf ervaren. Dit onderzoeken we dan ook in het project Perceived effects of Arts and Psychomotor Therapies.

Achtergrond

Binnen dit project doen we kwalitatief onderzoek naar de ervaren effecten door patiënten met een persoonlijkheidsstoornis in Muziektherapie en Psychomotorische therapie. Dit onderzoek sluit aan op een eerder uitgevoerde studie naar perceived effects van beeldende therapie. We voeren het in eerste instantie uit bij Scelta in samenwerking met 3 bachelorstudenten van de HAN-opleiding Vaktherapie. Het is verder door te trekken naar andere organisaties. Dit onderzoek sluit aan op een breder project vanuit KenVaK. Dat heeft als doel perceived effects breed te onderzoeken bij allerlei doelgroepen. En wordt ook uitgevoerd bij Hogeschool Utrecht, Hogeschool Leiden en Zuyd Hogeschool.

Contact over dit project?

Suzanne Haeyen

 • Suzanne.Haeyen@han.nl
 • Bijzonder Lectoraat Vaktherapie bij Persoonlijkheidsstoornissen

  Publicaties

  Er zijn publicaties verschenen over dit project vanuit het lectoraat. Bekijk het overzicht van deze publicaties.

  Nieuws en artikelen

  Promotie Martina de WitteMinder stress door muziektherapie
  90865 Groepsles
  282871 Telepresent als Vaktherapeut gebruik Virtuele Ruimte

  Blijf op de hoogte Onze nieuwsbrief ontvangen?

  Stuur een mailbericht naar: lectoraat.vtps@han.nl

  Twee studenten overleggen met laptop